Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 22:44, 15 paź 2017

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Miskanty masz cudne! I jak pięknie się przebarwiają!

Haniu w tym roku jesienią mróz oszczędził wszystkie rośliny, więc przechodzą powolutku zmianę kolorystyki.
Ptasi gaj 22:42, 15 paź 2017

Do góry
Berberys Julianne zaczyna zmieniać kolor

Ptasi gaj 22:38, 15 paź 2017

Do góry
c.d.

Ptasi gaj 22:32, 15 paź 2017

Do góry
jesien w ogrodzie

Moja działka na Dębowym Lesie 22:07, 15 paź 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Byłam w Nałęczowie którejś wiosny bardzo dawno temu przepięknie.
Jeżeli na wypoczynek to samych przyjemności.
Co to za kwiat na tej ostatniej focie.

Już w domciu
w Nałęczowie jestem rokrocznie, fajne miejsce na taki wypad, odpoczynek ze znajomymi
A na ostatniej fotce to trójsklepka- żabia lilia.Kwitnie zawsze na przełomie września i października
Kwitnie jeszcze Róża Rhapsody in Blue

Słoneczny Ogród 16:37, 15 paź 2017

Do góry
Daria zajrzę wieczorem bo telefon to nie klawiatura

Czy u was słońce świeci bo u nas pochmurno a mówili że będzie słońce oszuści
Ptasi gaj 16:35, 15 paź 2017

Do góry
Oj Daria bez odkurzacza ani rusz. Dwa razy dmuchać musze jesienią liście wiosna znowu po zimie.

Trawy się ładnie przebarwić ja wieczorem wrzucę do wątku
Ptasi gaj 13:35, 15 paź 2017

Do góry

Tak Daria to żwir na "szmacie" ale wykopane dosyć duże miejsca do posadzenia. Tam jak nie ma deszczów ciągłych to jest sucho trzeba nieraz podlewać. U nas ulewa ulewę goni lub pada cały dzień i w nocy to nie trzeba podlewać zreszta już październik to i po co.

A sprzątania trochę jest więcej ze względu na żwirek?
Dmuchawą wciągasz resztki po przycięciu?
Ogród Małej Mi 2017 13:23, 15 paź 2017

Do góry
Najwazniejsze, ze z fot widac u ciebie slonce. U nas brak tych promieni.
Daj troche poszalec jesieni rob tylko to co najwazniejsze, liscie i oczko reszta niech czeka do wiosny - "panta rhei".
Pozdrawiam
Ptasi gaj 13:10, 15 paź 2017

Do góry
Dzisiaj bez zmian to dla tych z reszty kraju takie samo ... jak wczoraj.
Synoptycy nie potrafia w dzisiejszych czasach okreslic w jakim czasie i w jakim kierunku przesuwaja sie nize wyze, chmury.
Karmia widzow wiadomosciami pogodowymi ktorych nie ma w rzeczywistosci.
Juz wczoraj u nas mialo swiecic slonce, mysle sobie dzien przesuniecia a tu dzisiaj jeszcze wieksze chmury.
Ogród Małej Mi 2017 09:48, 15 paź 2017

Do góry
Aniu nie martw się ogrodem już teraz nie ma nic do roboty prawdę mówiąc. Jedynie o ryby zadbaj.
Czas goi rany. Trzymaj się. Pozdrawiam

Oj roboty mam od groma... od lipca palcem nie tknęłam niczego. Wysprzatałam buksy po ćmie.. załozyłam pułapki, ćmy się nałapały i widzę żę w kilku miejscach znów żeruje.. świeże gówno.. ale nie mam siły i ochoty żeby opryskać...

Miałam trochę rzeczy poprzesadzac.. może wisoną. Bukszpanów nie przyciełam, krzewuszek, cisów, klonów... nie przycięłam niczego.. teraz już za późno. Ależ będzie baba Jaga za rok..

W oczku nic nie wycięte (wycięcie konieczne, bo ryby mi zdechną), wyciągnać lotosy, wybrać muł z dna
w warzywiku i szklarni nic nie tknięte.. pasuje chociaż wyciać zdechłe i chore pomidory, pochować i umyć narzedzia.. tam to tragedia..
Na rabatach bylinowych porażka.. trzeba by trochę powycinać co stare.. nie podwiazywane i podpierane byliny leżą jak wyrzut sumienia na rabatach..
Liście też pasuje wygrabic, przynajmniej z trawnika
Mączniak grasował, pasuje oprysk zrobić bo za rok wszytko zje..
Zielsko odrosło wokół działki..na rabatach z brzegu pilnowałam o tyle, że co szłam to cos wydarłam..
Róze zakopczykować.. jeszcze nie teraz ale trzeba...

Teraz pasuje podlać skrzynki z pelargoniami na oknach.. podeschły ale zyja..

Jak fajnie, że ktoś może powiedzieć, że teraz nie ma prawie nic do roboty.. ja się boję wychodzić do ogrodu. Wszytko woła o robotę..

Wiosną poszerzałam rabatę.. nie skończona.. wsadziłam tam jeżówki które ledwo zipały zarośnięte przez piwonie .. patrzę a one zakwitły.. leżą pokotem, ale zyją i kwitną..

Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 23:16, 14 paź 2017

Do góry
yolka napisał(a)
Do tego nie trzeba talentu, wystarczy zamiast wnusi mieć rozplenice

Jakie to dzisiaj na czasie. W sam raz na rozplenice takie warkoczyki.
Ogród Cioci cz. 3 22:15, 14 paź 2017

Do góry
Malgosiu co to za krzaczek czy drzewko (str 906) ladnie sie przebarwia na bordowo przy laweczce, miłorzab tez tam jest.

Widze, ze u ciebie bonica jezzcze ladnie kwitnie. U mnie powyrastaly tskie bicze na 1,5 m co z tym robic. U ciebie takie niskie co robisz ze takie ladne sa, czy obcinasz te wysokie baty.

U nas bardzo wieje wiec liscie leca ze wxzystkich drzew i krzakow.

Tak sie ciesze, ze juz Milusia jest.
Ogród Cioci cz. 3 22:09, 14 paź 2017

Do góry

A to taki zamysl byl, no fajnie.

Właśnie taki
Ogród Cioci cz. 3 22:05, 14 paź 2017

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Ledy są z dołu celowo i po przemyśleniu, lataniu po ogrodzie z latarką.
Rozplenice najbardziej podobały mi się podšwietlone z góry.Nie chciałam też iluminacji na cały ogród tylko dyskretne delikatne światło.Hortensje natomiast i drzewa podobają mi się podświetlane od dołu. Lampki więc tym razem świecą od spodu a umieszczone są w ozdobnych koneweczkach na rurce.
Jeszcze ścieżka będzie oświetlona ale to już innym razem.

A to taki zamysl byl, no fajnie.
Miłkowo - sezon 2016-2022 21:39, 14 paź 2017

Do góry
Widzisz co narobilas, zastrajkowac nie mozesz, wyjechac nie mozesz od razu larum.
Witam serdecznie.
Ptasi gaj 19:28, 14 paź 2017

Do góry
pestka56 napisał(a)
To chyba u ciebie bardziej zimą wieje. Moje miskanty co najwyżej śnieg połamie i leżą.

Ja chyba sobie ten ogród w tym roku odpuszczę Co się przebiorę i wyjdę poprządek porobić, to zaczyna padać. Co za złośliwość

Kasiu z każdej strony wieje nie ma zmiłuj. Zebraliśmy dzisiaj liście pompa tez chodziła. Mimo wiatru, chmur i deszczu przelotne go dało się wytrzymać.
Może jutro będzie Afryka czekam na pogodę czy będą kłamać.
Ptasi gaj 19:25, 14 paź 2017

Do góry
pestka56 napisał(a)
To chyba u ciebie bardziej zimą wieje. Moje miskanty co najwyżej śnieg połamie i leżą.

Ja chyba sobie ten ogród w tym roku odpuszczę Co się przebiorę i wyjdę poprządek porobić, to zaczyna padać. Co za złośliwość

Kasiu z każdej strony wieje nie ma zmiłuj. Zebraliśmy dzisiaj liście pompa tez chodziła. Mimo wiatru, chmur i deszczu przelotne go dało się wytrzymać.
Może jutro będzie Afryka czekam na pogodę czy będą kłamać.
Ptasi gaj 14:27, 14 paź 2017

Do góry
Nie ma wyżu afrykańskiego u nas jak podawali rano słońce od 11 pochmurno i wietrznie ale można wytrzymać.
Liliowo i kolorowo:) 14:24, 14 paź 2017

Do góry
Widać na Śląsku niebiesko na niebie słoneczko świeci wiec rośliny pięknie wyglądają. U nas niestety niebo pochmurne i od czasu do czasu mrozy.
Afrykański wyż jeszcze nie doszedł ale jest cieplo dosyć wietrznie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies