Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką

Ogród z łezką

Kindzia 20:44, 07 kwi 2014

Męczy mnie wybór róży...mam bardzo mało czerwonych, eMuś lubi...i chcę mu przyjemność zrobić. Rozmawiałam z panią z "mojej" szkółki...i nie mogę się zdecydować. Zastanawiam się nad Gospel i Ingrid Bergman...która? Ktoś wie???
bartek_luberda 20:45, 07 kwi 2014

Tego to ja nie wiedziałam że są żółte magnolie
anna_g 20:46, 07 kwi 2014

Ja tak jak Beata - każdą magnolią się zachwycam - najgorzej, że jak kieruję samochodem to też jak jedziemy razem z dzieciakami to one co kawałek już mówią - "patrz mama, magnolia" bo ja tak ciągle robię i każę im w zachwycie oglądać Dla mnie są zjawiskowe. Twoja też jest cudna. Dzisiaj mojej też papu dałam - trochę oporządziłam wokół, podlałam solidnie bo tego deszczu to jak nie ma tak nie ma i zasypałam korą - mam nadzieję, że mnie za to polubi
Ta gierczusiowa Giardina to wypasiona jest nieźle - już wygląda pięknie i zdrowo - i widać (choć ja się na różach nie znam - jeszcze ) że będzie chyba dość duża... Mam nadzieję, że Eluś ją zmieści w ogródeczku
Ładne zdjątka wiosenki zostawiłaś Pozdrawiam
Bea 20:46, 07 kwi 2014

Bardzo mnie to zaskoczyło, że tak szybko urośnie, ale również to jak obficie kwitnie.

Biorąc to pod uwagę trudno się jej oprzeć.

Miałam kupić różę pnącą na wymianę Mini eden rose.

Ta bardzo kiepsko kwitnie, kwiaty małe trochę się zawiodła na niej.
Bea 20:48, 07 kwi 2014

Cały czas człowiek dręczony wątpliwościami na co się zdecydować.

Kupić nie kupić. Miejsce się zrobiło i posadziłam drugą wiśnię Umr...... i jeszcze trzydzieści cm kwadr. na nową roślinę.
Kindzia 20:49, 07 kwi 2014

bartek_luberda napisał(a)
Tego to ja nie wiedziałam że są żółte magnolie

Bo ich mało jest Najpopularniejsze to różowe jednak
anna_g 20:50, 07 kwi 2014

Kindzia napisał(a)
Męczy mnie wybór róży...mam bardzo mało czerwonych, eMuś lubi...i chcę mu przyjemność zrobić. Rozmawiałam z panią z "mojej" szkółki...i nie mogę się zdecydować. Zastanawiam się nad Gospel i Ingrid Bergman...która? Ktoś wie???

Wujka googla odwiedziłam i jakbym miała z tych dwóch wybierać teraz to mój typ pada na Ingrid Bergman Taka naprawdę czerwona Wygląda na zdjęciach jakby była aksamitna i ma taki tradycyjny i piękny kształt kwiatu... Nio - tak siem mnie wydaje indywidualnie
Bea 20:54, 07 kwi 2014

Obie róże ładne i obie pachną. Trudny wybór.
Stawiałbym na Ingrid, ale to tylko na podstawie wrażenia jaki robi.
Zdecydowanie czerwona.
Kindzia 20:54, 07 kwi 2014

anna_g napisał(a)
Ja tak jak Beata - każdą magnolią się zachwycam - najgorzej, że jak kieruję samochodem to też jak jedziemy razem z dzieciakami to one co kawałek już mówią - "patrz mama, magnolia" bo ja tak ciągle robię i każę im w zachwycie oglądać Dla mnie są zjawiskowe. Twoja też jest cudna. Dzisiaj mojej też papu dałam - trochę oporządziłam wokół, podlałam solidnie bo tego deszczu to jak nie ma tak nie ma i zasypałam korą - mam nadzieję, że mnie za to polubi
Ta gierczusiowa Giardina to wypasiona jest nieźle - już wygląda pięknie i zdrowo - i widać (choć ja się na różach nie znam - jeszcze ) że będzie chyba dość duża... Mam nadzieję, że Eluś ją zmieści w ogródeczku
Ładne zdjątka wiosenki zostawiłaś Pozdrawiam

Ty sie Kobito skup, samochodem jeździsz Ja też teraz kręcę głową jak papuga...wszędzie magnolie
Ale się nalatałam za nawozem do magnolki...i co? Skończyło się na internecie znowu Bez problemu swój kupiłaś?
Deszcz mamy obiecany od jakiegoś czasu...też się doczekać nie mogę, mus jest już!

Wydaje mi się, że jednak najlepiej ją do gruntu, nie wiem czy taka wielka da radę w donicy...
Będziemy mieli co podziwiać jak zacznie kwitnąć
Powolutku wiosenka się rozwija

Buziaczki
Kindzia 20:59, 07 kwi 2014

Bea napisał(a)
Bardzo mnie to zaskoczyło, że tak szybko urośnie, ale również to jak obficie kwitnie.

Biorąc to pod uwagę trudno się jej oprzeć.

Miałam kupić różę pnącą na wymianę Mini eden rose.

Ta bardzo kiepsko kwitnie, kwiaty małe trochę się zawiodła na niej.

Giardina warta uwagi I kwitnie nie jeden raz