Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Ogród z pergolą 21:39, 30 mar 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
no właśnie dobrze ze zaczełas ten temat
jestem zauroczona waszymi krokusami, to chyba wiosenne kwiaty które najbardzie mi sie podobają, powiedz mi sa jakies odmiany najdłuzej kwitnace?czy sa kwitnące o różnych porach i trzeba dobierać?

Poczekaj na hiacynty, kamasje, tulipany, żonkile białe, żółte, czosnki ... ach ...
Zbieraj już do skarbonki na cebulowy zawrót głowy
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 21:30, 30 mar 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
a czemu zmieniłaś koncepcje ogrodu?

Nie zmieniłam-w głowie cały czas mam tą samą- w opcji nr 1 było dla mnie m.in. zbyt łyso-traw będzie trochę więcej-wokół głazów też więcej-żeby je troszkę schować. Z uwagi na fakt, że rabata na szambie ma za zadanie ukryć szambo-tam też trochę więcej. Pojawią się też buksy-jako element zimnozielony, jak pisałam żurawka musiała pójść out. Także jakby szkielet ten sam-ale zagęszczony
Przy wskazówkach, dorzuciłam jeszcze troszkę inspirek i jakieś tam odręczne moje pomysły.
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 21:24, 30 mar 2016

Do góry
a czemu zmieniłaś koncepcje ogrodu?
Ogród z pergolą 21:07, 30 mar 2016

Do góry
trawe trzeba jeszcze dosadzić na zewnątrz a do srodka obwodkę i wypełniacze, ale to juz na spokojnie
narazie żłobka szukam dla małej od września i zaczynam się martwić...
Ogród z pergolą 21:04, 30 mar 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
obiecane fotki, choć moim zdaniem jest jeszcze baaardzo brzydko
skarpy, tutaj jeszcze bedzie obwodka z lawedy, kocimietki lub szalwi

Dla mnie to już czad jest.
Jak miałam róże, to już w pierwszym roku kwitły więc u Ciebie pewno też zakwitną
Malutki pod lasem 20:58, 30 mar 2016

Do góry
Aniu ja bym zostawiła miejsce na nasadzenia
a jakie to już zdecydujesz pózniej, róże jesli jest słonecznie, szmaragdy jesli chcesz mieć troszkę swiętego spokoju
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 20:53, 30 mar 2016

Do góry
zdrówka Małgoś..
Ogród z pergolą 20:33, 30 mar 2016

Do góry
dziekuję Aniu dobra duszo
pada
Hirutkowy raj:)) 20:30, 30 mar 2016

Do góry
słodziaki!
Tu ma być ogród :) 20:30, 30 mar 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

oj tak zwrotów akcji było mnóstwo ale wyobraź sobie że w mojej głowie jeszcze więcej tylko potem juz głupio mi było wszystkie pomysły na watek wrzucać bo by mnie za wariactwo stad usunęli
pieknie bedziesz miała z donicami, ja chyba też sie skuszę na nowe. mam jeszcze ze starego domu z technorattanu ale teraz to one jak pięść do oka mi pasują..

Ty to jesteś zakręcona babeczka, od dawna to wiedziałam

Pewnie, do nowoczesnego domu muszą być nowoczesne donice!
Ogród Mirelli 20:25, 30 mar 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

ja przemyślanie? ojej strasznie sie cieszę że masz takie zdanie o mojej rabacie
z różami jest taki plus ze nawet jak są różne odcienie to właśnie też ładnie wygladają a w towarzystwie traw chyba każda kompozycja jest cudowna

Aniu ja zamówiłam bardzo różniące się kolorami począwszy od kremowej po czysto czerwoniste Dodam trawy i bylinki, myślę, że będzie ładnie
Ogród z pergolą 20:23, 30 mar 2016

Do góry
ewa004 napisał(a)
Ja tez nie lubię widoku nasadzeń wiosennych ,wygladają tak ponuro.....ale potem zobaczysz jak będzie ładnie

ponuro, dobrze powiedziane
jak znajde chwile żeby to ładnie wygrabkowac to chociaz kompostem wyściołkuję
fajna demolka u Ciebie a jaka ładna ziemię Ty masz!
Tu ma być ogród :) 20:20, 30 mar 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

przez ferie narobiłam sobie zaległości i potem już cięzko było nadrobić, ale tyle zwrotów akcji u Ciebie było w międzyczasie, że ciekawie się czytało

oj tak zwrotów akcji było mnóstwo ale wyobraź sobie że w mojej głowie jeszcze więcej tylko potem juz głupio mi było wszystkie pomysły na watek wrzucać bo by mnie za wariactwo stad usunęli
pieknie bedziesz miała z donicami, ja chyba też sie skuszę na nowe. mam jeszcze ze starego domu z technorattanu ale teraz to one jak pięść do oka mi pasują..

Ogród z pergolą 20:15, 30 mar 2016

Do góry
no właśnie dobrze ze zaczełas ten temat
jestem zauroczona waszymi krokusami, to chyba wiosenne kwiaty które najbardzie mi sie podobają, powiedz mi sa jakies odmiany najdłuzej kwitnace?czy sa kwitnące o różnych porach i trzeba dobierać?
Tu ma być ogród :) 20:14, 30 mar 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

spokojnie, teraz to same pierdu pierdu moze latem jak mi różyczki zakwitną pierwsze będzie co oglądać

przez ferie narobiłam sobie zaległości i potem już cięzko było nadrobić, ale tyle zwrotów akcji u Ciebie było w międzyczasie, że ciekawie się czytało
Ogródek Iwony II 20:13, 30 mar 2016

Do góry
dobra jesteś, nie pamietasz gdzie co masz
ja uwielbiałam matme, mature w 40 min napisałam miałam łaczaną z dostaniem sie na polibude.ech stare dobre czasy..
ja im dłużej czytam forum tym bardziej lubie asymetrie, jest poprostu piekna
Ty czekasz az przestanie padać bo bedziesz pryskać a ja czekam na deszcz bo trawnik nawoziłam
Ogród z pergolą 20:09, 30 mar 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
hahahah a to spoko
w tym roku jak bede miala ładny trawnik to bedę happy
jeszcze em zamontuje uchwyty na zagiel, stoł do kompletu zakupię i relaks
jakby mi w czerwcu choc troszkę róż zakwitło to już chyba w siódmym niebie bym była

i juz licz ile cebul bedzies zmusiala zakupic jesienią zeby na wiosne bylo co podziwiac
Ogród z pergolą 20:06, 30 mar 2016

Do góry
hahahah a to spoko
w tym roku jak bede miala ładny trawnik to bedę happy
jeszcze em zamontuje uchwyty na zagiel, stoł do kompletu zakupię i relaks
jakby mi w czerwcu choc troszkę róż zakwitło to już chyba w siódmym niebie bym była
Ogród Ani :) 20:03, 30 mar 2016

Do góry
masz Toszke to bedzie sukces
Ogródek Iwony II 20:02, 30 mar 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
alez Ty jestes perfekcyjna zazdroszczę. patrzysz na rabate i widzisz linie, pasy, figury...matmy uczysz?
a róże..o jezu..no ja kocham je po prostu więc juz nie moge doczekac sie jak je ulokujesz, jak połączysz z bylinami..ach..

W sedno trafiłaś. Matmy
Na dodatek nie lubię symetrii...
Ostatnio doniczki na parapecie za oknem przestawialiśmy:
Ja: doniczka, doniczka, latarenka
Zbyszek: doniczka, latarenka, doniczka
młody wyrównywał odległości, by było równo, ja znowu swoje.
Zostało na moim.
Sadzić będę w układzie, jak na kolarzu, bo sprawdzałam ich wysokości, okres kwitnienia i kolory. Te3 z górnego rzędu są pnące, pójdą na ściankę betonową ogrodzenia, tylko jeszcze kratki nie mam. Ale w najbliższym czasie będzie robiona. Zbyszek nie nadąża z moimi chciejstwami.

Na dodatek deski dziś kupiłam, czekają na przeszlifowanie w sobotę i będą korytka robione. Tylko mam ziemi za mało na 3. Na początek zapełnię 2 skrzynki. Ziemia, kompost, pod ogórki dodatkowo obornik...

Najlepsze jest to, że ja Aniu nie pamiętam, gdzie niektóre byliny przesadziłam, a z ziemi wychodzą jakieś kikuty i się zastanawiam, co to za pioruństwo... Nawet sobie dziś przypomniałam, że dwa wystające z ziemi patyki - to ukorzenione patyczki jakiejś hortensji. Muszę je przesadzić, bo miejsce różom zajmują. I nie wiem,, gdzie je dać, hi,hi to tak, jak ogród jest za mały na wszystkie chciejstwa
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies