Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 18:29, 17 wrz 2017

Do góry
Mirka napisał(a)
U mnie od rana leje.Pojechałam na działkę i zaraz z powrotem do domu jechaliśmy.Za to wczoraj piekna sobota troszkę popracowałam.

Już miałam napisane cós przycisnelam zniknęło to pisanie na telefonie. Też leje znowu.
Ogród z łezką II 17:46, 17 wrz 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Kasiu u nas natomiast jest znosna pogoda. Wrocilam ze spaceru obowiazkowego. Zaczelo troche mrzyc. Jade na dzialke przy okazji zerwe kanie. Jutro je skonsumujemy jak takie dobre.

Jednak u mnie te same cisy lepiej rosna w cieniu. Rano maja troche sloneczka do godz. 10 a pozniej cien.

ty mowisz ze znosna a ja ze masakra
ale u mnie od 12-13 leje
Ptasi gaj 15:10, 17 wrz 2017

Do góry
pestka56 napisał(a)
Kanie, kanie

Mam 6 przepisów na kanie i 4 skrzynki kani stoją w kuchni i czekają.

Kasia odezwe sie to poromawiamy na temat tych kani. Jak zbiore zrobie foto.
Ogród z łezką II 15:00, 17 wrz 2017

Do góry
Kasiu u nas natomiast jest znosna pogoda. Wrocilam ze spaceru obowiazkowego. Zaczelo troche mrzyc. Jade na dzialke przy okazji zerwe kanie. Jutro je skonsumujemy jak takie dobre.

Jednak u mnie te same cisy lepiej rosna w cieniu. Rano maja troche sloneczka do godz. 10 a pozniej cien.
Ptasi gaj 14:53, 17 wrz 2017

Do góry
Dzieki Kindziu, ze tez potwierdzasz bede smazyc. Zaraz jade i zbieram.
Ogród z łezką II 13:18, 17 wrz 2017

Do góry
Cisy przynajmnjej u mnie rosna bardzo szybko. Mam Dawida i Wojtka sa to kolumnowe smigaja co roku przyrosty ok 20 cm.
Mam jeszcze inne ktore w tym roku zmarzly bo u nas byl mocny mroz w maju i odchorowaly to i czerwce sie dobraly do nich ale juz wyleczone mam nadzieje, ze przyszly rok bedzie dla nich bardziej laskawy.

Pewnie już u Ciebie zadomowione, to dobrze rosną. Specjalnie nie liczę na jakiś znaczny przyrost w przyszłym roku, wiadomo. Ale w jeszcze następnym sezonie to już będę im kibicować
Ogród z łezką II 13:15, 17 wrz 2017

Do góry
Najwazniejsze, ze problem cisow zalatwiony. Niech sie najpierw dobrze zadomowia i potem ciac.
Ja tez bede swoje przesadzala, kazdego roku czerwce oblaza jak zmienia miejsce to moze przestana dam je do cienia ktory lubia.

Teraz mają za zadanie ukorzenić się. Nawet mnie korciło przyciąć je trochę...ale dałam sobie spokój. Wiosną je ciachnę.

Czytałam, że lubią miejsca i cieniste, i nasłonecznione...
Mirkowy ogród (początki) 12:22, 17 wrz 2017

Do góry
Masz brazowe kozaki, do tych robactwo nie wchodzi. Zaczynaja zawsze pozniej wychodzic z ziemi ja tez wczoraj znalazlam 3 szt.
W tym roku bardzo grzyby wygryzione. Mam juz duzo nasuszonych a teraz bede mrozic, nie trzeba wtedy moczyc.

Moje poczatki z iglakami byly bardzo trudne duzo iglakow posadzilam nie w tym miejscu co trzeba czyli na mokrych stanowiskach a iglaki lubia sucha ziemie.

Kiedy sadzilam 2010/2011 bardzo mokre ulewa ulewe gonila i chorowaly.
Daglezje jak kupilam bardzo chorowaly ale podlewalam roznymi srodkami i teraz sa piekne musze je przyciac w przyszlym roju.

Jezeli chodzi o hortensje wanille to jedna nam z czescia juz brazowych kwiatow a druga czesc zaczynaja kwitnac.
Ptasi gaj 12:09, 17 wrz 2017

Do góry
Jak kania to zetne dzisiaj i bede piekla na maselku jak piszesz. Jak dozyje jutra to znaczy, ze kania.
Ogród za grosze 11:47, 17 wrz 2017

Do góry
Ewo twierdzisz, ze kanie to dobrze ze mnie upewnilas. Maja wysokie nozki w srodku puste i obroze na nozce. Wczoraj jedna zerwalam i mialsm smazyc, ale dalam spokoj. Dzisisj pojade zerwe i usmaze, jak dozyje jutro to znaczy, ze to kanie.
W zeszlym roku roslo ich kilka a w tym roku zatrzesienie.

A co robisz z pigwa. U nas na osiedlu tez tej pigwy duzo na krzakach.

Jezowki odbily i kwitna.
Ptasi gaj 09:18, 17 wrz 2017

Do góry
Obok na lace chyba kanie.

Nie chyba tylko napewno kanie. Śmigaj do sąsiada na łąkę i zbieraj. Sól + pieprz potem jajeczko i bułeczka tarta i na patelnię na klarowane masełko. Pychotka, że palce lizać .
U mnie też rosną grzyby na trawie, ale tylko purchawki i przydróżki .
Ogródek Iwony II 23:41, 16 wrz 2017

Do góry
Iwona jestem jutro odpisze wiecej. Musze przejrzec twoj watek a to troche potrwa. W kazdym razie horty wanile piekne.
Ptasi gaj 23:30, 16 wrz 2017

Do góry
U nas dosyc mokry rok i widocznie to jej sluzy. Mam 4 krzaczki ten jest wiekszy 3 pozostale mniejsze i tez kwitna.
Ogród z łezką II 23:27, 16 wrz 2017

Do góry
Cisy przynajmnjej u mnie rosna bardzo szybko. Mam Dawida i Wojtka sa to kolumnowe smigaja co roku przyrosty ok 20 cm.
Mam jeszcze inne ktore w tym roku zmarzly bo u nas byl mocny mroz w maju i odchorowaly to i czerwce sie dobraly do nich ale juz wyleczone mam nadzieje, ze przyszly rok bedzie dla nich bardziej laskawy.
Ogród z łezką II 23:18, 16 wrz 2017

Do góry
Najwazniejsze, ze problem cisow zalatwiony. Niech sie najpierw dobrze zadomowia i potem ciac.
Ja tez bede swoje przesadzala, kazdego roku czerwce oblaza jak zmienia miejsce to moze przestana dam je do cienia ktory lubia.
Ogród bacowej 23:14, 16 wrz 2017

Do góry
A umnie dzisiaj byl zjazd sojek. Nie moglam foty nie mialam aparatu stalam sztywno aby je nie sploszyc. Lataly z drzewa na drzewo z trawnika na drzewo to do oczka świra mozna bylo dostac.
Po chwili ide do domu i przechodzac zaczely nad moja glowa latac bylam intruzem i chcialy mnie przepedzic. To latanie trwalo i trwalo nagle sie zerwaly i odlecialy.

Lubie sójki. Zawsze z zaciekawieniem oglądam wojny sójek ze srokami na kompostowniku.
Ptasi gaj 23:09, 16 wrz 2017

Do góry

Pierwszy raz wypuscila kwiaty

Też pierwszy raz mi kwitnie
Liliowo i kolorowo:) 23:03, 16 wrz 2017

Do góry
Danusiu odpisalam na swoim watku bo to dluzszy wywod.
Ptasi gaj 23:02, 16 wrz 2017

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Elu jestes pewna, ze to Magical candle?? Te choiny to dwie różne chyba? Obie piękne, ostatnio jestem nimi zauroczona, obecnie mam 4 ale myśle by dokupić. Jak długo je masz? Troche tylko się obawiam o podlewanie, u Ciebie mokro to im dobrze. Mają podstawową zalete bo nie gubią igieł Pozdrawiam

Jestem pewna ze tak sie nazywa ma przywieszona metke. Mam dwie takie same wiec nie moze byc mowy, ze to podmianka metek. Sprawdzalam jeszcze dzisiaj bo Kindzia miala problemy ze swoja horta podobna.

Danusiu pierwsza hoina ma ok. 7 lat jest wysoka ok 3 m jest os trzech lat cieta i pieknie sie zagescila. Nawet jak ide przez ogrod a mam sekator to ciecham. Za nia rosna jeszcze 2 tez,ladne jest tam malo miejasca i nie moge im zrobic foty.

Druga fota ta hoina jest u mnie 4 lata troche odchorowala po posadzeniu z donicy ale juz w tym roku pieknie odrosla.
Tych choin mam 11 szt wlasciwie wszystkie nie mogly dojsc do siebie ale w tym roku bardzo dobrze rosna. Te choiny nje byly jeszcze ciete w przyszlym roku bede obowiazkowo przycinala. Inna sprawa, jak zamawialam choiny ogladalam inne ladniejsze, a przywiezli takie badziewie z poprzedniego roku ktore im zostaly. Chcialam je zwrocic ale eM mowi nje rob cyrku. Dzmy dobrej ziemi i bedzie ok. Najgorsza ktora miala zolte igly teraz wyglada pieknie. Em podlewa i rosna. Choiny najgorzej pierwsze lata trzeba podlewac pozniej znajduja sobie wode glebiej.

Ten rok jest wyjatkowy dla roslin dla choin szczegolnie bo mokry u nas pewnie sie smiejesz bo wiem, ze na Slasku sucho bylo. U nas niestety nie bylo tygodnia aby kilka ulew nie przyszlo.

Dzisiaj byla znosna pogoda mialo byc bardzo zimno i wprost przeciwnie bylo 20 stopni. Duzo roznych prac zrobilam wiec jestem zadowolona.
Ogród bacowej 22:37, 16 wrz 2017

Do góry
A umnie dzisiaj byl zjazd sojek. Nie moglam foty nie mialam aparatu stalam sztywno aby je nie sploszyc. Lataly z drzewa na drzewo z trawnika na drzewo to do oczka świra mozna bylo dostac.
Po chwili ide do domu i przechodzac zaczely nad moja glowa latac bylam intruzem i chcialy mnie przepedzic. To latanie trwalo i trwalo nagle sie zerwaly i odlecialy.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies