Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Magda70 11:56, 09 cze 2014

agniecha973 napisał(a)
Ja z B-x nie korzystałam, bo jakoś tak to tu to tam słyszałam, ze cebule nie tej odmiany, ciągle pomylone, więc odpuściłam. Najlepsze jest to, że nie pamiętam nazwy sklepu, w którym kupowałam. Nie był to żaden z tych popularnych na forum.

Ha ha...skleroza
To był mój jedyny zakup u nich...hmm....ale ja też dość brzydko potraktowałam cebulki w zeszłym roku (kisiłam je w doniczkach)...więc może to za karę?? Jesienią dokupię kolejną partię.
magnolia 13:05, 09 cze 2014

ale modelka z piwonii koralowej- piękna!

Montany śliczne bardzo z kulami bukszpanowymi( zacznij je nazywać kulami- zasługują już,niech poczują się dumne).

Moje montany tez ruszyły w tym roku, wypiękniały, urosły im czupryny.

A na faceta awizowanie to rzeczywiście dobry sposób.

Zdrówka czarnej kurze!
agniecha973 13:11, 09 cze 2014

Magda, mogły nie mieć wystarczająco składników do zawiązania pąków na nowy rok, skoro rosły w doniczkach. W przyszłym pewnie zakwitną.

Marta, te bykszpany naprawdę kulami jeszcze nie są. Pokazałam tylko tą łądnuiejszą stronę.
Czy Krzysie będą wielkie jak głowa małeog dziecka? Moje rozwijają się po kawałku każdego dnia i są co raz większe. Potężne powiedziałabym. Nie objęłabym już dłońmi kwiatostanu, a jeszcze pękają. Cudne są! Na zdjęciu nie da sie pokazać tej przestrzeni jaką tworzy kwiatostan. Normalnie jak w kinie 3D.
magnolia 13:14, 09 cze 2014

zapomniałam- na pociesznie różane chciałam Ci zostawić moje róże. Jedna legalna z doniczki, druga od sąsiadów przelazła .Zdjęcie kiepskie, ale nie mam takiej drabiny żeby z bliska zrobić- to jasno różowe.

magnolia 13:18, 09 cze 2014

agniecha973 napisał(a)
Magda, mogły nie mieć wystarczająco składników do zawiązania pąków na nowy rok, skoro rosły w doniczkach. W przyszłym pewnie zakwitną.

Marta, te bykszpany naprawdę kulami jeszcze nie są. Pokazałam tylko tą łądnuiejszą stronę.
Czy Krzysie będą wielkie jak głowa małeog dziecka? Moje rozwijają się po kawałku każdego dnia i są co raz większe. Potężne powiedziałabym. Nie objęłabym już dłońmi kwiatostanu, a jeszcze pękają. Cudne są! Na zdjęciu nie da sie pokazać tej przestrzeni jaką tworzy kwiatostan. Normalnie jak w kinie 3D.

jedne mam wielkie i wysokie , inne dopiero pękają z pąka, ale widać że nie będą tak duże. Cebule miałam z dwóch zródeł- połowa wielka, reszta drobniejsza sporo. To mam efekty.

Ale są tak ładne że napatrzeć się nie mogę
Jak zaglądają do nas kobiety- goście, sąsiadki to sie czosnkami zachwycają- krzyśkami, szubertami, przedtem Purple Senstation. Wszystkie!
Mój M dziwi się że kobiety maja jakiś skrzyw na kule
agniecha973 13:39, 09 cze 2014

Ta Basino cudna, zwłąszcza w tej aranżacji w ciemnej donicy. Miodzio!
A ta od sąsiada to jakaś szalona! Jaka ona musi być wielka!!!

Marta, a może Ty pamiętasz ten sklep, w którym na koniec sezonu zamawiałaś Andżeliki? Stamtąd miałam wszystkie niepomylone cebule.

I jeszcze jedno. Posadziliśmy w sobotę róże Stadt Rom i nie wyszło to tak jak na planowanym ukłądzie na zdjęciu (kiedyś planowałyśmy). Na razie róże są w rządku w półkolu po zewnętrznej, a za nimi pustka. Miały być jakieś trawy, ale co nie wymyśliłyśmy to było za niskie. Będę cię prosić znów o pomoc, ale to na razie chwilę musi poleżeć, bo jak wiesz, czas napięty. Myślałam nad seslerią heuf. (mam kilka od ciebie), bo ta startuje szybko wiosną, więc to duży plus, ale nie będzie jej widać w plecach róży, tylko od strony podjazdu wzdłuż rzeki. Myślałąm jeszcze o powojnikach bylinowych na przykład jak tu http://e-clematis.com/pl/p/Clematis-Hakuree/85
Ale do tej róży to chyba tylko biały dodatek pasuje, prawda?
Nawet zdj. nie mam jak nam to wyszło, bo po ciemku kończyliśmy.
Magda70 13:39, 09 cze 2014

Co prawda to prawda...u mnie też pierwsze to co widzą to kule czosnków i tym się zachwycają.
magnolia 13:54, 09 cze 2014

ta od sąsiada ma z 8 metrów pewnie. Lubie ja bardzo.
Ale sąsiad sprzedał właśnie działkę,więc być może jej dni sa policzone.

Sama myślałam ostatnio nad tym co ty był za sklep.
Chyba ten
http://sklep.cebulekwiatowe.pl/

mam chyba kupon od nich ze zniżką gdzieś, poszukam.

Co do rabaty różanej- Sesleria h chyba za niska- u mnie przerosły ją bodziszki Biokovo nawet, nie wygląda to fajnie, przeszkadza w odbiorze.
hakure- on jest taki sliczny. W piatek już nad nim stałam, ale zostałam przy Little Artist i tego kupiłam.

Wydaje mi się że nie będzie dobrze Hakuro za różami- on się całkiem pokłada, więc najlepiej żeby rósł między gatunkiem na który może się rozłożyć, albo 'przebijać ' się z pomiędzy czegoś ( tylko tu ważne żeby go nie zagłuszyło).
Dużo miejsca za tymi różami będzie jak podrosną?

Pszczelarnia 13:58, 09 cze 2014

Uściski Paniom zostawiam.
magnolia 13:59, 09 cze 2014

Wiesz co- sesleria jesienna byłaby lepsza- wyższa, bardziej jeżowata- masz ją?

czosneczkowo: