Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

agatanowa 09:26, 04 cze 2014

Bogdzia napisał(a)

Na pewno przyjemniej z eMusiem popracowac w ogrodzie niz siedziec przed telewizorem choc będą i tacy którzy myślą odwrotnie. To zależy jakiego eMusia sie ceni czy takiego zeby sie koleżankom podobał czy takiego który pomoże w kazdej sytuacji i ma solidne podejście do życia. Ja wole eMusia spracowanego i zadowolonego z tego ze coś sie na lepsze zmieniło w domu czy w ogrodzie. Dynie eMusia będa oczywiście bezcenne.Zajrze wieczorkiem zobaczyc zdjęcia.

podpisuję się
też lubię wspólny wysiłek i wspólne osiągnięcia... choć mąż, mimo rękawic, narzeka na paznokcie i skórę na dłoniach i pyta przekomarzając się, kiedy wreszcie odpocznie, a ja na to standard teściowej: przecież to jest odpoczynek
agatanowa 09:28, 04 cze 2014

Bogdzia napisał(a)

Wcale tej wiedzy nie jest dużo bo ja np chemię bardzo ostrożnie stosuje i nie lubię drastycznych działań a moja wiedza tylko z praktyki wynika, jednak ponieważ rh rosna to chyba nie jest źle.Miłego dnia Zetko.

Bożenko, ja bym nie wiedziała, że bziukać trzeba jakąś miksturą (tzn. w określonym czasie), a bałabym się sama odważyć; ta wiedza od Ciebie pochodzi (właśnie wczoraj o tym myślałam, że to przecież całe lata praktyki, aby wiedzieć, co i jak)
malgorzata_s... 11:18, 04 cze 2014

Bogdziu u mnie nadal leje Rh przekwitają w deszczu nawet się nimi nacieszyć nie było można.
Wyszłam na ogród bo rano przerwa w opadach była a tam normalnie plagi egipskie i nawet chyba 10 .
Pryskać w deszczu się nie da i chyba część roślin plagi zniszczą. No ale podobno od jutra ładnie a w sobotę miłe kolejne spotkaniu Pozdrawiam i buziaki się.
Kindzia 12:19, 04 cze 2014

U nas nie pada już i cieplej niż wczoraj. Chociaż ten deszcz teraz nie przeszkadzał mi jakoś szczególnie, sadziłam w piątek i w sobotę, podlewało mi

Mamy pogodę na spotkanie w sobotę zamówioną, weekend ładny będzie

Magnolia jeszcze u mnie na balkonie mieszka, w sobotę ją Gierczuś odbierze w Rybniku Ale się napodróżuje...

Miłego Bogdziu
gierczusia 13:59, 04 cze 2014

No to w takim razie będzie nowy gatunek magnolii podróżniczka ona jest nawet lepsza ode mnie bo juz była w Łodzi a ja nie
Buziaki
Bogdzia 20:52, 04 cze 2014

agatanowa napisał(a)

podpisuję się
też lubię wspólny wysiłek i wspólne osiągnięcia... choć mąż, mimo rękawic, narzeka na paznokcie i skórę na dłoniach i pyta przekomarzając się, kiedy wreszcie odpocznie, a ja na to standard teściowej: przecież to jest odpoczynek

Pewnie ze to odpoczynek mimo bolącego kregosłupa.My już swoje lata mamy i ja mojemu M mówię ze gdyby nie ten ogród to byłby zgrzybiałym dziadkiem a dzięki niemu ciągle ma siłe i nie ma czasu chodzic po lekarzach którzy wiadomo zaraz jakąś chorobę wymyślą.
Bogdzia 20:53, 04 cze 2014

agatanowa napisał(a)

Bożenko, ja bym nie wiedziała, że bziukać trzeba jakąś miksturą (tzn. w określonym czasie), a bałabym się sama odważyć; ta wiedza od Ciebie pochodzi (właśnie wczoraj o tym myślałam, że to przecież całe lata praktyki, aby wiedzieć, co i jak)

To prawda ze rady praktyków sa cenne i czasem okupione straconymi roślinami i warto ich słuchac.
Bogdzia 20:57, 04 cze 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Bogdziu u mnie nadal leje Rh przekwitają w deszczu nawet się nimi nacieszyć nie było można.
Wyszłam na ogród bo rano przerwa w opadach była a tam normalnie plagi egipskie i nawet chyba 10 .
Pryskać w deszczu się nie da i chyba część roślin plagi zniszczą. No ale podobno od jutra ładnie a w sobotę miłe kolejne spotkaniu Pozdrawiam i buziaki się.

Znów spotkanie? Fajnie że się tak często spotykacie.Deszczu u mnie nie było juz dwa dni i myślałam ze w całej Polsce go nie ma ale jednak u Ciebie był i u pani przyrody również wiec jednak gdzieś jeszcze pada.Mam nadzieje ze to juz ostatni i w najbliższym czasie będziesz miała piękna pogode by podziwiac roślinki.Ja upałów nie lubię wiec życzę umiarkowanego ciepełka.
Bogdzia 21:00, 04 cze 2014

Kindzia napisał(a)
U nas nie pada już i cieplej niż wczoraj. Chociaż ten deszcz teraz nie przeszkadzał mi jakoś szczególnie, sadziłam w piątek i w sobotę, podlewało mi

Mamy pogodę na spotkanie w sobotę zamówioną, weekend ładny będzie

Magnolia jeszcze u mnie na balkonie mieszka, w sobotę ją Gierczuś odbierze w Rybniku Ale się napodróżuje...

Miłego Bogdziu

U mnie tez można popracowac w ogrodzie , pogoda wymarzona ciepło ale nie gorąco i tylko zeby kregosłup mniej bolałMagnolia rzeczywiście wedrowniczka . Sporo zwiedzi zanim dotrze do włascicielki.
Bogdzia 21:01, 04 cze 2014

gierczusia napisał(a)
No to w takim razie będzie nowy gatunek magnolii podróżniczka ona jest nawet lepsza ode mnie bo juz była w Łodzi a ja nie
Buziaki

I wstyd Ci chyba będzie ze ona więcej podrózowała niż Ty bo zagranica sie nie liczy, po co tam latac jak u nas też ładnie.