Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 18:59, 08 lis 2017

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Pospacerowałam, pięknie, jesiennie, ogniście.

Juz dzisiaj wszystkie trawy powiazalam oprocz tej najwiekszej zabraklo mi sznurka a musi byc bardzo mocny bo duzy i jak wiatr wieje moze sznurek przerwac.

Trawy ladne, ale wiosna i jesienia sporo z nimi roboty. Wiona ciecie i odkurzanie, jesienia wiazanie, osci duzo wiec rece mimo rekawic pokiereszowane bo jak zrobic wezel w rekawicach trzeba je zdjac.
Po razmpierwszy udalo mi sie wiazac trawy przy plusowych temperaturach wiec przynajmnjej nje zmarzlam.

Troche pokosilam dzisiaj jeszcze zostalo duzo prac ale mam nadzieje, ze,sie wyrobie przed sniegiem. Pozostalo mi jeszcze odkurzanie i przyciecie roz.
Em skosi trawniki to odrazu liscie zbierze.
Miłkowo - sezon 2016-2022 18:49, 08 lis 2017

Do góry
Milus u Ciebie takie sloneczko to dzisiejsze. Pojechalam na dzialeczke aby cos zrobic bo mowili, ze piekna pogoda ma byc również tw centrum amtu szaro buro i ponuro.
Ale pogoda dobra do roznych robot jesiennych. U mnie znowu pozalewane wiec moje prace to odwadnianie i grabienie lisci.

Dzisiaj tez powiazalam trawy najgorsza robota . U mnie tez rozplenice obszernr i wysokie. Powiazane to,stoja jak matroszki.

Mam cale rece poklote od traw bo jak tu wiazac w rekawicach.

Ja nie ciacham kwiatow hortensji mam juz kilka bukietow i wystarczy.
Tak sie czasami zastanawiam kiedy mam wiecej pracy wiosna czy jesienia.
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 00:26, 08 lis 2017

Do góry
Kasiu pieknie na str 1088. Stewartia obledna musze sie zainteresowac kupnem. Oj zeby ta jesien trwala i trwała i jeszcze sloneczna byla.
Kiedyś będzie tu ogród 00:14, 08 lis 2017

Do góry
Wstawilam wczesniejsze foty tej trawy to pppatrz u mnie. Napisz gdzie mieszkasz na pw a moze blisko gdzies. Wiosna moge wyciac to ci dam lub zasadze do donicy i w sierpniu sobie odbierzesz ja obsluguje Warszawe i wies to nie problem.

Kazde drzewo dopiero po 2 latach zaczyna rosnac, musi sie zaaklimatyzowac.
Odnosnie klonow szukalam ale teraz juz brak w obrocie, moze wiosna.
Ptasi gaj 00:06, 08 lis 2017

Do góry
anka_ napisał(a)
Buczki niesamowite. Szkoda, że u mnie tak mokro bo bym też nasadziła. Inne roślinki też w większości w jesiennych szatach.
A dlaczego borówka ostatni rok?

Elu co to miskant?

Piekny miskant nie znam nazwy, wzrost ok metra a ponizej w czasie wyrastania wiech.

Kiedyś będzie tu ogród 22:34, 07 lis 2017

Do góry
Agania napisał(a)

Piękny...nie wiem, który ładniejszy Twój czy Bogdzi
Agato wszystkie są piękne, twój przecież też. Jako jedyne drzewo u mnie (no, poza dębami) trzyma po przymrozkach liście.

ElzbietaFranka napisał(a)
Anka nie mam pojecia jak sie nazywa, ale bardzo ladna szczegolnie jak zaczyna wypuszczac klosy. Nie jest wysoka ok metra mam dwa krzaki. Gdzies mam fote jej poczatki kwitnienia to pokaze.

Piekny ten klon tez bym chciala takiego miec, gdzie go kupilas i jak dlugo rosnie u ciebie daj jakies porzadne zdjecie bo przewrociny do gory nogami.

