Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W ogródku emerytki 22:01, 19 lip 2020

Do góry
Mikołajek iberyjski calutki niebieski

Gaura

Dwa pierwsze kwiatuszki cynii Profusion Cherry z nasion od Violi, moje ulubione
Wzgórze chaosu 22:00, 19 lip 2020

Do góry
Urszulla napisał(a)
Ale masz powera
Patrząc na swoje zmagania myślę że niektóre rzeczy od razu wiemy jak mają wyglądać.z niektórymi trzeba się pozmagać dłużej
Ale to jest fajne

W tym roku power nieco mniejszy, ale też pesel znów jeden rok do przodu
A w moim wieku to już jak u kotów, jeden rok jak cztery
Masz rację Ula z tymi rabatami, u mnie podobnie jak u ciebie. Z tą rabatą wiem tylko tyle, ile na fotce. Reszta mnie przeraża

Podwórkowa rehabilitacja 21:58, 19 lip 2020

Do góry
Napia napisał(a)
Reniu, zdjęcia bajkowe. nie mogę się napatrzyć, tak pięknie Zwiewny i delikatny wydaje się Twój ogród z takiej perspektywy. A kwiatowa łączka to pomysł, nad którym i ja się zastanowię - miejsca nie mam za wiele, ale może znajdę sposób, by trafiła do ogrodu. Co prawda pszczoły i liczne owady u mnie nie głodują, na kwitnących roślinach toczy się bardzo bogate owadzie życie,ale jak to mówią, od przybytku głowa nie boli
Stipa także na stałe zagościła w moim ogrodzie i tak jak u Ciebie, prawie całkowicie anektuje teren, na którym rośnie. U mnie w tym roku w środku posadziłam werbenę patagońską i to chyba dobry pomysł

Dziękuję właśnie przyszłam z nową porcją zdjęć. Łączkę też zahaczyłam. Nieco się zmieniła. I to w niej jest najpiękniejsze.
Warto choć kawałek mało urodzajnej ziemi pod nią przeznaczyć.
Twój ogród jest już dojrzały, bogaty i różnorodny.
Zauroczył mnie dawno temu a z roku na rok jest piękniejszy.
Werbena patagońska w stipach - cud, miód i orzeszki

Ogród na piasku i z wielkim murem 21:57, 19 lip 2020

Do góry
Ogród - choć nadal jest miejscem wytchnienia od fałszywej i niebezpiecznej rzeczywistości - to jednak nie wystarcza, aby całkowicie chronić od zagrożeń egzystencjalnych.
Tydzień temu jakiś "potwór"ogrodowy (raczej owad) ukąsił mnie w łydkę. Powstał rumień o średnicy około 10-12 cm, temperatura 37,8 st, niewyobrażalny ból stawów, jadłowstręt - jednym słowem "kaplica". Nie pomagały kompresy z altacetu, przeciwgorączkowe tabletki itp. środki, które w takiej sytuacji się na ogół stosuje.
Nieuchronna wizyta u lekarza stała się niezbędna. I tu zderzenie z aktualną rzeczywistością. Telewizyta nie załatwiła sprawy. A gdy doszło do "tradycyjnej" (czyli tak jak to dotychczas się odbywało) wizyty u lekarza, szeroko otworzyły mi się oczy, i z dużym niepokojem stwierdziłam, że nie wolno nam obecnie chorować.
Otóż lekarz boi się pacjenta i najchętniej zrobiłby zasieki z drutu kolczastego, aby pacjent - broń Boże - nie zbliżył się do niego.
I tak - poza stwierdzeniem - "nie wiem co to może być"(słowa lekarza) i.. "ja też nie wiem" (to moje słowa).
Miałam zamiar powiedzieć : "może trzeba pójść do lekarza" i z wdziękiem trzasnąć drzwiami...
Jednak poprosiłam o lek antyhistaminowy który jest na receptę i dopiero opuściłam pokój pani doktor, myśląc ...co ona robiła w czasie studiów na chyba I roku medycyny.
Opowiastkę o tym zdarzeniu zamieszczam ku przestrodze.... Nie dajcie się kąsać zwykłym ogrodowym "potworom" ....

.
W ogródku emerytki 21:54, 19 lip 2020

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:53, 19 lip 2020

Do góry
Napia napisał(a)

Teraz te róże kwitną mam już fotkę, ale jeszcze w aparacie
tu z początku kwitnienia
Wzgórze chaosu 21:52, 19 lip 2020

Do góry
mrokasia napisał(a)
Ja też uważam, że nadmiernie surowa dla siebie jesteś. Co prawda rzeczywiście upchałaś tam sporo , ale zawsze można zabrać.
Zabrałabym z tej rabaty ze dwie kulki cisowe i szałwię rosnącą przy brzegach - zostawiłabym tylko tę w środku rabaty. Teraz po ścięciu szałwii widać, że największym chyba problemem jest dużo roślin osiągających tę samą wysokość.

Bywam surowa, ale uwielbiam też śmiać się z siebie. Ta rabata taki odruch właśnie we mnie wzbudza Nawiasem mówiąc powstał niezły przechowalnik. W sumie to nawet dobrze, będzie co brać na rabatę obok
W ogródku emerytki 21:52, 19 lip 2020

Do góry

W ogródku emerytki 21:50, 19 lip 2020

Do góry
Trochę moich jeżówek

Podwórkowa rehabilitacja 21:50, 19 lip 2020

Do góry
Wyleciały dwa rzędy stipy (15 sadzonek) wzdłuż ścieżki.
Posadzę w ich miejsce seslerię jesienną. A za nimi gaurę.

Tymczasem lovely fairy i śmiałki darniowe wkroczyły w swój najlepszy okres.

Zaczynają też hortensje bobo.

Ogrodowe marzenie Mrokasi 21:48, 19 lip 2020

Do góry
mrokasia napisał(a)
Dzięki dziewczyny! Trawnik był jednym z najlepszych pomysłów, trafiony w 10, efekt jest wart pracy i pieniędzy. Mam nadzieję, że będziemy się nim długo cieszyć .

Dziś miałam przyjemność odwiedzić Kasyę i zobaczyć jej ogród. Jestem pod wielkim wrażeniem sposobu w jaki Kasia urządziła swój niewielki ogród i jak zestawiła ogromną ilość roślin. A przy tym uniknęła wrażenia chaosu i nadmiernego zagęszczenia. Niesamowite! W każdym razie doszłam do wniosku, że u mnie się jeszcze bardzo dużo zmieści .

A tymczasem u mnie na froncie

Piękna frontowa To bordowe drzewko to pissardi może?
Wzgórze chaosu 21:46, 19 lip 2020

Do góry
Juzia napisał(a)
To samo pomyślałam. Zamiast szałwii na brzegach dać stipę albo coś niższego.

Szałwia pójdzie na rabatę obok a zostanie stipa. Fajna jest

Juzia napisał(a)
I taką magię (pod świerkami) lubię najbardziej. Tylko dobre światło i zieloności.
Nie musi nawet być kwiecia.

Światło po deszczu było magiczne, niestety tylko przez chwilę.

Mój ogrodowy pamiętnik 21:43, 19 lip 2020

Do góry
Wrzucę jeszcze ogrody wokół zamku w Łańcucie. Piękne są. Byłam tam pierwszy raz.

Dębowe zakątki 21:42, 19 lip 2020

Do góry
Ania111 napisał(a)

Aniu ,
Lilie i liliowce , piękne
kolory cudne

Aniu, dziękuję i ciesze się ,że się podobają

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:31, 19 lip 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Drzewa i krzewy zaczynają wyraźnie otulać ogród I dzielić na części

/quote]

Bardzo ładny widoczek
Ogród Cioci cz. 3 21:23, 19 lip 2020

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Pięknie........
Sezon 2017 u Hanusi 21:21, 19 lip 2020

Do góry
Pogoda była jak dzwon! Dziś upalnie, ale polało i pogrzmiało. Jeszcze jutro ma być tak, aod wtorku, ochłodzenie u mnie. Chyba przeproszę gospodarzy i wrócę do chaty.

Pamiętajcie o ogrodach 21:14, 19 lip 2020

Do góry
Kasiu oblicza Funii są różne oczywiście wszystkie pieszczotliwe:
Funia, Niunia, Funieczka, Funiusia, Królewna, Krowa, Króweczka, Stara Torba

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:12, 19 lip 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Kwitnie smotrawa też od Agani

w podwórku klimat robi się już zupełnie inny drzewa rosną i mimo, ze owocowych zdecydowanie ubyło to fajnie jest

Ślicznie w podwórku, jak sobie przypomnę Twoje początki to mój podziw dla tego co stworzyliście wzrasta o kolejne 100%
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies