Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Piaskownia na zakręcie 15:38, 28 kwi 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Mój żółtasek już bez kwiatów, chociaż u Ciebie sobie jeszcze powspominam. To piękna magnolia.
Miłego dnia

Byłam, widziałam Twoją magnolkę. Ty masz chyba ellow River. Też ją mam. Między nimi jest różnica. Yellow River kwitnie przed rozwojem liści i kwiaty ma kremowo-żółte a Yellow Bird kwitnie wraz z rozwojem liści a kwiaty są koloru cytrynowego.
Obie są cudne
Piaskownia na zakręcie 15:24, 28 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Ewo magnolia bardzoo ładna
Przybiegam również z inną informacją. Byłem we wtorek w Bylinowym R. Już jest spory wybór, ale głównie we wcześniejszych bylinach. Te dwa tunele, które zapewne pamiętasz są wypełnione po brzegi nowymi roślinami, a cały czas przychodzą dostawy. Była masa różnorakich prymulek. Pani Agnieszka powiedziala, że za 3 tygodnie już rośliny powinny podrosnąć i się przekorzenić. Ja wybieram się po 18 maja po zarezerwowane nowości żurawkowe

Oj, kusisz. Właśnie dlatego boję się teraz jechać bo zapewne nakupowałabym prymulek. Ja 17 maja wybieram się do Pisarzowic więc 18 odpada, pojadę w innym terminie.
Ania i róże i cała reszta :) 14:12, 28 kwi 2014

Do góry
I... zakwita właśnie moja magnolia
Obliczając dokładnie, po 7 latach...
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 13:27, 28 kwi 2014

Do góry
Teresko no w tym roku wyjątkowo nie przemarzła bo i żadna inna roślina na szczęście nie ucierpiała. Dlatego wygląda zabójczo
U mnie nie ma Sel. ale ale... będę się rozglądać za czymś podobnym, co i Ty masz

Magnolia gubi płatki kwiatowe

W Gąszczu u Tess 11:27, 28 kwi 2014

Do góry
magnolia napisał(a)

ale to śliczne!
twoja wsciekłośc tulipanową rozumiem, mam to samo. Moje fioletowe tulipany okazły sie czerwone, czarne królowe to zwykłe klasyki czerwone i część pomarańczowych zarażonych jakąś chorobą zielone kwitna na różowo.... a najgorszy jest mój M. który mówi że przecież ładne, że wiosnenne cebulki powinny być kolorowe i żebym się przestała czepiać. Część z nich wywaliłam, żeby nie przeklinać pod nosem. Ale sama jestem sobie winna- to zakupy z targów ogrodniczych w Skierniewicach, od panów ze skrzyneczkami. Tak mi się podobały tam te dorodne cebule.

Pąki Exotic E są inne niż u Ciebie- bardzo szybko pękają, nie sa smukłe, tylko okragłe. Moje z Biedro już kończą kwitnąć

Tak, już pisałam, że moje podejrzenia okazały się słuszne - to nie są Exotic, zwykłe klasyki kremowe.
O wściekłości już nic nie napiszę, bo dałam słowo harcerza, że nudzić w tym temacie już nie będę
Marta, obiecałaś wątek załozyć? Czy tylko mi się wydaje? Załóż, pliss
W Gąszczu u Tess 10:00, 28 kwi 2014

Do góry
magnolia napisał(a)

ale to śliczne!
twoja wsciekłośc tulipanową rozumiem, mam to samo. Moje fioletowe tulipany okazły sie czerwone, czarne królowe to zwykłe klasyki czerwone i część pomarańczowych zarażonych jakąś chorobą zielone kwitna na różowo.... a najgorszy jest mój M. który mówi że przecież ładne, że wiosnenne cebulki powinny być kolorowe i żebym się przestała czepiać. Część z nich wywaliłam, żeby nie przeklinać pod nosem. Ale sama jestem sobie winna- to zakupy z targów ogrodniczych w Skierniewicach, od panów ze skrzyneczkami. Tak mi się podobały tam te dorodne cebule.

Pąki Exotic E są inne niż u Ciebie- bardzo szybko pękają, nie sa smukłe, tylko okragłe. Moje z Biedro już kończą kwitnąć

Bardzo lubię te narcyzy, mam też żółte, a na drugi raz kupuj w sprawdzonych źródłach , bo gdyby coś to zawsze możesz reklamować kwiatek na dobry dzień zostawiam
W Gąszczu u Tess 09:54, 28 kwi 2014

Do góry
czytam że i dyskontowe zakupy też pomylone. Zgroza!
U mnie te ineternetowe w tym roku ok, w zeszłym na 80 czosnków różowych połowa zakwitła na żółto- aż zęby bolały od połączenia.
Piaskownia na zakręcie 09:54, 28 kwi 2014

Do góry
Magnolia cudna.
W Gąszczu u Tess 09:53, 28 kwi 2014

Do góry
Tess napisał(a)

Aśka, z Tobą wogóle nie gadam.
Gdzie zdjęcia z twojego ogrodu???

Mam nie tylko tulipany

ale to śliczne!

Leśne Wzgórze 09:37, 28 kwi 2014

Do góry
Cudowna magnolia
Leśne Wzgórze 09:20, 28 kwi 2014

Do góry
Magnolia przecudnej urody
Kwiatowy ogródek Monteverde 08:14, 28 kwi 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Obiela lada dzień otworzy kwiaty

Pąki hortensji pnącej

Galaxy magnolia

Powojnik Stolwijk po południu
i rano pąki Markhaim's i White

Same piękności
też kupiłam magnolię choć inną odmianę Gratulacje
Działka, która kiedyś (może) będzie ogrodem 07:56, 28 kwi 2014

Do góry
Piękna magnolia...pozdrawiam
Piaskownia na zakręcie 07:14, 28 kwi 2014

Do góry
Mój żółtasek już bez kwiatów, chociaż u Ciebie sobie jeszcze powspominam. To piękna magnolia.
Miłego dnia
Moje miejsce na ziemi 23:54, 27 kwi 2014

Do góry
Oto moje sobotnie wyczyny, chciałam jakoś upiększyć mój mini sadzik

magnolia , jeszcze przed przymrozkiem

Ogrodowe przygody 23:35, 27 kwi 2014

Do góry
ok czekam na wiadomość
nowy zakup i spojrzenie na rabaty magnolia bety/ powojniki
Działka, która kiedyś (może) będzie ogrodem 23:10, 27 kwi 2014

Do góry
Renia, jaka cudna magnolia ("mokra" fotka śliczna)!
Pozdrawiam wieczorowo.

edit: pajączkowi też się podoba.
w Oborze też mogą być ogrody 22:58, 27 kwi 2014

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Jak zamierzasz prowadzić wiązy Dasz im swobodę czy będziesz formować na pniu ?

Ja bym je posadził sąsiadowi przed oknami żeby nie podglądał mnie

Chciałabym miec takie fajne wąskie kolumny
Sasiadowi przed okno wg projektu Danusi miały iść 3 szt trzmieliny na pniu i moja magnolia
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:23, 27 kwi 2014

Do góry
Zakwitłą po raz drugi magnolia gwiaździsta - dwoma kwiatkami, których wcześniej nie otworzyła. Zdj. mi nie wyszło, ale chciałam pokazać, więc wstawiam

Dwa z kilku placyków z wysianą jarzmianką

Rabata w barwach Szwecji

Piaskownia na zakręcie 21:00, 27 kwi 2014

Do góry
Ewo magnolia bardzoo ładna
Przybiegam również z inną informacją. Byłem we wtorek w Bylinowym R. Już jest spory wybór, ale głównie we wcześniejszych bylinach. Te dwa tunele, które zapewne pamiętasz są wypełnione po brzegi nowymi roślinami, a cały czas przychodzą dostawy. Była masa różnorakich prymulek. Pani Agnieszka powiedziala, że za 3 tygodnie już rośliny powinny podrosnąć i się przekorzenić. Ja wybieram się po 18 maja po zarezerwowane nowości żurawkowe
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies