Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Do raju daleko - u Ewy 10:53, 12 sie 2020

Do góry
Nowa12 napisał(a)

No wiesz. Nie da się nie zachwycać Twoimi hortensjami. Mało kto na forum ma taką kolekcję ogrodowych w dodatku kwitnących. To jest mistrzostwo świata jak dla mnie. A Twoja rabata z hortkami jest przecudna.

Dzięki Agatko za tak dużo miłych słów
Hortensje ogrodowe dobrze u mnie rosną. Młode hortensje nie chcą kwitnąć, ale po 2-3 latach już cieszą kwiatami.
W niektórych miejscach zrobiło się nawet za ciasno. Zastanawiam się, którą hortensję zabrać z tego miejsca by innym dać przestrzeń.

Chodźże na pole, do mojego ogrodu 10:42, 12 sie 2020

Do góry
Basia_KRK napisał(a)
Szerszy kadr m.in. na w wspomniane wcześniej 'Pink Annabelle' (po prawej stronie), a na tyłach hortensja kosmata aspera (4 szt.). W tym roku dały popis w liściach, mają mniej kwiatów niż zwykle, a liście GIGANTY!

Basiu bardzo mi się podoba, ale to bardzo
Chodźże na pole, do mojego ogrodu 09:25, 12 sie 2020

Do góry

Dziewczyny Ja zachwyciłam się pięknem ogródeczka,że nawet tła nie zauważyłam, teraz dopiero jak piszecie to spojrzałam w dalekie kadry.
Zostawiam ochy, achy Pięknie jest
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 09:25, 12 sie 2020

Do góry
Johanka77 napisał(a)
Kruklanki

Podobał Ci się mój most?
Czizas.... trzy kroki do mnie miałaś
Mój ogrodowy pamiętnik 09:14, 12 sie 2020

Do góry

Ależ jest pięknie
Tradycyjnie zostawiam ochy, achy
i buziaki
Chodźże na pole, do mojego ogrodu 09:02, 12 sie 2020

Do góry
Basia_KRK napisał(a)

Pięknie! Tu aż się prosi z tyłu o taką ściankę drewnianą jaką już macie
Dębowe zakątki 08:44, 12 sie 2020

Do góry
anabuko1 napisał(a)
A to nowy dzisiejszy nowy,,, kwiatek
a

Aniu pięknie malujesz. Stosujesz techniki jak Vincent Van Gogh chodzi mi o nakładanie farby. Temat obrazu najwazniejszy. Kiedyś byłam dobra w ołówku. Zbiegiem lat zatraciły się zdolności. Teraz męczę się w ogrodzie to już pewnie koniec moich zdolności ostatnie bo bliżej ziemi.

Mam 2 koleżanki które pięknie malują i sprzedają. jedna to.mnie nawet nabrała na niedokończony obraz prześwituje. Dałam do poprawy i do dzisiaj nie wrócił.

Masz pięknie kwitnący ogród u mnie w tym roku różana porażka. Nadzieja w liliach i hortensjach. Wszystkie mi zarasta chwastami. Nie robię fot aż wypiele.
Ogródkowe perypetie:) 08:33, 12 sie 2020

Do góry
abiko napisał(a)
Ogród zarośnięty masakrycznie.. dopiero zaczynam go ogarniać, ale ilość komarów jest niesamowita.. Ponieważ mam zacząć się chwalić i dać możliwość ciociom chwalenia również.. powód dłuższej nieobecności i zarośniętego ogrodu na zdjęciu. Zostałyśmy z córką w mniejszości

No nie, nawet nic nie pisnęłaś Serdecznie gratuluję, zostańcie zdrowi i szczęśliwi Ściskam mocno
Chodźże na pole, do mojego ogrodu 08:31, 12 sie 2020

Do góry
Szerszy kadr m.in. na w wspomniane wcześniej 'Pink Annabelle' (po prawej stronie), a na tyłach hortensja kosmata aspera (4 szt.). W tym roku dały popis w liściach, mają mniej kwiatów niż zwykle, a liście GIGANTY!

Problemy z tujami 08:28, 12 sie 2020

Do góry
Witam. Co się dzieje z tujami? Posadzone w tym roku, kilka brazowieje. Proszę o pomoc.
Działeczka - powolne spełnianie marzeń. 08:26, 12 sie 2020

Do góry
A z zielonych - drugie kwitnienie Edenki

I pierwszy raz tak ładnie zakwitła hortensja Kyushu. związałam jej pędy i idzie do góry

I kolejne straty, mimo pryskania co 2 tygodnie nie udało się. Na działkach wywożą na śmietniki ogromne okazy. Szkoda.

Miłej środy Kobietki
Chodźże na pole, do mojego ogrodu 08:21, 12 sie 2020

Do góry
Od lat, równo 1 sierpnia, jak w zegarku, zakwitają mi krzewy hibiskusa 'Admiral Dewey'. Bardzo go lubię, jest zupełnie bezproblemowy i niezawodnie u mnie kwitnie.

Hortensja 'Pink Annabelle' - w tym roku porażka, praktycznie wszystko leży, a miało być tak pięknie Oooo i tak pięknie... Nawet nie robiłam zdjęć jak to u mnie wygląda "na tyłach" tej rabaty, wszystko wciśnięte w ziemię.. Nawet mi się nie chce z tym zrobić porządku, bo co z tym zorbić? powycinać wszystko co leży? Podwiązać? ale do czego? Jakoś nie mam weny do nich w tym roku... Nie wiem czy tych krzewów nie jest tam za dużo i jakoś tak się zakotłowały między sobą (jest ich tam chyba z 15 sztuk), chyba je porozsadzam na jesień... Może też powinnam je na wiosnę obciąć niżej (zostawiłam dwa/trzy oczka), może lepiej zostawić po prostu jedno?

Działeczka - powolne spełnianie marzeń. 08:21, 12 sie 2020

Do góry
No i zaczęło się spełnianie marzeń o domku. 2 lata czekania na ekipę i ruszyliśmy wczoraj... Ale się cieszę.
Skucie starej warstwy i prace geodety.
Chodźże na pole, do mojego ogrodu 07:58, 12 sie 2020

Do góry
Kilka hortensjowych ujęć

Vanilla Fraise:

Limelight:

Werbeny patagońskie i w tle Bobo:
Chodźże na pole, do mojego ogrodu 07:41, 12 sie 2020

Do góry
UlaB napisał(a)
Ja bym chyba dała białą.

Jagodaa napisał(a)
Też pomyślałam o białej

Makao_J napisał(a)
Oj ja też za białym. Duuuużo białych.

Albo ciemno różowe. Duuużo. Też by pasowały.

Nowa12 napisał(a)

Białe Virgin. One mają takie duże i piękne kwiaty.

Margerytka40 napisał(a)
Też głosuję za masą białych jeżówek

Oooo ja, super Dziewczyny! i tak jednogłośnie Też mi się wydawało, że właśnie biała będzie pasować tutaj, posadziłam już wiosną kilka sadzonek klasycznej jeżówki Alba, teraz zakwitły, ale jest ich mało, malutkie jeszcze i ciężko ująć, żeby było wszystkie kolory tej rabaty W tej sytuacji, skoro doradzacie, aby było na biało, dokupię więcej sadzonek, żeby zagęścić nasadzenia

Kiedy jeżówki nabierają masy? W sensie po ilu sezonach bez przesadzania?

Jeżówka 'Alba' - wiosenne sadzonki:

Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 06:54, 12 sie 2020

Do góry
Blaski i cienie nowego życia 06:19, 12 sie 2020

Do góry
Urszulla napisał(a)
Spotkania zostają we wspomnieniach przez roślinki które się udomowiają

Sadziec od Sylwi, w zeszłym roku rozmawiałyśmy o nim w Szmaragdowej, nawet nie myślałam że zagości u mnie. W najtrudniejszychbogrodowo warunkach kakbwidać mu dobrze

Od Madzi przyjęły się rdesty i jestem w szkoku że w tych upałach rosną w oczach

Siewka Ketmi od Kasi, z zeszłego roku rośnie pięknie. Drugacod Sylwi podobnie. Ten mokry sezon takim ro$linom sprzyjał.n

Tak, tu masz 100 % racji.
Ilekroć patrzę na rosnące podarunki myślę od kogo przyszły do mnie.
Blaski i cienie nowego życia 03:03, 12 sie 2020

Do góry
Spotkania zostają we wspomnieniach przez roślinki które się udomowiają

Sadziec od Sylwi, w zeszłym roku rozmawiałyśmy o nim w Szmaragdowej, nawet nie myślałam że zagości u mnie. W najtrudniejszychbogrodowo warunkach kakbwidać mu dobrze

Od Madzi przyjęły się rdesty i jestem w szkoku że w tych upałach rosną w oczach

Siewka Ketmi od Kasi, z zeszłego roku rośnie pięknie. Drugacod Sylwi podobnie. Ten mokry sezon takim ro$linom sprzyjał.n

Blaski i cienie nowego życia 02:53, 12 sie 2020

Do góry
Moje hortensje

Przy tych powiększam brzeg rabaty dla budlei

Hortensje z Kindzi patyczków, w tym sezonie pięknie kwitnące narazie w wersji karłowej
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies