Cudna ta magnolia, tak licznie zakwitła! Moja miała 3 pąki i niestety przymrozek je chwycił i nie zdążyły się płatki rozchylić, a tak czekałam... Twoją magnolię obstawiałabym na "Elizabeth".
Reszta wieczorkiem....odpowiem też na Wasze posty....biegnę niwelować teren po wykopach
na koniec moje magnolia, Jagódko nie wiem, czy to Suzan czy Nigra....raczej Suzan....dostałam ją kilka lat temu w prezencie Życzę Wam miłego dnia
Gierczusiu, toś ty już przeca wyszkolona ja sama jeszcze mam luki
cieszę się ogromnie, tylko pamiętaj, będzie wielka, tu pokaz rabaty, gdzie rosną 3 sztuki, póki co łysawo, ale zaraz palca się nie wetknie, bo równocześnie trawy, hosty, lilie, ostróżki, jeżówki, orliki i sama nie wiem, co bo nie rozpoznaję!!!!
a miała magnolia taki stożkowy kształt
a teraz dla porównania, jak to miejsce wyglądało wcześniej; widać że metasekwoja ciut wyższa do beczki
kwiecień 2012
aktualnie tak, choć to nie koniec, na efekt mus czekac z 2 lata i będzie tak, jak sobie zaplanowałam
Do emerytury to jeszcze ho,ho. Ale damy radę my kobity tak mamy.
Magnolia napewno sie rozrośnie, mam taką w ogrodzie rodziców. Kupiłam ją parę lat temu, zasilam ją tylko raz w roku na wiosnę,bardzo dobrze znosi słońce bgdyż jest zasadzona od zachodu. W tamtym roku zakwitła mi takż drugi raz w lipcu, pojedyncze kwiaty ale były. W załączeniu zdjęcie zrobione przez moja córcię aparatem, który dostała w dniu Komunii Św.( w ubiegłym roku)
Rozetka
hej Małgoś!
dałam ogłoszenie w dziale "przyjmę" i może dostanę werbenkę od kochanych ludzisk z ogrodowiska poczekajmy chwilę, jakby co, to się podzielę
Ta na alle była po 8 zł, 3 szt sadzonki ładne w doniczce, ale pani z Poznania mi nie odpisała
A ten link który podałaś to niestety nasiona trudno znaleźć sadzonki,ale są - tylko 1 miejsce udało mi się wyśledzić
ja również nigdy nie miałam żurawek w ogrodzie wcześniej przed ogrodowiskiem - tu się w nich zakochałam i systematycznie dokupuję
zgadzam się z Tobą w 100% - na wszystko zawsze zabraknie czasu - albo dzieciaczki, albo domek albo ogródek coś będzie zaniedbane
taki to już urok, myślę, że w pełni ogrodowi można się poświęcić na emeryturze
rozetka - rzeczywiście jak ocieplasz domek, to może nie warto teraz nic sadzić bo i tak zostanie zniszczone - ja ruszyłam z rabatami przy domu już po zakończeniu wszystkich prac
moja magnolia - pierwsza magnolia w moim ogrodzie - jak ładnie przezimuje to na wiosnę 2015 posadzę jeszcze kilka krzaków
na rabacie przed domem pomiędzy różanecznikamim posadziłam trawę miskant strictus