Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką

Ogród z łezką

Kindzia 21:36, 07 kwi 2014

Enya73 napisał(a)
Żółta magnolia też wielkiej urody. Ja zachorowałam na białą i chociaż nie była w planach , to nie mogłam się jej oprzeć.
Twoje astry pięknie się przyjęły. Bardzo Ci dziękuję. Pozdrawiam serdecznie.

Kupiłaś białą??? Zaraz lecę zobaczyć.

Nich Ci rosną na zdrowie I nie ma za co, coś Ty Anitko. Jak Twoje baronki młode puszczą, dam znać
Kindzia 21:37, 07 kwi 2014

Bea napisał(a)

Ciekawe czy Ela zna Twoje plany...
Bea 21:38, 07 kwi 2014

Nie
anna_g 21:41, 07 kwi 2014

Nie mogę się zabrać do pikowania astrów.... ani do przesadzenia pomidorków - coś mnie w tym roku opuściła wena twórcza na sadzonki - może dlatego, że w sumie nie planuję jednorocznych - dlatego tylko astry żeby jesienią coś kwitło... No i pomidorki do donic pójdą. Jutro muszę się za to zabrać bo inaczej to mnie "lato zastanie" a nie bedzie zrobione
Kindzia 21:41, 07 kwi 2014

anna_g napisał(a)

Oooo właśnie - bardzo dobrze to Bogdzia ujęła - rasowa...

Kasiu - ja podsypałam magnolię siarczanem amonu żeby jej trochę zakwasić, a wcześniej dałam obornika bo ona go podobno lubi, można też pinivitem zasilać jak iglaki bo ona lubi trochę kwaśną ziemię. No to tak robię i nie kupiłam nawozu typowo do magnolii, nie będę specjalnie do każdego krzoczka kupować innego nawozu. Mam Florovit, pinivit, obornik granulowany, mączkę rogową, i siarczan amonu - i tak tym trochę mieszam w zależności od tego co kto lubi Nie wiem czy dobrze ale zobaczymy.... Acha, mam jeszcze magiczną siłę taką uniwersalną ale jeszcze jej nie stosowałam.

Toś Ty profesjonalny zestaw nawozów kupiła U mnie dostawała Magiczną Siłę do rh i ładnie kwitła, ale w zeszłym, mokrym roku tylko raz ją podlałam i za mało...teraz słabo kwitnie. Zobaczymy jak po tym polecanym nawozie przez Marzenkę.

Kindzia 21:42, 07 kwi 2014

Bea napisał(a)
Nie

Tak myślałam...
Kindzia 21:45, 07 kwi 2014

anna_g napisał(a)
Nie mogę się zabrać do pikowania astrów.... ani do przesadzenia pomidorków - coś mnie w tym roku opuściła wena twórcza na sadzonki - może dlatego, że w sumie nie planuję jednorocznych - dlatego tylko astry żeby jesienią coś kwitło... No i pomidorki do donic pójdą. Jutro muszę się za to zabrać bo inaczej to mnie "lato zastanie" a nie bedzie zrobione

Astrów w ogóle nie mam zamiaru pikować. Od razu do ziemi. Wystarczająco się nadłubałam z cyniami. I tak resztę do ziemi wsadziłam, rosną na razie, do pierwszego przygruntowego przymrozku.
Te cynie popikowane musiałam do Zabrza przywlec, bo co z nimi miałam zrobić...a ile się nasłuchałam, że każe mu wozić tam i nazad...
Zresztą astry marnie mi wyszły, spróbuję najwyżej jeszcze potem prosto do gruntu...
gierczusia 21:47, 07 kwi 2014

Kindzia napisał(a)

To Twoje cudo będzie piękne! W tym roku urośnie już do 2 m...docelowo do 4 metrów!!! I kwiaty ma na całej długości pędu, piękne, różowe. Będziesz zachwycona. Tylko nie wiem, jak ona w donicy da radę...ale skoro Ania tak mówi, to znaczy, że tak jest.
Nie ma za co, kupowanie róż to dla mnie przyjemność. Tym bardziej, że pani bardzo miła

Czyli radocha na całego .. To siem cieszem
gierczusia 21:50, 07 kwi 2014

Kindzia napisał(a)

Czyli się nie zniszczy Jutro Gierczuś ją zobaczy, powiem Jej, że jakby co, ma z nią co zrobić

Poplułam ekran .. Toż Wy tu kcecie moją róże uprowadzić ????... Ładnie to tak ??.,,, nie oddam , nie oddam ....,,
Kindzia 21:54, 07 kwi 2014

gierczusia napisał(a)

Czyli radocha na całego .. To siem cieszem

Jasne, na dodatek dozuję sobie przyjemności, w sobotę znowu wybierać będę
Dziewczynki stawiają na Ingrid...