Ja w przyszlym a moze jak jeszcze dostsne chce kupic dąb blotnisty lubi mokre tereny i tez ladny. Klony zawsze piekne nawet te pospolite.

Tez masz duzo gruntu tyrac kolo to wyczyn.
Cholewcia przyjechalam na dzialke a slonca nie uwidzisz, mgla opada. Liscie mokre nie mozna gatabic ide dalej robic.
Szkoda Elu, że nie znasz nazwy. Fajny jest.
klon strzępiastokory kupowałam u Szmitów, jest u mnie 4 lata (rośnie od 2- wczesniej stał jak zaklęty). Fotka poniżej. A klony wszystkie lubię, choć mam dopiero 4. Mus to naprawić.
Dąb błotny tez bym bardzo chciała nabyć, zwłaszcza kolumnową odmianę. ale to już wiosną, teraz inne priorytety mam.
U mnie Elu też bez słonka i mokro- buciory zasysa. A w planach był jeszcze pomost ale żaden sprzęcior nie wjedzie. Muszę poczekać na mrozy.

Liliowo i kolorowo:) 21:37, 07 lis 2017

Do góry
Danusiu u WAS wiecej lisci na drzewach niz u nas. Podobno nie bylo tak wietrznie. U mnie to jedynie buczki kolorowe jeszcze, reszta to juz bez lisci.
Dzisiaj przyjechalam na dzialke, pogoda nie za bardzo ale cieplo. Duzo prac jesiennych. Mam znowu pozalewane i pompuje. Ostanie deszcze z srody i caly czwartek znowu mampodtopiona czesc dzialki, mozna sie wsciec.
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 20:45, 07 lis 2017

Do góry
Wiec sprawdzilam te maszyny sa w Polsce produkowane w Radomiu na licencji.

Kosztuje nowiutka 6.999 zl. Z pelnym wyposazeniem.
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 20:04, 07 lis 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
Elu nie po wzorze, maszyna sama wyszywa a ja sie patrze i najwyzej nitki obcinam. Ten wzor sciagnelam sobie stad http://paulundclara.com/shop/applikationsvorlage-herbstmaedchen/, potem przerobilam na plik hafciarski, przenioslam do maszyny i nastawialm co chce wyszywac.
Maszyna to pfaff crative 1,5 z przystawka do haftowania.

A.... to maszyna z przystawka. Zaraz sprawdze, moze u nas tez sa dam rodzinie namiary. Pod choinke sobie zaźyczę.

Iza bardzo ladne rzeczy robisz nie dosyc, ze ładne to i praktyczne.

U nas tez pasmanterie teraz wygladaja jak salony sztuki wszystko mozna dostac. Tylko miec pomysly i czas na robotki. Ja kiedys tez szylam, a swetry to robilam w kilka dni. Juz nie te lata, ale za takie hafty bym sie zabrala.

Dzieki Izka pozdrawiam.
Ogród Małej Mi 2017 13:36, 07 lis 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
OMC to "o mało co"...ona narzeczona tylko

Kasiu ale wymyslilas. Jezykoznawca by na to nie wpadl.
Kiedyś będzie tu ogród 13:23, 07 lis 2017

Do góry
Anka nie mam pojecia jak sie nazywa, ale bardzo ladna szczegolnie jak zaczyna wypuszczac klosy. Nie jest wysoka ok metra mam dwa krzaki. Gdzies mam fote jej poczatki kwitnienia to pokaze.

Piekny ten klon tez bym chciala takiego miec, gdzie go kupilas i jak dlugo rosnie u ciebie daj jakies porzadne zdjecie bo przewrociny do gory nogami.

Ja w przyszlym a moze jak jeszcze dostsne chce kupic dąb blotnisty lubi mokre tereny i tez ladny. Klony zawsze piekne nawet te pospolite.

Tez masz duzo gruntu tyrac kolo to wyczyn.
Cholewcia przyjechalam na dzialke a slonca nie uwidzisz, mgla opada. Liscie mokre nie mozna gatabic ide dalej robic.
Ogród Cioci cz. 3 11:40, 07 lis 2017

Do góry
Małgosiu jesienny uwolniony od innych roślin tez ładny.

Zresztą jak wszystko ma swoje odpowiednie miejsce to wygląda ładnie. U nas pochmurno ale to mgła zasłania słonko. Wybrałam się jadę autobusem chciałam dzisiaj trawki powiązać i odkurzyć ale pewnie mokro wiec nici z roboty.
Sezon 2017 u Hanusi 11:28, 07 lis 2017

Do góry
Haniu na pw napisałam.

Gdzieś ciebie przewiało. Ja to Voltaren używam tez łamie jak za dużo z taczka latam po działce.
Ptasi gaj 11:25, 07 lis 2017

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Ja nie narzekam na ptaki przy borówkach. Mają ptaki mam i ja. Od kiedy kosy robią u mnie gniazdo mam spokój z ptakami. Tylko kosy się pożywiają na borówkach. I to jedna rodzina, pozostałe są odganiane ze stołówki.

Haniu w tym rzecz ze mam te krzaki ok 10 lat nawet szklanki borówki nie zjadłam z tych krzaków. W tym miejscu rosną sosny i je zasłaniają może je pprzy adze dam im szansę. U mnie jest dużo ptaków mają gniazdka w tujach jak przyjeżdżam to jjestem intruzami dla nich. Mają spokój i dobrze im tutaj.
Ptasi gaj 10:40, 07 lis 2017

Do góry
Borówki to ptaki lubią. Mam trzy krzaki kwitną owocują przyleci ptaki i po borówka a podlewania i nawożenia więcej strat niż korzyści.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 08:10, 07 lis 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Co ty Sylwia tak rozpieszczasz to ptaki, już je dokarmiasz.
Rozleniwią się, jeszcze komary latają i inne robactwo niech łapią będzie ich mniej w przyszłym roku.
U mnie tez duzo sikorek i na działce i przed domem.
Sroki zrobiły wiosną gniazdo, ale je nie zasiedliły i teraz sikorki tam buszuja. Widzę, że dzięcioły tez masz. Będąc dzisiaj na spacerze widziałam kilka dzięciołów to się mało zdarza widocznie jest dużo robactwa pod kora.

U nas niestety już owady nie latają, a komarów znowu nie dużo i tylko miejscami...w ogrodzie nie mam wcale. Jak mam mieć skoro sąsiad pekinkę pryska pięć razy w tygodniu
Ogród za grosze 00:04, 07 lis 2017

Do góry
Witam Ewo.
Działka prawie w Borach Tucholskich 00:03, 07 lis 2017

Do góry
Witam Zbigniew. Jak ładny ogród to i foty mistrzowskie.
Działka prawie w Borach Tucholskich 00:01, 07 lis 2017

Do góry
kasiek napisał(a)
Witam fachowca Czy moge prosić o pomoc w identyfikacji?
https://www.ogrodowisko.pl/watek/523-rozpoznawanie-roslin-iglastych?page=76
Sprzedali mi jako cypryśnika ale to chyba żart Z góry dziekuję

To cyprys Lawsona żółty czyli Lane Aurea.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:50, 06 lis 2017

Do góry
Co ty Sylwia tak rozpieszczasz to ptaki, już je dokarmiasz.
Rozleniwią się, jeszcze komary latają i inne robactwo niech łapią będzie ich mniej w przyszłym roku.
U mnie tez duzo sikorek i na działce i przed domem.
Sroki zrobiły wiosną gniazdo, ale je nie zasiedliły i teraz sikorki tam buszuja. Widzę, że dzięcioły tez masz. Będąc dzisiaj na spacerze widziałam kilka dzięciołów to się mało zdarza widocznie jest dużo robactwa pod kora.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies