Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Ogródek Anity 19:02, 23 mar 2014

Do góry
Fajny dzień miałayście i zakupy fajne szczególnie magnolia. Pozdrówka.
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 16:54, 23 mar 2014

Do góry
Przyroda wariuje, mówiłam eMusiowi by zobaczył co nowego zakwitło i ładne zbliżenia zrobił - i masz -(oczywiście po odsiewie tego co już pokazywałam

To jeszcze zrozumiałe - cebulica i pierwiosnek ząbkowy - ale magnolia Susan to naprawdę przyspiesza

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 16:14, 23 mar 2014

Do góry
Gabriela napisał(a)
Niesamowite, że ta magnolia już kwitnie. Wydawało mi się że na razie są tylko m.stellata, białe.
Zapisuję nazwę i poszukuję.

Irysy - tak czułam, że mają żółtą plamkę. Będą idealne tym bardziej. Wsadziłam je między liliowce, gdzie wypełnią czas oczekiwania na kwitnienie. I to jak wypełnią!

Już widzę, że magnolię ma w ofercie Pudełek z Pisarzowic, dobrze że niedaleko.

U Pudełka masz pewność, że trafisz w odmianę..... a wiesz,że spotykamy się w Pisarzowicach 17 maja

Irysy między liliowce jak najbardziej

Prze weekend czyściłam bylinówki i robiłam fryzurki kostrzewom, posadziłam białe i czerwone liliowce i twojego ostrogowca, docelowo będzie miał inne miejsce, ale na razie musi się rozrosnąć
Ogródek Anity 15:25, 23 mar 2014

Do góry
Anitko, śliczna ta twoja nowa magnolia...ta nowość o ciemnych kwiatach też urocza, ale cena jakaś kosmiczna....
Pozdrawiam słonecznie, bo u nas dziś leje
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:09, 23 mar 2014

Do góry
Niesamowite, że ta magnolia już kwitnie. Wydawało mi się że na razie są tylko m.stellata, białe.
Zapisuję nazwę i poszukuję.

Irysy - tak czułam, że mają żółtą plamkę. Będą idealne tym bardziej. Wsadziłam je między liliowce, gdzie wypełnią czas oczekiwania na kwitnienie. I to jak wypełnią!

Już widzę, że magnolię ma w ofercie Pudełek z Pisarzowic, dobrze że niedaleko.
Działka prawie w Borach Tucholskich 14:49, 23 mar 2014

Do góry
na magnolii - może się coś przyjmie a ten modrzew zeszłoroczny ma się dobrze
mamusia i synek (przezimował )

zraz po zdjęciu starej opaski zabezpieczyłem przed przypadkowym wyłamaniem

magnolia gwiaździsta pąk różowy później bieleje...................cyprysik nutkajski Gloria Polonica -ten ciapaty
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 14:27, 23 mar 2014

Do góry
Agania napisał(a)

Magnolia soulangeana Sundew, jej kwiaty w kroplach deszczu

Chcesz powiedzieć że ona kwitnie teraz? Jest prześliczna, zjawiskowa. Poszukam sobie, w końcu trzy drzewka magnoliowe, to o wiele za mało.
Melduję, że wsadziłam podarowane irysy na żółtej rabacie, która miejscami jest też biała. Mówiłaś, że te irysy mają białe kwiaty, a może mają w środku żółtą plamkę? I chyba są wczesne, reszta dopiero wyłazi z ziemi. Może masz gdzieś zdjęcie poglądowe, to zachwycę się już teraz, nie czekając czy i jak zakwitną? .
Ogródek Anity 13:59, 23 mar 2014

Do góry
Oooo, dziękuję Ci
Jestem tu w wersji sportowej
Fajnie było, a magnolia już posadzona!
Całuski Małgosiu
P.s. Oczywiście moja Luna poczuła twoją Lunę i strasznie mnie obwachiwała...
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:17, 23 mar 2014

Do góry
Słońce już za chmurami, ale z wiosennym deszczykiem też miło

Magnolia soulangeana Sundew, jej kwiaty w kroplach deszczu
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:16, 23 mar 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Danusiu, Iwonko pozdrawiam was również niedzielnie, ku mojej radości magnolie gwiaździste już kwitną

Jaka piękna ta magnolia Agatko Moja jeszcze nie kwitnie ale pąki już mocno nabrzmiałe.
pozdrówka
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:53, 23 mar 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Aniu, poszalałaś ostro, podczytuję w przerwach na wyprostowanie pleców, więc jestem na bieżąco, a przy okazji wiadomo, co i u innych się dzieje i pośmiać się można
Rabata z różami będzie piękna. U mnie nadal tylko miejsce na rabatkę różaną, jak skończę porządki w starym zaczynam działać w nowym, a na razie pakuję wszystkie rośliny w doniczki.
Trawnikami też się nie zajmuję, od tego są panowie w ilości wystarczającej tylko na razie czasu na to nie mają.
Pozdrawiam już niedzielnie.

Mariola.. ty masz dwa ogrody do obrobienia... wiec współczuję .. ja mam zakwasy I brak czasu, a mam przymusowe wolne.. i tez brakuje .. wiec rozumiem .. i doceniam, że zaglądasz...
Dzisiejsza Magnolia dla Ciebie .... zapowiadają końcem miesiąca śnieg i -3.... oby się mylili....

Ogródek Anity 10:35, 23 mar 2014

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Koniecznie na następne zakupy musicie mnie ze sobą zabrać Piękna ta magnolia którą zakupiłaś Moja już ma pąki i zaczyna kwitnąć powoli Pozdrawiam!

Ok, nie ma sprawy, przyjeżdżaj! W sumie przydałby sie ktoś do noszenia workówmz ziemią
Ogródek Anity 10:32, 23 mar 2014

Do góry
Anita1978 napisał(a)

Gdyby był sprzedawca to być może nasz niewątpliwy urok osobisty by podziałał, ale były same panie...

Koniecznie na następne zakupy musicie mnie ze sobą zabrać Piękna ta magnolia którą zakupiłaś Moja już ma pąki i zaczyna kwitnąć powoli Pozdrawiam!
Ogródek Anity 10:19, 23 mar 2014

Do góry
Byłyśmy wczoraj z Małgosią ( Margarete) w szkółce u Tracza . Rośliny były już wystawione, duży wybór magnolii. Sadzonki ładne, ale ceny....

To magnolia "genie" nowość

Małgosia robi zdjęcia drzewkom magnoliowym

Ale ta cena!...

No chyba innym razem....
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 08:46, 23 mar 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Irenko, widzę, że od planów przeszłaś od razu do realizacji... i od razu lepiej to wygląda

Agnieszko, jestem ciut przerażona, bo idzie wolniej niz myślałam, same przenoszenie roślin, to nie lada zadanie, kopanie i wymyślanie, gdzie to wcisnąć?! troche tego nazbierałam, a przy okazji sadzenia cisów, mus je wykopać, właśnie w taczce trzymam w wodzie lawendy, bo nie wyrobiłam z sadzeniem; kopanie żurawek i dzielenie ich też trwało; brunery część wykopana, nad resztą ii tiarelkami myślę, gdzie to dać?
dalej irysy, piwonie, magnolia parasolowata przesadzona, judaszowiec też
no i 90 cisów do posadzenia

bardzo zdrowe i wielkie kępy żurawek, to podzieliłam i juz na rabacie są przeniesione kulki
najgorsza robota była z tulipanami i szafirkami, nie wiem czy nadal zakwitną po takich zabiegach

Ogród pod trzema dębami 23:04, 22 mar 2014

Do góry
Mój ogród jest bylinowy w większości, więc o tej porze roku wygląda nieciekawie.
Wszędzie czarna ziemia i chwasty. Posadziłam sporo cebulowych ale widać teraz, że to kropla w morzu.

Widzę też, że rośliny odchorowują pierwszy sezon u mnie. Wielkie rododendrony nie zawiązały kwiatów, a w zeszłym roku był nimi oblepione. Magnolia ma tylko kilka pąków. Zobaczymy co będzie dalej.
W ogródku Ani 22:15, 22 mar 2014

Do góry
Aniu, to miło że pomimo tylu przeciwności odezwałaś się jednak. Pięknie wiosennie u Ciebie. Moja magnolia też jeszcze w pąkach. Zdjęcia są z poprzedniego roku. Pozdrawiam i życzę zdrowia.
W ogródku Iwony 22:11, 22 mar 2014

Do góry
Aniu, miło że się odezwałaś. Magnolia z zeszłego roku, teraz też jeszcze w pączkach.
W ogródku Iwony 22:04, 22 mar 2014

Do góry
Iwonko u Ciebie już wiosenka na całego, pięknie już kwitnie magnolia, u mnie dopiero pąki pękają i też nie mam dla niej nazwy
I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 21:42, 22 mar 2014

Do góry
Wróciłem do domu dzisiaj po południu i aż grzechem by było nie popracować w ogrodzie (24 stopni w cieniu) Przyciąłem wrzosy, różę, lawendy Magnolia lada dzień zakwitnie, bo pąki już ma nabrzmiałe, więc jak jutro pogoda dopisze, choć zapowiadają deszcze przelotne, to obfocę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies