Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Pszczelarnia 09:56, 13 lip 2020

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Z prawej Lykkefund, z lewej słabsza r. semiplena Helenae (podobna, ma większe żółtko w środku i w zapachu więcej zielnej wytrawnej nuty).

4 lata i pergola była w zasadzie już pokryta. Teraz jest już zakryta.

Języczka w pianie tawułkowej.

Lykkefund rzeczywiście ma dużo wigoru. W tym roku po kwitnieniu podwoiła u mnie swój przyrost. Zastanawiałam się, czy z drugiej strony pergoli też dodać różę, ale bałam się, że za mało tam słońca będzie. Wyczytałam, że ta druga którą masz spokojnie znosi półcień, będę o niej myśleć. Jak dobrze pójdzie, to jeszcze dwa lata do pokrycia pergoli mi zostały
Różankę masz piękną. Bardzo lubię połączenie róż z ziołami. Na przyśmietnikowej podsadziłam róże lebiodką i na nowej też to powtórzyłam.
Języczki oglądam u innych z zazdrością
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 09:56, 13 lip 2020

Do góry
Limelight 2,5m+

Działka prawie w Borach Tucholskich 09:55, 13 lip 2020

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
na pocieszenie zafundowałem sobie spacer po ogrodzie z poranną kawą a wcześnie oczywiście to co tygrysy lubią najbardziej (nie nie nic z tych rzeczy) czyli przesadzenie sporej a nawet całkiem sporej brzozy Long Trunk, będzie rosła w pobliżu drugiej Long i Youngi przy altanie

Eden zdecydowanie poprawia samopoczucie

Limelight 2,5m+

Miłego dnia szkoda że nie mam u siebie takiej róży ja za to rano goniłam szpaki z czereśni
Sezon 2017 u Hanusi 09:54, 13 lip 2020

Do góry
Jolu, u mnie szerszych planów nie ma. Ogród podzielony na 4 części i całości nie da się uchwycić z żadnej strony. Ale spróbuje chociaż po kawałku.

Tu jest widok na bramkę ze środka ogrodu

Tu po przekątnej ,od borówek w stronę bramki

Kawałek od altanki wzdłuż szklarni już znacie, ale jeszcze raz wstawię.

Pozostaje jeszcze rabata od borówek do magnolii czyli lewa strona patrząc do wyjścia.
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 09:49, 13 lip 2020

Do góry
te kwiatki sie tak schowaly,ze prawie a bym je przeoczyla ale juz je wyciagnelam na swiatlo dzienne,za ladne sa by siedziec w krzakach
Działka prawie w Borach Tucholskich 09:45, 13 lip 2020

Do góry
na pocieszenie zafundowałem sobie spacer po ogrodzie z poranną kawą a wcześnie oczywiście to co tygrysy lubią najbardziej (nie nie nic z tych rzeczy) czyli przesadzenie sporej a nawet całkiem sporej brzozy Long Trunk, będzie rosła w pobliżu drugiej Long i Youngi przy altanie

Eden zdecydowanie poprawia samopoczucie

Limelight 2,5m+

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 09:41, 13 lip 2020

Do góry
u mnie zaczely kwitnac ciemierniki

i moje kochane jezoweczki

Pszczelarnia 09:31, 13 lip 2020

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Nie mam Eden Rose. Nie znam podobnej (szczupłej lekko pnącej, widziałam ją raz podsadzoną daliami) ale mam pnącą austinowską "Desdemonę'. Trafiła do przechowalnika i tak tam od lat 4 roztacza swój czar.

Ewo, u Ciebie Desdemona jest pnąca? Czy ma jakąś inną podkładkę - ja ją kupowałam z myślą o kompaktowym krzaczku i rośnie na razie nieduża...
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 09:31, 13 lip 2020

Do góry
Dzwoneczki
Nawóz do trawy - skład. 09:27, 13 lip 2020

Do góry
Witam. Trawa posiana 5 tyg temu, skoszona raz. Później odrazu dosiana ponieważ splukalo mi część nasion po ulewie. Kiedy będę mógł nawiezc trawnik. I prosze o opis tego składu nawozu ktorego zdjęcie dodałem. Czy jest to dobry nawóz?
Borówka wysoka (amerykańska) - uprawa, cięcie 09:14, 13 lip 2020

Do góry
Pomóżcie proszę co stało się nagle z moja borówka w donicy /mała odmiana na patio/
Miała piekne błyszczące liście, owocowała
I niemalże z dnia na dzień cos takiego...

Spalona czymś ?
Choroby grzybowe nie rozwijają się chyba w takim tempie ??
Co robic ?
Dębowe zakątki 08:42, 13 lip 2020

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Karolinko dziękuję i zapraszam częściej
Dziś był sernik na zimno z jagodą kamczacką i kwiatuszkami

Mamy kwiatuszki rożne i rożnie możemy je wykorzystać
Pyszny cały

Smakowicie wygląda.
Gdybym mieszkała bliżej to nie mów dwa razy... już bym była i przy okazji zobaczyłabym na żywo Twoją hortensje dębolistną.
Zajrzyj do mnie - zobacz jak wygląda moja.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 08:41, 13 lip 2020

Do góry
JoannA napisał(a)

Po dwóch deszczowych dniach nie jest źle.
Widok ogólny

Powiększenie rabaty na tyłach bardzo wiele dało. Idealny kształt i ilość miejsca. Pięknie kwitną u ciebie jeżówki. Zauroczona nimi jestem. U mnie tylko kilka odmian się sprawdziło. A tego nachyłka też kupiłam. Uroczy jest. Zobaczymy czy będzie kwitł tak długo jak deklarują.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies