Ogrodowo mam tylko z telefonu i jeszcze w kiepskim świetle... Za to ostatnich dni. Suszę po roślinach już widać
Kwitną zawilce jesienne już... Nawłocie też
Fajnie, Zazdroszczę wam tych targów. Jeszcze nigdy w tym Sitańcu nie byłam.
No nie trawy masz i tak nie za duzo i jeszcze kawałek zabrany.
Ale tak noiwe rośliny też muszą gdzieś miejscówki znaleźć.
Ja też kawałek trawnika usunęłam i nowe nasadzania zrobiłam.
Ech my to się mamy
No to ciekawą rabatę stworzyłaś. Czekam na zdjęcia, pracusiu
Piękny ten malinowy liliowiec. On taki pełnawy ?
Lilie widzę cudnie kwitną
Naparstnica rdzawa śliczna. Zbierzesz nasionka i dla mnie ?
Basiu, O tak przesadzona w ubiegłym roku Julia ,,w tym roku już ładna.
A w tym roku na wiosnę chyba z 3 też przesadzałam clemki. To na drugi rok dopiero pokażą s woje piękno bardziej.
A dziękuję. O tak u mnie słońca jest dużo. Bardzo dużo. Dużych drzew jeszcze nie mam. Jeszcze mi nie porosły.
Liliowców u mnie też mnóstwo, kolorów też. Lubię różnorodność.
Jakie odmiany mam jeżówek.. Nie pamiętam wszystkich. O takie mam jeżówki
Jeszcze inne też są
To taki nie duży. Możliwości jest dużo.
Drem Wawer jest piękna. Tak, ona ma sztywne liście.
Jak wysypiesz niebieskim granulatem wokół host to ślimaki tak nie będą je zżerać. Ja tak robię. Chyba , ze którąś zgapię i zauważę jak do niej sie dobiorą. Ale i tak jak podsypię, to potem już dalej jej nie tykają. Czasami w sezonie trzeba operację z niebieskimi granulatem powtórzyć.
jest bardzo dużo host o grubych liściach. Sama mam takich ileś. Zależy czy mają być duze, czy mniejsze. Ale z tych większych jest więcej. Np. Grey Cole, Millenium, hosta Abiqua Drinking gourd. Drem Wawer, Drem Queen , Big daddy....
A teraz kilka migawek z Borów Tucholskich udało się pobyć kilka dni, trochę kurek nazbierać i jagód, piesa uszczęśliwić nowymi zapachami
Leśna rabatka:
Teraz zauważyłam, że zdjęcia większości ścieżek skręcają w prawo... Chyba muszę być prawa
Clematisy sa piękne. Kilak na wiosnę przesadzałam , to nie wszystkie sa takie bujne i okazałe.
Floksy kwitną na całego. Pachną obłędnie . Uwielbiam ten zapach
A to taka roślinna pamiątka kupiona w Poznaniu Już posadzona.
ale 2 miejsca zaliczyłam wcześniej.
I krwiściąg przy sadźcu