Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

"W kolorze blue" 19:08, 28 maj 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Mała Mi Dziękuję za pustelnika, Marta Tusiawka miała rację. Teraz muszę go tylko nabyć.

Marzena Pościel zmieniona, pachnąca, czeka.

Nie prowokuj , ma siostrę w Szczecinei,wpadnę w wakcje na obiad do siostry a do Ciebie na ciacho
I nie ma to tamto
Zapraszam do stolycy Dolnego Sląska
Nadzieja na piękny ogród 18:59, 28 maj 2015

Do góry
Dobry pomysł, podziel trawnik na częsci i siej krzyźowo
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:56, 28 maj 2015

Do góry
Ide podelwać do ogrodu bo susza... Przy okazji zasile wszystko Florovitem...
Macham do Was radosnie
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:55, 28 maj 2015

Do góry
Syla napisał(a)

Co do skuteczności topsina to nie jestem pewna .... Natomiast to co poleciłaś mi wówczas na bukszpany pomogło ... W tym roku powtórzę zabieg ...

To może środek również zastosuj do podlania drzew ? nie tylko do oprysku ...

Syla juz podlałam previcuremm. Teraz opryskam mieszka Amistar + Topsin.
Dziekuje za pomoc
Signum na bukszpany podobno jest najskuteczniejsze. Moje na szczęscie zdrowe. To co choruje dostało dawke previcurem, ktory Bogdzi polecała do Rh
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:53, 28 maj 2015

Do góry
eee_taam napisał(a)

a to ciekawe ... nie pomyślałam że kora uczula, bo mój M też miał chroniczny katar a "medyki" mówili ze zatoki

w zeszłym roku przestałam kore sypać, tylko dlatego ze mnie wkurza - nie da się rabatek przedziabać i porządnie odchwascić.

Ja na wzczęscie nigdy nie miałam problemu z zatokami ale sprawdziłam w kalendarzu alergika jakie sa alergeny we wrzesniu. Przez dwa lata miałam katar sienny po wyjściu do ogrodu.. Teraz juz nie , bo niemal nie mam kory. Czes sie rozłożyła, czesc wyrzuciłam a wiekszośc przekopałam z gleba
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:51, 28 maj 2015

Do góry
Agatan24 napisał(a)
Marzenko masz jakąś dobrą metodę jak ręcznie posiac trawe na 300m. U siebie napisałam moj pomysł ale nie wiem czy dobrze myślę. Jak coś to zajrzyj do mnie.
Pozdrawiam

Siej na krzyż, raz w jedna strone, raz w drugą. Jak to wytłumaczyć,? My sialiśmy recznie
Zaraz pobiegnę
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:49, 28 maj 2015

Do góry
Janina napisał(a)
Marzenko dziękuję za dobrą radę odnośnie cięcia buków. Przycięłam je wczesną wiosną dośc nisko i byłam trochę przerażona ich widokiem( pojedyncze kikuty). Teraz wyglądają dobrze, popuszczały listki z pustych patyków, ładnie się zaęściły i mają ładne przyrosty

Cieszy mnie to. Moje graby sadzone jesienia jeszcze marne ale licze ze za rok dadza czadu. Ogrodniczkowanie uczy cieprliwosci, w drugim roku rosliny po porządnym ukorzenieniu sa juz piekne a w trzecim to będzie apogeum piekna
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:48, 28 maj 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
Marzen, szukałaś czerwonego? Własnie kupiłam, jakby co, to moge dzielić w przyszłym roku http://kwietnik.com.pl/pl/p/miskant-chinski-Roter-Pfeil-lac.-Miscanthus-sinensis-kod-8890/7992

Moj wiejski ogrodnik określający trawy rubrum jako red cos tam obiecał mi dostawe nex week
Lece do Cie bo mnostwo wpisow
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:47, 28 maj 2015

Do góry
atena35 napisał(a)

Madżenko ciesz się, że masz "takie" miejsce
Psssst nic już nie mówię

Ja nie jestem perfekcyjna i nigdy tego nie ukrywałam
Projektuje łopatą, mam bajzlownik i ciagle zmianiam zdanie Po prostu jestem człowiekiem z krwi i kosci
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:46, 28 maj 2015

Do góry
ZielonaAnia75 napisał(a)

Ok, ja robię koreczki z sera pleśniowego i winogron, też pyszne. A co do sałatki to polecam ser pleśniowy, słonecznik, gruszka, pistacje rozdrobnione, rukola i polane sosem balsamicznym. Pyszna już nie zaśmiecam wątku i zmykam

To moja ulubiona sałatka z gruszka i serem pleśniowym
Ogród Sylwii od początku cz.II 13:03, 28 maj 2015

Do góry
Andziurex - dziękuję , że podzieliłaś się informacją odnośnie produkcji nasion .... Moja Nova Zembla jest posadzona bardzo blisko tuji ok 0,5m , dlatego spowalniam jej wzrost poprzez uszyczywikanie młodych przyrostów .

Sebuś - taki los ogrodnika bez pracy nic w ogrodzie nie będzie ładnie wyglądało Oczekuję sprzyjających warunków tzn . słońca i wyższej temperatury

Olili
- to dobrze

Madżenka
- dziś podoba się to , jutro co innego ... Pewnie z dzisiejszego punktu siedzenia wybrałabym coś innego ? Już mam pomysł , jak przerobić ogród jak doczekam emerytury
Liście z brzozy nie będą mi przeszkadzać , nie dostaną się niecki z wodą , jest założona siatka pod tym co widać a i otoczaki będą

Aleksandra
- dobrze

Panda
- donica przy ścianie gabionowej jest wylana z betonu i pomalowana farbą do betonu ...

Ana Art.
- no tak się powykręcałam , że udało mi się ukryć to i owo

Karolina 84
- podobno można łączyć przeparaty . Ale mus o to zapytać kogoś kto się na tym zna . Jeśli nie uda Ci się znaleźć informacji to można zapodać preparat na grzyba i na drugi dzień na robala ... Powtórzyć zabieg po 7-10 dniach ... Nie więcej niż trzy zabiegi tym samym preparatem ...Pamiętaj o tym , że nie może padać przynajmniej 3-4 godziny po oprysku ...i temperatura powietrza powyżej 12-15st... Piszę , bo temperatury teraz nie rozpieszczają , szczególnie moje rejony ... Rano 8 stopni

Kasia - u mnie spadek terenu ... Miałam skalniaki przy tarasie kiedyś a i tak ciężko postawić trampolinę tudzież basen ... Dlatego dodatkowe koło w trawniku ze sztuczną zieloną nawierzchnią przygotowane pod basen , poziomowane piastkiem ...

Konieczki
- Ja się niczego nie boję Wodę wlewam z ujęcia domu . Mam zamontowany zmiękczacz do wody ... Więc aż taka twarda nie jest ... A jak im się coś kiedyś przydarzy z kolorem to po prostu wymienię choć popiel również może być
Pogubiłam się po drodze... 06:45, 28 maj 2015

Do góry
Toszka dobrze radzi, skocz do Malkul, tam będzie gotowa inspiracja do donicy - lawenda i tarwy.
Wpadnij tez do Gusiarz Ogrod do kwadratu tam są wielkie odnice i nasadzenia, godne kopiowania

Wpadnij tez do ogrodu "jurajski" tam znajdziesz inspiracje dla roz i lawendy przy murkach
Ostatnio Kacha z Ogrodu pod górkę sadziła przy takich schodach pas lawendy
Tosia (Atena) z Ogrodu Tosi ma tez donice przy tarasie, ogród zaprojektowany przez Szefowa to warto podpatrzyć nasadzenia.
EwaKatowice ma mały ogród Z donicami murowanymi - godnymi kopiowania
Trzymam kciuki abys sie odnalazła

Jesli sie zdecydujesz na roze i lawende to wpadnij do mnie na pewno doradzę, tylko poogalądaj ogrody abym wiedziała w jakim kierunku bedziesz podążać - roz z niebieskim, biele czy inne kolory

Ps w wyszukiwarke na gorze wystraczy wpisać - Malkul - otrzymasz wyniki wyszukiwania
Początki w Kruklandii 21:31, 27 maj 2015

Do góry
Podziwiam
Ogród Sylwii od początku cz.II 21:28, 27 maj 2015

Do góry
Ściana wodna świetna. Ale lisciaste obok to problem
Ogród niby nowoczesny ale... 21:21, 27 maj 2015

Do góry
Rozwaliliście mnie iloscią ludzi....
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:09, 27 maj 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)
Marzenko załatwione, Ania rzeszowska to załatwia

Z Rzeszowa tez mam linie przerzutową
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:08, 27 maj 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
taaak.. a mi kaktus rośnie na dłoni

Karolina i Julia zrobię Wam zdjęcia w sobite a potem usune....
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:07, 27 maj 2015

Do góry
Asisko_2005 napisał(a)

Juzia karygodne podejście. Chcesz się doprowadzić do astmy oskrzelowej?
Może spróbuj odczulania?

To samo jej napisałam...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:05, 27 maj 2015

Do góry
Asisko_2005 napisał(a)

bo się grzyby uaktywniają. Czy możesz mieć w domu kwiaty doniczkowe, nie przeszkadzają Ci? Mój syn ma uczulenie na pleśni i grzyby, kiedyś kwiatków w ogóle nie mogłam mieć.

Nie zauważyłam..
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:04, 27 maj 2015

Do góry
Juzia napisał(a)

Ja się bąbluję po wizycie w ogrodzie jesienią.
To Ty mi pisałaś, że to od grzybów!
A teraz mam notoryczną chrypę... od pyłków .

Z ogrodu się nie wyniosę, roślin nie zlikwiduję, leków nie zamierzam brać.
Nie ma rady....organizm musi się przyzwyczaić

Nie bierz nie bierz astmy się na bawisz.....

Aktualnie nie muszę nic brać chyba ze się dusze w czasie kwitnienia akcjowatych...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies