Dużą tą magnolię kupiliście!!! I zaraz pełną krasę pokaże Wreszcie będę mogła sobie porównać czym różni się Yellow Bird od Yellow River. Wydaje mi się, że moja ma bardzie wydłużony pąk, Twoja bardziej okrągły, ale to może wina zdjęć.
Pięknie Ci migdałek kwitnie!!!
Dumaj, dumaj- masz czas. pomysł jest. Dzisiaj magnolka pokazała, że kwiatków będzie więcej- to super bo Black Tulip cały czas się zastanawia. Cos musi oczka cieszyć.
Alu -przycina się, tylko po kwitnieniu. Ja dwa lata temu przycięłam pod koniec lata, zrobiłam małą kulkę i tak mi zakwitła, bo już nie zdążyła wypuścić gałązek W tamtym roku przycięłam po kwitnieniu i wypuściła te strzeliste gałązki, które całe są w kwiatkach.
Pytam bo ja dalej szukam do siebie drzew i znajoma mi migdałka polecała, żeby nie brać kolejnej wiśni a jednak rodzina ta sama. i dzisiaj przeczytałam że je się przycina a tego nie wiedziałam.
Więc dobrze mieć Ciebie i Twoją wiedzę
A magnoliowa miłość jest oczywista
Ala- migdałek jest piękny, ale kwitnie tak krótko, że ja bym się nie decydowała. On u mnie już był i nie miałam wpływu, bo wywalać nie chcę.
Poza tym on strasznie choruje, już dwa razy go ratowałam- w tamtym roku zaraz po kwitnieniu o mało co nie umarł.