Anka nie mam pojecia jak sie nazywa, ale bardzo ladna szczegolnie jak zaczyna wypuszczac klosy. Nie jest wysoka ok metra mam dwa krzaki. Gdzies mam fote jej poczatki kwitnienia to pokaze.
Piekny ten klon tez bym chciala takiego miec, gdzie go kupilas i jak dlugo rosnie u ciebie daj jakies porzadne zdjecie bo przewrociny do gory nogami.
Ja w przyszlym a moze jak jeszcze dostsne chce kupic dąb blotnisty lubi mokre tereny i tez ladny. Klony zawsze piekne nawet te pospolite.
Tez masz duzo gruntu tyrac kolo to wyczyn.
Cholewcia przyjechalam na dzialke a slonca nie uwidzisz, mgla opada. Liscie mokre nie mozna gatabic ide dalej robic.
Agato wszystkie są piękne, twój przecież też. Jako jedyne drzewo u mnie (no, poza dębami) trzyma po przymrozkach liście.
Szkoda Elu, że nie znasz nazwy. Fajny jest.
klon strzępiastokory kupowałam u Szmitów, jest u mnie 4 lata (rośnie od 2- wczesniej stał jak zaklęty). Fotka poniżej. A klony wszystkie lubię, choć mam dopiero 4. Mus to naprawić.
Dąb błotny tez bym bardzo chciała nabyć, zwłaszcza kolumnową odmianę. ale to już wiosną, teraz inne priorytety mam.
U mnie Elu też bez słonka i mokro- buciory zasysa. A w planach był jeszcze pomost ale żaden sprzęcior nie wjedzie. Muszę poczekać na mrozy.
Wstawilam wczesniejsze foty tej trawy to pppatrz u mnie. Napisz gdzie mieszkasz na pw a moze blisko gdzies. Wiosna moge wyciac to ci dam lub zasadze do donicy i w sierpniu sobie odbierzesz ja obsluguje Warszawe i wies to nie problem.
Kazde drzewo dopiero po 2 latach zaczyna rosnac, musi sie zaaklimatyzowac.
Odnosnie klonow szukalam ale teraz juz brak w obrocie, moze wiosna.
Elu widziałam fotki, dziekuję. Poszukuję miskanta o delikatnej budowie, z jasnymi (białymi, biało-srebrnymi) wiechami w całym cyklu.
Kasiu w rzeczywistości jeszcze bardziej, choc słonka mało. Jesieniż takie rosliny się docenia. Mus jeszcze takich dereni jak u ciebie poszukać.
Łucjo witam serdecznie. Ja wczoraj buszowałam u ciebie, ale niestety mój internet nie pozwolił na wpis. Poza tym musiałam szczęke pozbierać jak przeczytałam ile masz róż... Tylko nie znalazłam informacji jak duży masz ogród... Gorąco pozdrawiam i... do poznania jutro...
Łucjo jak czytam ile roslin mozna upchać w ogrodzie to dochodze do wniosku, że zapełnienie mojego ogrodu (biorąc pod uwagę jego powierzchnie i moje finanse) mi nie grozi. Tylko nie wiem czy to powód do radości czy płaczu.
A jeszcze natura kłody pod nogi rzuca- w weekend miał wejść sprzęt a znowu pada... Masakra jakaś.