Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 16:43, 07 kwi 2014

safikey napisał(a)
alez masz kobietko masę pomysłów...
te kamienie są cudne - mój synek zażyczył sobie takie same

bomba, zreszta masz jak widzę jeszcze wiele innych niesamowitych mysli w głowie!!!
ależ jesteś pozytywnie zakręcona

pozdr

Witaj Dzięki wielkie To fajny pomysł na zabawę z dziećmi za całe.. 2,99 Tyle kosztowały te oczka, bo o kamienie nietrudno Dziś mój synuś sprawdzał, czy wszystkie stworki są na swoim miejscu imiał przy tym dużo uciechy Dzieci lubią takie zabawne zakamarki A, że rozmiar mojego ogródka nie pozwala na zrobienie jakiegoś fajnego placu zabaw (mała piaskownica i ogrodowa huśtawka muszą wystarczyć), to niech ma maluch chociaż takie zabawne stworeczki Potem wpadnę z rewizytą
Katkak 20:03, 07 kwi 2014

malgorzata_s... 20:07, 07 kwi 2014

Śliczne te fotki z bańkami Mały cały szczęśliwy A do orzecha to faktycznie trza się umieć zabrać. Coś wymyślicie. Buziak.
Katkak 20:12, 07 kwi 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Śliczne te fotki z bańkami Mały cały szczęśliwy A do orzecha to faktycznie trza się umieć zabrać. Coś wymyślicie. Buziak.

Oj tak, to będzie prawdziwe wyzwanie
Alisonek 21:21, 07 kwi 2014

Kasiu poczytaj o cięciu orzechów, bo one płaczą jak w złym czasie je ostrzem potraktujesz
Sama mam kilka do przykrócenia i chyba poczekam do września, bo gdzieś mi mignęło że wtedy można je bezpiecznie ciąć.
Śliczne te okienka i okiennice masz głowę do takich rzeczy
Pozdrawiam
Katkak 21:24, 07 kwi 2014

Alisonek napisał(a)
Kasiu poczytaj o cięciu orzechów, bo one płaczą jak w złym czasie je ostrzem potraktujesz
Sama mam kilka do przykrócenia i chyba poczekam do września, bo gdzieś mi mignęło że wtedy można je bezpiecznie ciąć.
Śliczne te okienka i okiennice masz głowę do takich rzeczy
Pozdrawiam

O widzisz, dzięki. Na razie dojrzewam do myśli o wycięciu, ale jak to ugryźć - nie mam pojęcia. Toż to smoczysko prawdziwe
Alisonek 21:26, 07 kwi 2014

No i doczytałam wcześniejsze, jak byś go chciała całkiem usunąć to raczej na pewno będzie potrzebna zgoda z gminy, nie wiem jak to jest z takimi radykalnymi cięciami ale jak zostawiasz trochę gałęzi. Warto popytać bo kary są kolosalne, a sąsiedzi jak upierdliwi to moga narobić problemów
Katkak 21:32, 07 kwi 2014

żółta magnolia rozkwita troszkę później
Katkak 21:44, 07 kwi 2014

ta serduszka z marchewkowatymi listkami wkrótce zakwitnie. Mam ich sporo i uwielbiam je
Katkak 21:46, 07 kwi 2014

Alisonek napisał(a)
No i doczytałam wcześniejsze, jak byś go chciała całkiem usunąć to raczej na pewno będzie potrzebna zgoda z gminy, nie wiem jak to jest z takimi radykalnymi cięciami ale jak zostawiasz trochę gałęzi. Warto popytać bo kary są kolosalne, a sąsiedzi jak upierdliwi to moga narobić problemów

Tzn chciałabym cały pień zostawić i ze 3 grube konary, oczywiście skrócone, bo po orzechu pnie się wisteria i chciałabym go zostawić jako naturalną podporę dla niej. A tak nawiasem mówiąc to myślałam, że orzech jest traktowany jako drzewo owocowe i można je ściąć. Moi sąsiedzi ostatnio całego ścinali, jak spotkam sąsiada to zapytam.