Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Przycinanie - kanty, brzegi trawnika, oddzielanie od rabaty 13:36, 23 lis 2017

Do góry
Dziękuję To bardzo miłe.
Odnowa, regeneracja (wertykulacja, aeracja) trawnika 19:21, 22 lis 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
I to jest dobre pytanie za 100 zł, jaki masz wertykulator?? pokaż zdjęcie lub jego regulację wysokości. Każdy zapewne da się ustawić na odpowiednią wysokość.

Każdy wertykulator ma stopnie do ustawiania. Jak je ustawić, najpierw na najwyższy, spróbować wertykulować, potem niżej, spróbować, aż do osiągnięcia prawidłowego stopnia weretykulacji.

Wysokość ustawienia zależy od stanu trawnika, czy dużo filcu, czy rzadki trawnik. Na to pytanie nie da się odpowiedzieć jednoznacznie

w tym problem że jeszcze nie mam wertykulatora za stanoawiam się kupić Stiga SV 213 E lub Wolf garten VA346 E cenowo podobne tylko nie wiem który lepszy ?
Filc jest słaby trawa średnio zagęszczona.
Towarzystwo dla świerków serbskich 12:40, 22 lis 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Zdjęcia są na temat Tytuł wątku brzmi "Towarzystwo dla świerków serbskich i na zdjęciach takie towarzystwo jest

Jeśli chodzi o duże rośliny to polecam śliwę wiśniową Nigra, albo miłorzęby, jarząb zbyt się zlewa z tym samym praktycznie kolorem świerków, będzie zbyt nudno i nieciekawie.

Polecam tuje 'Aurescens" i purpurowe drzewa.

Dzień Dobry. Te śliwy wiśniowe do projektu opisywanej rabaty to na jakiej wysokości maja być szczepione żeby ładnie wyglądały? I czy śliwa Pisardii też może być czy raczej nigra?
pozdrawiam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 23:49, 20 lis 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Rośnie tutaj od początku, to grupa różaneczników posadzonych blisko siebie, w zaciszu ogrodowym w półcieniu. One uwielbiają takie warunki, w dodatku w pobliżu jest woda.

Cięłam go dość mocno po przekwitnięciu, ale teraz zaprzestałam i jest już za duży. Włazi w połowę stawu. Podlewam, ma nawadnianie, pozostałe rzeczy - nic nie robię, wyłamuję jedynie przekwitnięte kwiatostany. Ma ziemię kwaśną, nie jest zalewany.

Na opuchlaki stosuję Larvanem.

Dziękuję za odpowiedź widać że to miejsce jest dla nich stworzone. Na wiosnę chce przesadzić rh wszystkie w jedno miejsce. Łatwiej pielęgnować i dbać o pH gleby jak sa obok siebie. A jak zakwaszasz glebę wokół nich?
Pozdrawiam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:56, 20 lis 2017

Do góry
magdaw napisał(a)
Danusiu u mnie tez biało a własnie dotarła ostatni paczka cebul! No nic ciepłe gacie i do roboty!
Oby do wiosny

Ja mam dwie pary spodni, krzesełko z poduszką i sadzę w ziemię kupną, z worków.
Idzie najszybciej do donic.
Też mam jeszcze jedno pudło, dziś przyszło. Reszta zadołowana w całości.
Bawarka 21:47, 20 lis 2017

Do góry
W niedzielę poczyniłam zakupy na choinkę. Niespodzianka
Bawarka 20:49, 20 lis 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
A ja jak nigdy wyczekuję wiosny. Na tulipany czekam i na prymulki.

A ja nawet wiem dlaczego Danus, ciesze sie listopadem, wiatrem hulajacym w kominie i za kolnierzem, zupa gulgajaca w garnku, i...Mysla ze juz niedlugo pierwszy krokus usmiechnie sie do slonka
Bawarka 20:42, 20 lis 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Kobieto w moim stylu, bo też pewnie koronki znowu będą u mnie Mnie się bardzo to podoba.

Kobieto Pewnie ze w Twoim Dzisiaj kupilam cos pieknego...
Odnowa, regeneracja (wertykulacja, aeracja) trawnika 16:02, 20 lis 2017

Do góry
Nie tylko można, ale trzeba, gdy trawnik urósł to oczywiście że można. Wczoraj kosiłam akurat
Odnowa, regeneracja (wertykulacja, aeracja) trawnika 15:54, 20 lis 2017

Do góry
I to jest dobre pytanie za 100 zł, jaki masz wertykulator?? pokaż zdjęcie lub jego regulację wysokości. Każdy zapewne da się ustawić na odpowiednią wysokość.

Każdy wertykulator ma stopnie do ustawiania. Jak je ustawić, najpierw na najwyższy, spróbować wertykulować, potem niżej, spróbować, aż do osiągnięcia prawidłowego stopnia weretykulacji.

Wysokość ustawienia zależy od stanu trawnika, czy dużo filcu, czy rzadki trawnik. Na to pytanie nie da się odpowiedzieć jednoznacznie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:20, 20 lis 2017

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:19, 20 lis 2017

Do góry
Pocieszające jest to, że śnieg stopnieje

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:18, 20 lis 2017

Do góry
Agapanty zaraz pójdą do garażu

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:17, 20 lis 2017

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:17, 20 lis 2017

Do góry
Dziś mamy pierwszy śnieg. Załamanie pogody.

Warzywniki w skrzyniach, pojemnikach 08:11, 20 lis 2017

Do góry
Za mało, nawet nie ukucniesz, niewygodnie do pielenia, co najmniej 60 cm.

Postaw dwie deski co 60 cm kontrolnie i spróbuj coś robić, wtedy ustalisz optymalną szerokość dla siebie. Zależy czy jesteś drobną kobietą czy wysoką i większych "gabarytów" jak ja. Dla mnie za mało 60 cm.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 07:58, 20 lis 2017

Do góry
effka napisał(a)

Rododendron to okaz jakich mało, jak o niego dbasz?

Rośnie tutaj od początku, to grupa różaneczników posadzonych blisko siebie, w zaciszu ogrodowym w półcieniu. One uwielbiają takie warunki, w dodatku w pobliżu jest woda.

Cięłam go dość mocno po przekwitnięciu, ale teraz zaprzestałam i jest już za duży. Włazi w połowę stawu. Podlewam, ma nawadnianie, pozostałe rzeczy - nic nie robię, wyłamuję jedynie przekwitnięte kwiatostany. Ma ziemię kwaśną, nie jest zalewany.

Na opuchlaki stosuję Larvanem.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:31, 19 lis 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Przepiękne ozdoby ogrodowe, anioł niesamowity. Muszę powoli zacząć się rozglądać za takimi rzeczami, choć na razie chyba za młody i za pusty mam ogród na takie rarytasy.
Rododendron to okaz jakich mało, jak o niego dbasz?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:14, 19 lis 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Zimozielonych turzyc się nie wiąże, a wiosną ucina jedynie podmarznięte końcówki

Dzięki
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:59, 19 lis 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Vila, wyciągam z gruntu ze wszystkim. W art. jest opisane i są zdjęcia. https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/518-ogrod-kwiatowy-z-cebulek

Gosia- posadzić do donicy i ładnie ozdobić. Dodać ciemierniki albo wstążki.

Magnolia- okrywac gdy temp. ustabilizuje się na minusie -5 co najmniej.

bardzo sprytne ,dziękuję
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies