Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 22:52, 01 mar 2018

Do góry
Renii napisał(a)
Elu czy Ty już obcięłaś miskanty?. A masz u siebie carexy np Ice Dance albo Evergold? Pytam bo już nie pamiętam

Jakiegoś carexy mam, ale jaka to odmiana nie powiem bo dostałam od kogoś. Jest to zimozielona trawa.
Z ogródka na wsi 22:03, 01 mar 2018

Do góry
margaretka3 napisał(a)
Siewkom w domu trzeba zawsze dać maksymalnie słońca, biegam po domu i kursuję z doniczkami za przesuwającym się światłem, nigdy siewek niczym nie przykrywam, żeby ograniczyć promienie. Co innego, gdy po raz pierwszy wystawiam siewki na bezpośrednie działanie słońca.

Robię to samo mało tego na noc zdejmuje z parapetu bo okna mi się poluzowały i trochę wieje za duży mróz aby je dokręcić.
Z ogródka na wsi 21:58, 01 mar 2018

Do góry
A ja Posiałam stipe i już wzeszła ma ok 3 cm. Mam trzy tacki w jednej chyba zaśmiałam za głęboko i różnie schodzi daje jej szansę do poniedziałku poty okresie jak nie wejdzie zrobię dosiewke.
W sobotę będziemy podcinać sosny.
Pozdrawiam Radziu -14 teraz u nas rano bedzie ok 18.
Japoński ogród Reni i Matiego 21:50, 01 mar 2018

Do góry
Każdy na początku tak błądzi. Najważniejsze uczyć się na cudzych błędach a nie na swoich i zbiegiem czasu ich popełniać mniej i będzie dobrze.
Japoński ogród Reni i Matiego 21:48, 01 mar 2018

Do góry
Reniu na zimę nigdy nie scinam. Przytnę jak będzie ciepło pewnie pod koniec miesiąca lub w kwietniu to wszystko zależy od pogody. Trawy jak mają ciepłą glebę to dopiero ruszają więc jeszcze jest dużo czasu do cięcia.
Jak przestanie mrozie to zdejmij kołderkę, możesz rododendrina odkryć siatka cieniowka zobacz w internecie jak wygląda, chroni przed nadmiernym wiosennym słońcem jeżeli jest wystawiony na słońce.

Jak masz wątpliwości to pytaj zawsze odpowiem.
Pozdrawiam
Ogród z uśmiechem 18:06, 01 mar 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Jola nie taki dzwonek. Wczesna wiosna a jeszcze zima jak cholera. Ma odpuścić więc jeszcze zdążysz. Ja w sobotę może obetniesz sosny jak mróz zelży. Dopóki jest zmarzniete to moge chodzić po działce i dziur nie nadrobię.
W części działki miałam bardzo mokro jak wiesz co chwilę lało i ziemia nasiankieta wody nie pobiera. Jak zacznie się odwilż to tam nie wejdę obcinam zbiorę w suche miejsce i później przepuszcza przez rozdrabniarke.

Tak myślisz? To dobrze, bo troche tego cięcia mam Jutro nie mogę, może też jak Ty trochę zacznę w sobotę.
Teraz tniesz sosny? Myślałam, że iglaste później .
Myslę, że ziemia tak szybko teraz nie puści bo nocami i tak mam być poniżej zera i to do końca marca Brrr

Dwa lata temu zakupy w szkółce robiłam.
Gożdzikowa - wiejski ogród 14:52, 01 mar 2018

Do góry
Ocieplasz tylko na forum w pogodzie nic z tego nie wynika dalej zimno za murami.

Dzisiaj nie codzienny widok patrząc pod słońce widać ogniki. Nie ma chmur a z nieba spada drobny śnieg i iskrzy się w słońcu. Nie długo wychodzę więc okulary trzeba nołożyć bo można oslepnać. U nas ziemia przykryta ociupina śniegu więc jest fajnie.

Basiu Mimo wszystko cieszę się z takiej pogody, bo nie chlapie.

Pozdrawiam

pewnie Elu zima musi być zimą ...TeZ lubię taką pogodę
Ogród z wilkiem zamkn. 13:21, 01 mar 2018

Do góry
Derenie pięknie wygląda na każdym tle. Czerwona barwa na tle zieleni to dopiero ich urok.

co ile je trzeba sadzić ? tak ze 3 szt bym chciała przy brzozach ....
muszę o nich poczytać
Gożdzikowa - wiejski ogród 11:19, 01 mar 2018

Do góry
Ocieplasz tylko na forum w pogodzie nic z tego nie wynika dalej zimno za murami.

Dzisiaj nie codzienny widok patrząc pod słońce widać ogniki. Nie ma chmur a z nieba spada drobny śnieg i iskrzy się w słońcu. Nie długo wychodzę więc okulary trzeba nołożyć bo można oslepnać. U nas ziemia przykryta ociupina śniegu więc jest fajnie.

Basiu Mimo wszystko cieszę się z takiej pogody, bo nie chlapie.

Pozdrawiam
Ogród z wilkiem zamkn. 11:07, 01 mar 2018

Do góry
Derenie pięknie wygląda na każdym tle. Czerwona barwa na tle zieleni to dopiero ich urok.
Ogród z wilkiem zamkn. 10:23, 01 mar 2018

Do góry

Brzozy lubią wodę, ale to nie znaczy, że mają stać w wodzie. China kanadyjska lubi się taplac w wodzie.
No i dobrze nie przewracaj do góry nogami. Każda rabat inna, a chcesz monotonii?
Derenie podcinamam różnie zależnie od wzrostu. Najważniejsze jest przycinanie starszych gałęzi bo wtedy wyrastają młode pędy i zimą maja intensywny czerwono różowy kolor.

tam tylko woda stoi przy wielkich i długich ulewach ,nie cały czas
monotonii nie chcę .....podoba mi się u innych ....a ja chcę mieć różnorodnie ,ale spójnie .....i nie wiem czy tak się da
te derenie bardzo mi się podobają w szczególności w zimie czerwone gałązki na tle białych pni brzóz .....chcę je mieć też
Ogród z uśmiechem 23:10, 28 lut 2018

Do góry
Jola nie taki dzwonek. Wczesna wiosna a jeszcze zima jak cholera. Ma odpuścić więc jeszcze zdążysz. Ja w sobotę może obetniesz sosny jak mróz zelży. Dopóki jest zmarzniete to moge chodzić po działce i dziur nie nadrobię.
W części działki miałam bardzo mokro jak wiesz co chwilę lało i ziemia nasiankieta wody nie pobiera. Jak zacznie się odwilż to tam nie wejdę obcinam zbiorę w suche miejsce i później przepuszcza przez rozdrabniarke.
Ogród z wilkiem zamkn. 22:07, 28 lut 2018

Do góry
Magleska napisał(a)

dziękuję za tyle miłych słów
wszystkie zmiany będą raczej kosmetyczne ,żeby było bardziej spójnie -bo narazie każda rabata inna troszkę roszad tylko będzie ,takich pod względem wygody i warunków w ogrodzie np.brzozy lubią pić ,a w prawym dolnym rogu po ulewach stoi woda .....no i drzewek za dużo za dużych tam ,gdzie być nie powinno .....czyli serby i buki na wprost trzeba zmienić .....

ale dziś padam na pysk po ciężkim dniu w pracy i nie mam siły myśleć .....latam sobie po wątkach tylko

Brzozy lubią wodę, ale to nie znaczy, że mają stać w wodzie. China kanadyjska lubi się taplac w wodzie.
No i dobrze nie przewracaj do góry nogami. Każda rabat inna, a chcesz monotonii?
Derenie podcinamam różnie zależnie od wzrostu. Najważniejsze jest przycinanie starszych gałęzi bo wtedy wyrastają młode pędy i zimą maja intensywny czerwono różowy kolor.
Ptasi gaj 21:42, 28 lut 2018

Do góry
gobasia napisał(a)
Elu widzę ,ze mrozy Ci nie straszne...spacerujesz i fotografujesz

Ptactwo ,czeka już wiosny

Jak kiedyś pisałam na priv spaceruje codziennie. Ja ładnie to przyjemność, mróz też dla mnie nie straszny gorzej jak wieje a dzisiaj równo cięło po twarzy, ale smarujemy się tłusty kremem i idziemy ok 3 godz. Ponad 1/3 etatu chodzonego. Najgorzej jak pada deszcz masakra. Nie jest łatwo.
Jak widzę coś ciekawego to mam aparat i opstrykam. Nie zawsze kaczki i inne ptactwo można zobaczyć w takim stadzie.
Gożdzikowa - wiejski ogród 10:40, 28 lut 2018

Do góry
Basiu zimno jak Ch.... Wróciłam ze spaceru i nogi mi się rozgrzewający jakby mrówki chodzą po mnie.
Śnieg padał jak chmura nadeszła. Napadalo ok 2 cm. Jest biało ale szału nie ma. Jeszcze ma padać. Teraz ok - 10.

Zimno nie tylko jak Ch....ale nawet jak jasna Ch....

Ela na mrówki w nogach to najlepsza nalewka

U mnie nie ma śniegu...tylko mróz i wiatr...brrr

już niedlugo takie widoki

Ogród z wilkiem zamkn. 17:12, 27 lut 2018

Do góry

Moim zdaniem nie powinnaś tutaj nic ruszać wszystko jest dobrze posadzone piękny widok. Nie wiem co to za iglaki z przodu rosną to serby o których piszesz czy jakieś inne.
Magda tak wszystko dobrze zrobiłaś obok domu i pytasz o radę trzymaj się swojej intuicji. Jak ci zalezy na brzozach wsadź je gdzieś w kąt.
To jest południowa część ogrodu iglaki zawsze możesz podcinać nie musza rosnąć wysoko i będziesz miała piękny widok.

Martwisz się o widok a na środku masz posadzonego buka o ile się nie mylę jak wyrośnie to też trochę zasłoni chyba że będziesz go formować.

dziękuję za tyle miłych słów
wszystkie zmiany będą raczej kosmetyczne ,żeby było bardziej spójnie -bo narazie każda rabata inna troszkę roszad tylko będzie ,takich pod względem wygody i warunków w ogrodzie np.brzozy lubią pić ,a w prawym dolnym rogu po ulewach stoi woda .....no i drzewek za dużo za dużych tam ,gdzie być nie powinno .....czyli serby i buki na wprost trzeba zmienić .....

ale dziś padam na pysk po ciężkim dniu w pracy i nie mam siły myśleć .....latam sobie po wątkach tylko
Ogród z wilkiem zamkn. 17:05, 27 lut 2018

Do góry

te choiny tam są tylko zadołowane w doniczkach -pójdą na działkę syna obok ,po drugiej stronie płotu na żywopłot
Ogród z wilkiem zamkn. 17:03, 27 lut 2018

Do góry
Magda to Dereń biały 'Sibirica'.

piękne ma te czerwone gałązki dziękuję
Odcienie zieleni 2 12:38, 27 lut 2018

Do góry
Jutro jestem u Was.

Ojej kilka dni sie nie logowałam, przejeżdzałaś koło nas?
Ogród Muszelki 12:31, 27 lut 2018

Do góry
Szczęśliwice bardzo się zmieniły. Najbliższa uczelnia to Medycyna może coś tam jeszcze jest ale nie kojarzę.
Piszesz o najdłuższym urlopie to tylko nauczyciel ma tyle tzw urlopu.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies