teraz tak na szybko moje upolowane doniczki z kuleczkami (małymi)
nowy karminiczek, tym razem na jabłuszka
przymiarka koloru czerwonego berberysy w akcji, pomiędzy trzcinnikami
i już jest jesiennie, żółte brzozy, czerwone berberysy.....
aaaaaa Sylwia sory. ja głupia czytam większość z powiadomień @ przeczytałam, że nie będzie nadużciem i czekałam, a Ty edytowałas wpis i dałąś foty. o ja durna blondynka. Jak teraz napisalaś to sobie myślę chyba coś nie halo, cofam się a tam takie piękne foty DZIĘKI
Coś czuję, że na wiosnę zagoszczą nowe brzozy
Elu widzisz, że wszyscy ci doradzają poszerzenie rabaty, co już postanowiłaś będzie dobrze, dopóki nie rozrosną się krzewy można poszaleć z niskimi bylinami i jednorocznymi W temacie brzozy jestem za mam u siebie 3 sztuki i nie narzekam na śmiecenie przecież potrzebujemy tlenu
Masz rację, póki rododendrony się nie rozrosną posadzę wrzosy, ale to wszystko dopiero wiosną, dzisiaj mieliśmy pogodę nieciekawą, a ma być coraz gorzej. A mnie jest szkoda lata...
Elu widzisz, że wszyscy ci doradzają poszerzenie rabaty, co już postanowiłaś będzie dobrze, dopóki nie rozrosną się krzewy można poszaleć z niskimi bylinami i jednorocznymi W temacie brzozy jestem za mam u siebie 3 sztuki i nie narzekam na śmiecenie przecież potrzebujemy tlenu
Masz rację, póki rododendrony się nie rozrosną posadzę wrzosy, ale to wszystko dopiero wiosną, dzisiaj mieliśmy pogodę nieciekawą, a ma być coraz gorzej. A mnie jest szkoda lata...
Wieki całe mnie nie było
Najpierw wpadłam w wir pracy i szkoły
Ktoś musi zawieść dzieciaki na tenisa ,basen i inne przyjemności , do tego dni coraz krótsze, a oświetlenia w ogrodzie brak
A ponieważ pogoda była taka piękna to spakowaliśmy walizki, wzieliśmy 2 tyg urlopu i pojechaliśmy w góry
Cóż to był za widok, piękne złote buki i czerwono-pomarańczowe dęby, do tego klony i brzozy, po prostu raj dla duszy i jeszcze temp. po 20C . Aż żal było wyjażdzać ;-(
Po powrocie Kampinos przywitał mnie całą paletą barw, aż nie mogłam się napatrzeć, nawet moje brzozy nie złoszczą mnie zrzucaniem liści, bo są piękne
...też uwielbiam brzozy...
i też jestem za poszerzeniem rabaty...
sama też będę robić taką przed tujami w przyszłym roku...przewidziałam dla nie ze 2 m
pozdrawiam
Masz rację, 2m to będzie chyba akurat, miło, że wpadłaś
...też uwielbiam brzozy...
i też jestem za poszerzeniem rabaty...
sama też będę robić taką przed tujami w przyszłym roku...przewidziałam dla nie ze 2 m
pozdrawiam
niewiarygodnie piekne! Niewiele tak wspaniałych miejsc w życiu widziałam.
Dzięki Agatko. Mój ogród to efekt 12 lat pracy. Oczywiście te największe drzewa mają więcej lat , myślę że najstarsze pewnie setkę ma ale i drzewa posadzone przeze mnie już duże urosły . Na działce były tylko te buki a np świerki po lewej stronie , sosny i brzozy to już wszystko my sadziliśmy.Myśle że prędko urosły.
Jezioro i taki piękny las w tle i jeszcze brzozy -raj.Zapomniałam dodac że cudowne róże jeszcze i klonik. Czyli raj do potęgi.Musisz byc tam bardzo szczęsliwa.
Tak, Bogdziu to miejsce daje mi dużo szczęścia i radości, nie lubię go opuszczać
Aga, mam jeszcze sosny pospolite , świerki , sosnę himalajską, sosnę drobnokwiatową, kasztanowca, ale ten ma już liście blee..., brzozy, klony, sumaki, ałyczki, kosodrzewinę, a inne to już krzaczory.
Ja mam buka i graba, ale Agnieszka była pierwsza
Oraz magnolie ( ale to chyba nie ten teges?), perukowca, brzozy, wiśnie pissardi, wiśnie kiku , wiśnie amanogawa, wiśnia umbracośtam, leszczyna. Jakoś malo polskie te drzewa???
Madżenka, biere wszystko! Ja też myślałam, że tylko nasze rodzime drzewa mają być ale dziś pani powiedziała, że można dołożyć inne rzadkie okazy.
Mam leszczynę, brzozę i perukowca. Odnalazłam w naszym miasteczku alejkę z platanami. Nie mam klonu jesionolistnego, jesionu też nie mam zresztą.