Mnie z kolei interesują te dwie róże. Napisz co to za odmiany jeżeli wiesz.
Bardzo lubie czerwiec w ogrodzie, piękny kolorowy miesiąc. Oczywiście jeżeli nie ma się takiej kolekcji tulipanów jak ty.
Brzozowa znowu z brzozami, kiedyś pokażę te drzewka z bliska
A ten obcięty korzeń jest tu gdzie strzałka, czyli daleko od pnia i poza obrysem korony.
Mam wrażenie, że dziś mniej liści leży. Wczoraj musiałem grabić...
Kasia, chyba ciężko było by podlać tego orzecha, on ma korzenie wszędzie, w niewiadomym miejscu. Nawet jeden był w połowie budynku gospodarczego i szedł wzdłuż ściany.
Dziękuję
A wiesz, że jak patrzą na ten mój ogród to też tak sobie myślę. Lubię w nim odpoczywać...dopóki nie zacznę się za bardzo przyglądać, bo wtedy w oczy włażą mi chwasty i nici z relaksu, haha.
Na rabacie pod szklarnią na dobre rozkręciły się już ciemne maczki jednoroczne
Dziękuję
Ten powojnik w dziennym świetle jest bardzo ciemny, taki fiolet(albo śliwka) wpadający w antracyt. Wieczorem, pod światło, łapie taki przyjemny odcień. Nie wiem co to za jeden, a właściwie 2, kupione w markecie bidy za grosze. W tym roku już super się rozrosły.
A model to ma wielkie parcie na szkło
Basiu, alejki rzeczywiście już się porobiły, chociaż wysokość gąszczu na zdjęciach to jednak spora zasługa odpowiedniej perspektywy
Jednak z roku na rok wzrostu ogrodowi przybywa, nie można temu zaprzeczyć
Zrobiłam sobie dzisiaj wolne i wypiłam spokojnie kawę pod drewutnią. Zerkam na prawo - sąsiadów nie widać, zerkam na lewo - to samo. Nie przeszkadza nawet przerzedzona mrozem winorośl.
Moje Betaluksy w donicach pod chmurką bardzo cierpią przez tą mokrą i zimną pogodę. Dopóki stały w szklarni to było okej ale od momentu jak je wystawiłam to kiepsko wyglądają.
Dolne liście zasychają i fioletowieją od zimna. Robiłam oprysk z fosforu i potasu
Poza tym wilgotne powietrze bo często pada deszcz i jest za mokro sprawiło że kwiatki mi pozamierały
Na szczęście nowy wilki które wyrastają i czubki krzaków wyglądają dobrze
Chyba muszę postawić je w bardziej osłonięte miejsce bo albo pada deszcz albo wieje zimny wiatr