U Pudełka masz pewność, że trafisz w odmianę..... a wiesz,że spotykamy się w Pisarzowicach 17 maja
Irysy między liliowce jak najbardziej
Prze weekend czyściłam bylinówki i robiłam fryzurki kostrzewom, posadziłam białe i czerwone liliowce i twojego ostrogowca, docelowo będzie miał inne miejsce, ale na razie musi się rozrosnąć
Anitko, śliczna ta twoja nowa magnolia...ta nowość o ciemnych kwiatach też urocza, ale cena jakaś kosmiczna....
Pozdrawiam słonecznie, bo u nas dziś leje
Niesamowite, że ta magnolia już kwitnie. Wydawało mi się że na razie są tylko m.stellata, białe.
Zapisuję nazwę i poszukuję.
Irysy - tak czułam, że mają żółtą plamkę. Będą idealne tym bardziej. Wsadziłam je między liliowce, gdzie wypełnią czas oczekiwania na kwitnienie. I to jak wypełnią!
Już widzę, że magnolię ma w ofercie Pudełek z Pisarzowic, dobrze że niedaleko.
na magnolii - może się coś przyjmie a ten modrzew zeszłoroczny ma się dobrze
mamusia i synek (przezimował )
zraz po zdjęciu starej opaski zabezpieczyłem przed przypadkowym wyłamaniem
Chcesz powiedzieć że ona kwitnie teraz? Jest prześliczna, zjawiskowa. Poszukam sobie, w końcu trzy drzewka magnoliowe, to o wiele za mało.
Melduję, że wsadziłam podarowane irysy na żółtej rabacie, która miejscami jest też biała. Mówiłaś, że te irysy mają białe kwiaty, a może mają w środku żółtą plamkę? I chyba są wczesne, reszta dopiero wyłazi z ziemi. Może masz gdzieś zdjęcie poglądowe, to zachwycę się już teraz, nie czekając czy i jak zakwitną? .
Oooo, dziękuję Ci
Jestem tu w wersji sportowej
Fajnie było, a magnolia już posadzona!
Całuski Małgosiu
P.s. Oczywiście moja Luna poczuła twoją Lunę i strasznie mnie obwachiwała...
Mariola.. ty masz dwa ogrody do obrobienia... wiec współczuję .. ja mam zakwasy I brak czasu, a mam przymusowe wolne.. i tez brakuje .. wiec rozumiem .. i doceniam, że zaglądasz...
Dzisiejsza Magnolia dla Ciebie .... zapowiadają końcem miesiąca śnieg i -3.... oby się mylili....
Byłyśmy wczoraj z Małgosią ( Margarete) w szkółce u Tracza . Rośliny były już wystawione, duży wybór magnolii. Sadzonki ładne, ale ceny....
To magnolia "genie" nowość
Małgosia robi zdjęcia drzewkom magnoliowym
Ale ta cena!...
No chyba innym razem....
Agnieszko, jestem ciut przerażona, bo idzie wolniej niz myślałam, same przenoszenie roślin, to nie lada zadanie, kopanie i wymyślanie, gdzie to wcisnąć?! troche tego nazbierałam, a przy okazji sadzenia cisów, mus je wykopać, właśnie w taczce trzymam w wodzie lawendy, bo nie wyrobiłam z sadzeniem; kopanie żurawek i dzielenie ich też trwało; brunery część wykopana, nad resztą ii tiarelkami myślę, gdzie to dać?
dalej irysy, piwonie, magnolia parasolowata przesadzona, judaszowiec też
no i 90 cisów do posadzenia
bardzo zdrowe i wielkie kępy żurawek, to podzieliłam i juz na rabacie są przeniesione kulki
najgorsza robota była z tulipanami i szafirkami, nie wiem czy nadal zakwitną po takich zabiegach
Mój ogród jest bylinowy w większości, więc o tej porze roku wygląda nieciekawie.
Wszędzie czarna ziemia i chwasty. Posadziłam sporo cebulowych ale widać teraz, że to kropla w morzu.
Widzę też, że rośliny odchorowują pierwszy sezon u mnie. Wielkie rododendrony nie zawiązały kwiatów, a w zeszłym roku był nimi oblepione. Magnolia ma tylko kilka pąków. Zobaczymy co będzie dalej.
Aniu, to miło że pomimo tylu przeciwności odezwałaś się jednak. Pięknie wiosennie u Ciebie. Moja magnolia też jeszcze w pąkach. Zdjęcia są z poprzedniego roku. Pozdrawiam i życzę zdrowia.
Wróciłem do domu dzisiaj po południu i aż grzechem by było nie popracować w ogrodzie (24 stopni w cieniu) Przyciąłem wrzosy, różę, lawendy Magnolia lada dzień zakwitnie, bo pąki już ma nabrzmiałe, więc jak jutro pogoda dopisze, choć zapowiadają deszcze przelotne, to obfocę