Witaj Dzięki wielkie To fajny pomysł na zabawę z dziećmi za całe.. 2,99 Tyle kosztowały te oczka, bo o kamienie nietrudno Dziś mój synuś sprawdzał, czy wszystkie stworki są na swoim miejscu imiał przy tym dużo uciechy Dzieci lubią takie zabawne zakamarki A, że rozmiar mojego ogródka nie pozwala na zrobienie jakiegoś fajnego placu zabaw (mała piaskownica i ogrodowa huśtawka muszą wystarczyć), to niech ma maluch chociaż takie zabawne stworeczki Potem wpadnę z rewizytą
Kasiu poczytaj o cięciu orzechów, bo one płaczą jak w złym czasie je ostrzem potraktujesz
Sama mam kilka do przykrócenia i chyba poczekam do września, bo gdzieś mi mignęło że wtedy można je bezpiecznie ciąć.
Śliczne te okienka i okiennice masz głowę do takich rzeczy
Pozdrawiam
No i doczytałam wcześniejsze, jak byś go chciała całkiem usunąć to raczej na pewno będzie potrzebna zgoda z gminy, nie wiem jak to jest z takimi radykalnymi cięciami ale jak zostawiasz trochę gałęzi. Warto popytać bo kary są kolosalne, a sąsiedzi jak upierdliwi to moga narobić problemów
Tzn chciałabym cały pień zostawić i ze 3 grube konary, oczywiście skrócone, bo po orzechu pnie się wisteria i chciałabym go zostawić jako naturalną podporę dla niej. A tak nawiasem mówiąc to myślałam, że orzech jest traktowany jako drzewo owocowe i można je ściąć. Moi sąsiedzi ostatnio całego ścinali, jak spotkam sąsiada to zapytam.