Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Mój mały raj na ziemi :) 22:23, 26 paź 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)
fotki porobiłam, ale nie są udane jutro powtórzę

przymiarka koloru czerwonego berberysy w akcji, pomiędzy trzcinnikami
i już jest jesiennie, żółte brzozy, czerwone berberysy.....

Bardzo fajnie wyglądają tutaj berberysy chyba skopiuję
Ania z zielonego wzgórza :-) 20:43, 26 paź 2012

Do góry
anieszka napisał(a)

Klimatyczne zdjęcia, miłorząb niesamowity, Fajnie że odkryłam to drzewo i zastosowałam w swoich projektach. Dzięki temu mogłam polecić go na Ogrodowisku, tak jak i inne sprawdzone drzewa.

Jego popularność rośnie, prawie każdy u nas go ma.

No właśnie - a dlaczego ja go nie mam ???

To samo sobie pomyślała jak zobaczyłam go na zdjęciu.

Aniu a jaką brzozę masz u siebie?, bo ja jeszcze na tropie brzozy jestem.
Mój mały raj na ziemi :) 20:05, 26 paź 2012

Do góry

...coś mi ten obraz przypomina pięknie Anulko
Mój mały raj na ziemi :) 19:36, 26 paź 2012

Do góry
fotki porobiłam, ale nie są udane jutro powtórzę

teraz tak na szybko moje upolowane doniczki z kuleczkami (małymi)

nowy karminiczek, tym razem na jabłuszka

Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:05, 25 paź 2012

Do góry
Pokaż jak wyglądają teraz twoje brzozy. Masz odmianę long trunk? Podwiązujesz je żeby były wyższe?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:59, 24 paź 2012

Do góry
Syla napisał(a)
Nie będzie nadużyciem .... robi się

Wersja z dereniem

Wersja z brzozami

aaaaaa Sylwia sory. ja głupia czytam większość z powiadomień @ przeczytałam, że nie będzie nadużciem i czekałam, a Ty edytowałas wpis i dałąś foty. o ja durna blondynka. Jak teraz napisalaś to sobie myślę chyba coś nie halo, cofam się a tam takie piękne foty DZIĘKI
Coś czuję, że na wiosnę zagoszczą nowe brzozy
Kwiatki i rabatki u Elizy 21:52, 24 paź 2012

Do góry
an_tre napisał(a)

Elu widzisz, że wszyscy ci doradzają poszerzenie rabaty, co już postanowiłaś będzie dobrze, dopóki nie rozrosną się krzewy można poszaleć z niskimi bylinami i jednorocznymi W temacie brzozy jestem za mam u siebie 3 sztuki i nie narzekam na śmiecenie przecież potrzebujemy tlenu

Masz rację, póki rododendrony się nie rozrosną posadzę wrzosy, ale to wszystko dopiero wiosną, dzisiaj mieliśmy pogodę nieciekawą, a ma być coraz gorzej. A mnie jest szkoda lata...
...mnie też!!!

byle do wiosny
Kwiatki i rabatki u Elizy 21:38, 24 paź 2012

Do góry
eliza3 napisał(a)

Elu widzisz, że wszyscy ci doradzają poszerzenie rabaty, co już postanowiłaś będzie dobrze, dopóki nie rozrosną się krzewy można poszaleć z niskimi bylinami i jednorocznymi W temacie brzozy jestem za mam u siebie 3 sztuki i nie narzekam na śmiecenie przecież potrzebujemy tlenu

Masz rację, póki rododendrony się nie rozrosną posadzę wrzosy, ale to wszystko dopiero wiosną, dzisiaj mieliśmy pogodę nieciekawą, a ma być coraz gorzej. A mnie jest szkoda lata...
...mnie też!!!
Kwiatki i rabatki u Elizy 21:33, 24 paź 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Poszerzaj rabatę Brzozy też bardzo lubię

Postanowione, będę dalej zdzierać darń, chciałabym zrobić to jesienią, może się uda
Kwiatki i rabatki u Elizy 21:30, 24 paź 2012

Do góry
an_tre napisał(a)

Kwiatki i rabatki u Elizy 21:19, 24 paź 2012

Do góry
Poszerzaj rabatę Brzozy też bardzo lubię
Kwiatki i rabatki u Elizy 20:13, 24 paź 2012

Do góry
Ogród na Cedrowej 19:26, 24 paź 2012

Do góry
justi napisał(a)
Tulipki juz wsadzone?

Tak tulipki wsadzone , jeszcze w międzyczasie dokupiłam narcyzy i poobsadzałam nimi brzozy
Ogród na Cedrowej 19:23, 24 paź 2012

Do góry
Wieki całe mnie nie było
Najpierw wpadłam w wir pracy i szkoły
Ktoś musi zawieść dzieciaki na tenisa ,basen i inne przyjemności , do tego dni coraz krótsze, a oświetlenia w ogrodzie brak
A ponieważ pogoda była taka piękna to spakowaliśmy walizki, wzieliśmy 2 tyg urlopu i pojechaliśmy w góry
Cóż to był za widok, piękne złote buki i czerwono-pomarańczowe dęby, do tego klony i brzozy, po prostu raj dla duszy i jeszcze temp. po 20C . Aż żal było wyjażdzać ;-(
Po powrocie Kampinos przywitał mnie całą paletą barw, aż nie mogłam się napatrzeć, nawet moje brzozy nie złoszczą mnie zrzucaniem liści, bo są piękne
Kwiatki i rabatki u Elizy 18:58, 24 paź 2012

Do góry
anna_studio napisał(a)
...też uwielbiam brzozy...
i też jestem za poszerzeniem rabaty...
sama też będę robić taką przed tujami w przyszłym roku...przewidziałam dla nie ze 2 m
pozdrawiam

Masz rację, 2m to będzie chyba akurat, miło, że wpadłaś
Kwiatki i rabatki u Elizy 18:48, 24 paź 2012

Do góry
...też uwielbiam brzozy...
i też jestem za poszerzeniem rabaty...
sama też będę robić taką przed tujami w przyszłym roku...przewidziałam dla nie ze 2 m
pozdrawiam
Rododendronowy ogród II. 17:46, 24 paź 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)
niewiarygodnie piekne! Niewiele tak wspaniałych miejsc w życiu widziałam.

Dzięki Agatko. Mój ogród to efekt 12 lat pracy. Oczywiście te największe drzewa mają więcej lat , myślę że najstarsze pewnie setkę ma ale i drzewa posadzone przeze mnie już duże urosły . Na działce były tylko te buki a np świerki po lewej stronie , sosny i brzozy to już wszystko my sadziliśmy.Myśle że prędko urosły.
Dwa czerwone dęby 11:58, 24 paź 2012

Do góry
Brzozy

Katalpa już prawie łysa

Kolorowy ogród na piasku 22:40, 23 paź 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Jezioro i taki piękny las w tle i jeszcze brzozy -raj.Zapomniałam dodac że cudowne róże jeszcze i klonik. Czyli raj do potęgi.Musisz byc tam bardzo szczęsliwa.

Tak, Bogdziu to miejsce daje mi dużo szczęścia i radości, nie lubię go opuszczać
Ogród w lesie 22:35, 23 paź 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Aga, mam jeszcze sosny pospolite , świerki , sosnę himalajską, sosnę drobnokwiatową, kasztanowca, ale ten ma już liście blee..., brzozy, klony, sumaki, ałyczki, kosodrzewinę, a inne to już krzaczory.

Ja mam buka i graba, ale Agnieszka była pierwsza
Oraz magnolie ( ale to chyba nie ten teges?), perukowca, brzozy, wiśnie pissardi, wiśnie kiku , wiśnie amanogawa, wiśnia umbracośtam, leszczyna. Jakoś malo polskie te drzewa???

Madżenka, biere wszystko! Ja też myślałam, że tylko nasze rodzime drzewa mają być ale dziś pani powiedziała, że można dołożyć inne rzadkie okazy.
Mam leszczynę, brzozę i perukowca. Odnalazłam w naszym miasteczku alejkę z platanami. Nie mam klonu jesionolistnego, jesionu też nie mam zresztą.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies