Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

frezja 20:47, 30 mar 2016

AnnaCh napisał(a)

Pierwsza myśl była taka, żeby zrobić kratki, pergole i puścić po nich bluszcz z różami:

Aniu, ten pomysł lepszy od tego z tujami...
anna_t 20:58, 30 mar 2016

Aniu ja bym zostawiła miejsce na nasadzenia
a jakie to już zdecydujesz pózniej, róże jesli jest słonecznie, szmaragdy jesli chcesz mieć troszkę swiętego spokoju
rozark 21:01, 30 mar 2016

bluszcz będzie bardziej bezproblemowy
UlaB 21:03, 30 mar 2016

Ze smaragdami wcale nei taki spokój czyścić to to trzeba....

Jeśli zawiewa Ci z tej strony snieg to chyba coś zimozielonego lepsze, ale moze lepiej cis? Da sie to poprowadzic w wąską ścianę, a przed nim da rade pewnie jeszcze coś kwitnącego wcisnąć. Z kolei kwitnące pnącza dają barwę.
Wszystko zalezy jaką masz tam wystawę. I czy przypadkiem nie chodzicie na skróty przez te boczne przejścia. Czy z tego okienka które masz obok wiaty zerkasz regularnie? Popatrz jaki widok by Ci tam pasował

PS: Sory, ze niespecjalnie sie wczesniej ujawnialam ale zaglądam i kibicuje.

Jeszcze dopisek mały - oczywiście jesli z nasadzeniami to ten łuk pod ścianą domu - tam gdzies leżą worki - tez warto obsadzić.
paulina_ns 21:30, 30 mar 2016

Ania widzę,że w końcu masz swoje tufciki super zakupy.

Ale masz super pomocnika, ja też dzisiaj takiego miałam przy sadzeniu sałaty, po 10 sekundach odesłałam go do piasku, bo odkopywal co wkopalam

Jestem za bluszczem i różami - będzie bardzo ładnie
AnnaCh 22:14, 30 mar 2016

Sorki, musiałam umyć Jasia i net mi przez chwilę nie działał. Już jestem,

Aniu
-anbu, myślę, że pierwsza myśl najlepsza i chyba faktycznie bluszcz z różami
Dzięki w imieniu wiaty, też mi się podoba jak wyszła

Ewa
, obawiam się, że mu szybko przejdzie Dziękuję za głos oddany na tuje

Aniu_t
, właśnie z M. rozmawiałam i zostawiamy miejsce na nasadzenia Tak jak mówisz zdecyduje się ostatecznie później, ale raczej opcja nr 1. Tam jest bardzo słonecznie

Reniu
, dziękuję za głos oddany

Ula
, fajnie, że się z cichego obserwatora ujawniłaś
Cisy musiałabym kupić od razu duże, żeby móc z nich zrobić ekran, a powiem szczerze w tym roku za dużo wydatków. Teraz na skróty ja czasem chodzę, ale zamysł jest taki, że jest też przejście przy samym domu zostawione, między domem, a pierwszym słupem.
Z tego okienka, to prawie w ogóle nie zerkam, bo to od kotłowni Tylko w przypadku kiedy wieszam pranie, to tam wyglądam
A co do łuku, to nie da razy. Tam będzie kostka. Łuk chodnik, czyli kształt podjazdu był tak wytyczony, żeby pasował do innych moich łuków

Paulina,
mam tufciaki i tylko trochę droższe niż w A.
Mój mi wczoraj pokopał tam gdzie posiałam pietruszkę, ciekawe co z niej wyjdzie?
jolanka 22:33, 30 mar 2016

Tufciaki bardzo ładne. Mam jednego - M. twierdzi, że ciągle usycha bo nie zielony.
A na swoje tulipany to chyba pójdę pochuchać bo daleko im do Twoich.
ZielonaAnia75 07:27, 31 mar 2016

Witaj Aniu, podglądam Twój ogród i ja stawiam na tujebardziej mi się podoba.
Aniu, jak technicznie wstawiasz na zdjęcie ogrodu tuje, czy ten bluszcz... chcę u siebie tak zaprojektować jedno miejsce, ale nie wiem gdzie znajdę do tego program w wersji online. Pomóż...
Dominika11 07:36, 31 mar 2016

AnnaCh napisał(a)
Z dobrych wieści dzisiaj po pracy podjechałam do szkółki, którą mi Iwka na all... znalazła, jak szukałyśmy tufciaków Kupiłam 7 sztuk, do tego 3 danice, 3 berberysy (będą na wymianę za żurawki przy chodniku), kosodrzewinę dostałam gratis
W Auchanie strzeliłam sobie jeszcze borówkę, bo mam tylko jedną, to druga się przyda
widze, że tufeczki kupione - super ja na swoje czekam kiedy dojdzie przesyłka, mam nadzieję, że będą takie ładne jak twoje
Agatek 07:56, 31 mar 2016

Zawsze można postawić tam też skrzynie z czymś pnącym do góry