Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Ogród z łezką 22:28, 31 mar 2014

Do góry
tu tylko po

i w łezce

magnolia słaby postęp pokazała, ale klon Crimson owszem, owszem

Miejska ogrodniczka :) 22:03, 31 mar 2014

Do góry
No ta twoja wielgasna magnolia o tej porze roku to musi byc powalający widok, zaraz jutro albo pojutrze wybiore sie popołudniem z psem na spacer twoja ulicą żeby oczy nacieszyc jej widokiem.
Daj jeszcze więcej jej fotek Małgosiu
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 21:31, 31 mar 2014

Do góry
grembosia napisał(a)
Kasiu, piękna ta Twoja magnolia, dorodne już drzewko. Ja również posadziłam w weekend świeżą Susan, tylko moja to taki krzaczor niezbyt ciekawy. Mnie jakoś magnolie nie lubią, to już trzecia. Chyba za bardzo przy nich grzebałam, a one tego nie lubią.
Rozchodnik bardzo okazały, one rzeczywiście pięknie przyrastają i bez problemów można je mnożyć.
Hebe pięknie przezimowało, u mnie kilka przeżyło bez okrywania, no ale zimy właściwie u nas nie było.

Pięknie dziękuję za miłe słowa w sprawie mojego ogrodzenia.
Pozdrawiam i życzę owocnych zakupów buksikowych

Nasza Susanka też dopiero do nas przywędrowała, zobaczymy co to za Pani

A nad buksikami to się zastanawiam, jeszcze nie mam dla nich miejsca.
Miejska ogrodniczka :) 21:29, 31 mar 2014

Do góry
Internet hula, więc jeszcze kilka zdjęć

Tak kwitły moje Rh w ub. roku. W tym roku spodziewam się mniej kwiatów, bo je zmniejszyłam dość poważnie

Magnolia jeszcze w pąkach

Barwinki - lubie bardzo. Chciałabym mieć też różowe

Szafirki

Moja wiekowa thuja. Lubię jej pień, tworzy taką naturalna ławeczkę, można sobie na nim przysiąść w cieniu i pomyśleć: raaany, ile ja jeszcze mam roboty

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 20:51, 31 mar 2014

Do góry
Kasiu, piękna ta Twoja magnolia, dorodne już drzewko. Ja również posadziłam w weekend świeżą Susan, tylko moja to taki krzaczor niezbyt ciekawy. Mnie jakoś magnolie nie lubią, to już trzecia. Chyba za bardzo przy nich grzebałam, a one tego nie lubią.
Rozchodnik bardzo okazały, one rzeczywiście pięknie przyrastają i bez problemów można je mnożyć.
Hebe pięknie przezimowało, u mnie kilka przeżyło bez okrywania, no ale zimy właściwie u nas nie było.

Pięknie dziękuję za miłe słowa w sprawie mojego ogrodzenia.
Pozdrawiam i życzę owocnych zakupów buksikowych
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 20:46, 31 mar 2014

Do góry
Pola napisał(a)
Kasiu, ale cudne zdjęcia magnolia pięknie się prezentuje, ja już takiej nie wcisnę w ogrodzie, no ale chciejstw to my mamy zawsze sporo

Pola- Ty nic nie mów- Twoje cisy biją na głowę.

Ale ciesze się, że moje magnolki się podobają, Wiesz one -"pierwszy raz" zakwitną .......u mnie.
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 20:40, 31 mar 2014

Do góry
Kasiu, ale cudne zdjęcia magnolia pięknie się prezentuje, ja już takiej nie wcisnę w ogrodzie, no ale chciejstw to my mamy zawsze sporo
Gdzieś na końcu świata... 20:29, 31 mar 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)

Zaraz muszę to Twoje cudo wyguglać bo ciekawa jestem okrutnie

Ściskam ...

Szukam projektu rabaty , ale widzę że spokojnie narazie

To jest Magnolia Kobus
Ogród dla Agusi 20:28, 31 mar 2014

Do góry
Gabrysiu ,jeszce mi sie tu nie wysiały bo dopiero jesienią przeniosłam je tu z miejskiego ogródka bo właśnie tam tak jak mówisz znacznie pomnożyły swoją ilość.Ale za to chwaściory /gwiazdnica/triumfuje.Już kwitnie i spieszę się z jej wyrywaniem ale ziemia zbyt mokra urywają się korzonki ,będzie wiec kłopot bo odrosnie.To moje pierwsze niezawodne kwiatuszki,jeszcze pustawo niestety w stos.do innych regionów.Ale magnolia cała w pąkach choć też jeszcze małych.
Gdzieś na końcu świata... 20:22, 31 mar 2014

Do góry
GosiaJoanna napisał(a)
Sobotni zakup Magnolia Biała

Sąsiad będzie sadził od swojej strony cisy więc osłonią ją od przewiewów zimą oprócz magnolii dokupiliśmy tuje szmaragd i dosadziliśmy do reszty już rosnących aby tworzyły ładny ciąg. (foto później zamieszczę)

Zaraz muszę to Twoje cudo wyguglać bo ciekawa jestem okrutnie

Ściskam ...

Szukam projektu rabaty , ale widzę że spokojnie narazie
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:01, 31 mar 2014

Do góry
Margarete napisał(a)
Alefajne fotki i kolorów tyle...
Moja magnolia w podobnej fazie, przyczajona czeka żeby wybuchnąc kwiatami....uwielbiam ten moment
A twój "obibok" podobnie jak moja suczka, cały weekend łaziła za mna, rzucała patyki pod nogi do zabawy, trącała łapą po plecach jak odwrócona do niej tyłem grzebałam w rabatach....w końcu cięzko "obrazona" poszła plazować sie na słońcu........
Nie do uwierzenia to słońce marcowe dawało tak mocno wczoraj że biegałam po ogrodzie z wertykulatorem ( niedziela!!??!! .....a co tam ) i pociłam sie w południe.........a rok temu o tej porze sałałam w ogrodzie na sankach z moja wnusia w śniegu po kolana....

Małgosiu, kolorków jeszcze niewiele, wiele u nas późniejsza niż we Wrocławiu czy Rzeszowie, ale już cos się zaczyna dziać. Czekam z niecierpliwością na kwitnienie tulipanów, niektóre z nich mają już pąki. Dzisiaj posypałam azofostką.
pozdrawiam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:48, 31 mar 2014

Do góry
I to jest świetne już widzę, ze u innych magnolia gwiaździsta przekwitła, a u mnie dopiero zabiera się do roboty
Bajkowy ogród Weroniki 15:07, 31 mar 2014

Do góry
Ach, ta biała magnolia i te czosnki!!! mega wielkie i piękne, podaj proszę nazwy
Nie udało się przez telefon, nie było u ciebie zasięgu, hosta jest i nawrot też, ale muszę wiedziec kiedy, na świeżo chcę wykopać
i Ta róża, u ciebie wręcz oszałamia
pozdrawiam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:16, 31 mar 2014

Do góry
Agnieszka_B napisał(a)
Twoje trawy już takie duże? A moje jeszcze śpią , tylko hakone nieśmiało sie wychyla .

pozdrawiam

Ta turzyca palmowa i szerokolistna, co rok tak szybko ruszają, potem trzcinnik i hakone, a potem rozplenica i reszta
magnolia ma lekki cień, więc moja gwiaździsta się ociąga, ale dzięki temu, dłużej kwitnie

w ubranku
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:46, 31 mar 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

O, jaki efekt! Jestem pod wrażeniem. Dobrze to wygląda. Jakiej wysokości są cisy i jaka odmiana? Drzewko w środku cisowej rabaty jak się nazywa (dynda metka)?

Niesamowita praca wykonana!

Cisy Baccata; wysokość różna, nie są równe, ale kiedyś będą
tak między 50-70 cm wysokości
w środku magnolia parasolowata.....przesadzaliśmy ją z innego miejsca, chyba przeżyje, bo puszcza pąki
dzięki

a tu juz kwitną tulipany, jednych w ogóle nie kojarzę, że sadziłam.....ale szybko się zapomina
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 11:45, 31 mar 2014

Do góry
Alefajne fotki i kolorów tyle...
Moja magnolia w podobnej fazie, przyczajona czeka żeby wybuchnąc kwiatami....uwielbiam ten moment
A twój "obibok" podobnie jak moja suczka, cały weekend łaziła za mna, rzucała patyki pod nogi do zabawy, trącała łapą po plecach jak odwrócona do niej tyłem grzebałam w rabatach....w końcu cięzko "obrazona" poszła plazować sie na słońcu........
Nie do uwierzenia to słońce marcowe dawało tak mocno wczoraj że biegałam po ogrodzie z wertykulatorem ( niedziela!!??!! .....a co tam ) i pociłam sie w południe.........a rok temu o tej porze sałałam w ogrodzie na sankach z moja wnusia w śniegu po kolana....
Gdzieś na końcu świata... 09:57, 31 mar 2014

Do góry
Sobotni zakup Magnolia Biała Kobus

Sąsiad będzie sadził od swojej strony cisy więc osłonią ją od przewiewów zimą oprócz magnolii dokupiliśmy tuje szmaragd i dosadziliśmy do reszty już rosnących aby tworzyły ładny ciąg. (foto później zamieszczę)
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:36, 31 mar 2014

Do góry
Vita - oj ciebie to trzeb do tablicy wywoływać.. a ja tak lubię twój ogród Pokazuj i ciemierniki i przylaszczki.. to piękne kwiaty.. no i Twój rejon jest sporo zimniejszy niż mój ...

Gabriela - moczę.. tylko ile?? A z roślinami jak z ludźmi nie każdemu pasuje to samo Dziś mi sie śniły jakieś mega wielkie krety co kopały tunele i wszytko do nich wpadało..... Narcyzów miałą mduuużo.. i pozamiatało.. trudno..

Kasiek - a może robiąc rewolucje na rabatach po prostu przekopałaś te tulipany?? Ja czasami tak zapominam.

Madżen - niemożliwe... buksik posadzony??

Haniu - załapały jakąś chorobę grzybowa.. i zgniły... niestety cebule warto kupować pewne..

Elżbieta - tulipki i tulipki są wczesne, średnie i późne.... co posadziłaś??

Mirella - moje tulipany oprócz wczesnych to nawet pąków jeszcze nie mają.. magnolia gwiaździsta kwitnie, bo to jej pora, jedna pokazała kolor, a Nigra, Susan i Yellow są w pąkach... dużo zależy od odmiany i stanowiska.. Kraków powinien mieć podobnie jak Rzeszów

Nikita - pachną hiacynty.. je to czuć

Mariola - jesteś kochana... ale program naprawczy musi być.. bo ledwo u siebie odpowiadam.. i na szwendactwo nie mam już czasu

Alinka - krokusy kremowe to krokus Cream Beauty
Miejska ogrodniczka :) 09:34, 31 mar 2014

Do góry
Wróciłaś! Jak było??
Magnolia BOSKA!!!
nadrobisz, co to dla Ciebie zazdraszczam wyjazdu.
pozdrawiam
Życie w wiejskim ogrodzie 22:56, 30 mar 2014

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Ilości tulipanów powalają,,fakt! Kanciki superaśne! Magnolia piękna! Żurawek znaczne ilości zauważyłam choć ja za nimi nie przepadam! Wiosna na całego!

Już nie mogę się doczekać jak zakwitną tulipany Kanty robione od początku marca - wczoraj skończone!
Magnolia tydzień temu została odwinięta i dlatego taka kwitnąca Za żurawkami też nie przepadam tak je mam z przymusu Pozdrawiam!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies