Strong annabelle 140 cm wysokosci.Zastanawiam sie, dlaczego moje lilie nie pachna? No i co mam zrobic z tym miskantem, ktory nie chce sie zebrac po przesadzeniu?
Cześć,
Podpowiedzcie mi proszę. Wczesną wiosną kupiłam przez internet sadzonki Trawy - miał to być Trzcinnik Karl Foester. Coś jednak mi mówi, że przysłali mi coś innego. Jak myślicie?
Ale woda nie smierdzi? To moga byc trzy teorie:
1) Kwasy humusowe reaguja ze zwirkiem- z wapniem albo ze zwiazkami organicznymi pozostalymi z glonow i wytwarza sie dwutlenek wegla.
2) Glony wytwarzaja pod wplywem slonca tlen
3)Moze wytwarzac sie metan- poniewaz obumarle glony gnija.
Się okroi jeszcze
Dobra, na pewno oprócz host chciałabym runiankę i żurawki (limonkowe <3), kosodrzewinę, turzyce, rododendrony i trzmielinę. Da się coś z tego poskładać? Czy za dużo i niemrawo?
Muszę w końcu wstawić zdjęcie, bo widzę, że nie wstawiłam i zmierzę ją i podam wymiary.
Edit: już jest zdjęcie
Długość 8,5m, szerokość 1,2m, potem spadek, ale trzeba też uwzględnić opaskę wokół domu 0,5m, no i dojście do kraniku
Pamiętacie tę pszczółkę? znalazłam ją - to makatka zwyczajna, dzika pszczoła. Jestem szczęśliwa, że coraz ich więcej zagląda do mojego ogródka. Ta, jak zauważyłam, bardzo lubi kwiaty czyśćca wełnistego, więc na razie wstrzymuję się z obcinaniem kwiatostanów, choć powoli robią się brzydkie - niech się pszczółki nimi nacieszą
Tak, jak napisała Iwona wczoraj naprawdę trudno było robić zdjęcia. Podczas wizyty w jej ogrodzie słońce dawało ostro.
No to jedziemy, chociaż u mnie od wczoraj Internet chodzi masakrycznie, mam nadzieję, że się jednak uda.
Słynna już huśtawka (sprawdzona szczególnie przez naszych eMów) i kolejne kadry:
Te dwie rabaty są cudne. Pięknie dobrane rośliny.
Muszę mieć tego kuklika, tym bardziej że jak widać, on z tych później kwitnących. U mnie po Geum nie ma już śladu.
Śliczny kolor tych goździków, bo to co na dole to chyba goździki. Podziwiam za odwagę i własnoręcznie zaszczepienie róży. Jaką różę szczepiłaś i skąd miałaś podkładkę? Napisz coś więcej o tym eksperymencie.