Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrod nad bajorkiem

Ogrod nad bajorkiem

TAR 20:47, 13 lip 2025

April napisał(a)

Niewiele róż sobie u mnie radzi. Z ponad 130stu nie wiem czy 40 zostało. A i one szczególnie urodziwe nie są. Odżyło kilka które przesadziłam. Dostały nową ziemię to się odrodziły. Ale też nie wiem na jak długo.
Przykładowo Burgundy Iceberg wegetowała. A teraz po przesadzeniu to gwiazda

Piekna, moja ma pelne słonce, w koncu ruszyla, myslalam ze bede reklamowac. Ale nawet bedzie miec kwiaty.
Wszystkie posadzone roze maja słonce i gline. Nawet te przy brzozach w dolek dostaly gline. A teraz maja podlewanie wiec luzik.
130 róż? Ja skoncze juz na 36 i wiecej raczej nie bedzie. Zreszta juz nie mam gdzie ich wcisnac.
TAR 20:53, 13 lip 2025

UrsaMaior napisał(a)
U mnie najlepiej kwitnie Nautica. Generalnie to jednak odetchnęłam po wydaniu większości moich róż...

Ja juz nawet nie patrze,bo to jak uzaleznienie
Magara 22:16, 13 lip 2025

Tarcia, to i tak szok wielki, że Ty dopiero przy trzecim ogrodzie na różankę zapadłaś
mrokasia 22:20, 13 lip 2025

No ale że żadnej foty nie ma? Foch!
Dałaś radę magnolii?
LIDKA 22:27, 13 lip 2025

36 róż w takim krótkim czasie? Niesamowite zaawansowanie tej choroby różanej widzę

Niech Ci zdrowo rosną!
TAR 22:32, 13 lip 2025

Magara napisał(a)
Tarcia, to i tak szok wielki, że Ty dopiero przy trzecim ogrodzie na różankę zapadłaś

LIDKA napisał(a)
36 róż w takim krótkim czasie? Niesamowite zaawansowanie tej choroby różanej widzę

Niech Ci zdrowo rosną!

Dziewczyny to jeszcze nie choroba, tylko eksperyment. Zobaczymy za rok. Ale dzieki.

mrokasia napisał(a)
No ale że żadnej foty nie ma? Foch!
Dałaś radę magnolii?

Nie ma, bo jeszcze nie skonczylam. Burza mnie wygonila. Musze jeszcze uzupelnic sesleriami. Wykopalam te duze i dziele.

Magnolia ulegla ale nadwyręzylam bark i jestem w czarnej d. bo strasznie boli. Musze wdrozyc masc.

A w ogole to do bani robota jak co chwile fala deszczu sie przetaczala. Czuje sie jak wodnik szuwarek.

Magara 22:48, 13 lip 2025

TAR napisał(a)

Dziewczyny to jeszcze nie choroba, tylko eksperyment. Zobaczymy za rok. Ale dzieki.

No to się uśmiałam

Tarcia, nie chcę Cię martwić ale ilość 36 na raz to nie jest eksperyment
To jest ostry stan zapalny Później przechodzi w przewlekły Na szczęście da się z tym żyć
TAR 22:56, 13 lip 2025

No ala przeciez nie jednorazowo te 36 roz. Wiosna przyszło 7 szt. a potem pomalu dokupilam reszte. W sumie 6 zamowien
Magara 23:09, 13 lip 2025

Jasne, typowy objaw - pacjent się broni przed diagnozą
Margo2 23:46, 13 lip 2025

April napisał(a)

Niewiele róż sobie u mnie radzi. Z ponad 130stu nie wiem czy 40 zostało. A i one szczególnie urodziwe nie są. Odżyło kilka które przesadziłam. Dostały nową ziemię to się odrodziły. Ale też nie wiem na jak długo.
Przykładowo Burgundy Iceberg wegetowała. A teraz po przesadzeniu to gwiazda

Jola, pamiętaj, że Tarcia ma więcej słońca niż Ty i czasem lepszą ziemię, czyli mokro.
Róże najbardziej tego potrzebują.
Może sobie poradzą lepiej niż u Ciebie.

Aniu, róże się pięknie wkomponowały w Twój busz