Unity tłuczeń wewnątrz krawężników, na wierzch grys granitowy... Nosi się z błotem pod butami, mogłam zaoszczędzić i szarpnąć się na kostkę jednak, ale to zrobiła ekipa w jeden czy dwa dni, a z kostką by siedzieli pewnie z tydzień. Dodatkowo. A ja na skraju wytrzymałości nerwowej
Doszłam do wniosku, że cykać fotek trzeba ile wlezie bo nie wiadomo jak długo będzie dane się cieszyć tym pięknem, powódź zabrała łąki, ale na fotkach wspomnienia zostały, róże zbił deszcz i też smętne teraz, ale zdjęcia są. Dobrze, ze nie wszystkie zakwitły prze ulewą...
Tu mi woda nie dochodzi
Moje wogole nie maja slonca i wlasnie tak sie wybarwiaja. Jedna na sloncu jest cala zielona. Nie rozrasta sie niestety zbytnio.Rosna z innymi trawami, hakone na przyklad i innymi paprociami.
Nie wiem czy to pomylke mi dali, ale ta rosnie na sloncu i jest cala zielona.
Witam wszystkie pasjonatki i pasjonatów ogrodów Chciałbym się z Wami podzielić moja praca jaką wykonałem wraz 6 letnim synkiem który był głównie pomysłodawcą a ja realizatoremNa pozostałej części ogrodu też coś się dzieje ale już bez małych lokatorów
Nasz ma 6000 litrów i wystarczyło że porządnie popadało i w półtora dnia trzeba było wypompować jakieś 20 tysięcy litrów,a zbiera tylko wodę z dachu i z ziemi z dwóch miejsc
sylwik96 fajnie, że cię się podoba, mam nadzieję, że różyczki szybko urosną i trochę przysłonią ten warzywniakowy bałagan A o irysy właśnie trochę się boję, bo one chyba wolą jak jest sucho.
Pokażę wam różyczki Pomponella z przodu. Zastanawiam się teraz czy sadzenie ich w tym miejscu to był dobry pomysł. Coś tam jakby za gęsto, jak mi szmaragdy urosną to zginą. Może kiedyś trzeba będzie je przesadzić. Albo ten pasek poszerzyć. Na razie nie mogą się wybić ponad szałwię, która w tym roku zaskoczyła mnie swoją wielkością. Dziwne, że jeszcze nie oklapła po tych deszczach.
Zaczynam się martwić moimi tujowymi kulkami (Danica), niech mi ktoś podpowie co może im pomóc? Jakiś nawóz czy czymś je opryskać? To choroba czy szkodniki? Kiedyś musiałam dwie wymienić i nie chciałabym znów tego robić
Moje dwa świerki serbskie pendula zostały porażone. Wykonałam oprysk na pajęczaki, czym, nie wiem, bo taką mieszankę złożona z 2 środków otrzymałam od znajomego Holendra, który pracuje w ogrodnictwie. Oprysk wykonałam, po czym po godzinie spadł deszcz i pada cały czas. Czy uda mi się je uratować, zobaczymy, ale bardzo mi zależy.
Ja z prośbą czy graby Kolumnowe tniesz - formujesz czy dajesz im swobodnie rosnąć, niektóre wyglądają na cięte. I pytanie czy ścinasz im górny główny przewodnik też- czy to pomaga im się zagęszczać. I Kiedy tniecie graby wiosną czy w sezonie.?
Kupiłam go u szkółkarza leśnika, ale cały czas się zastanawiam czy to on.Mam go 10 lat i ciągle jeszcze nie wykazuje cech gatunku,ma ok.130 cm wysokości.