Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

Mathildis 00:40, 05 kwi 2014

anna_g napisał(a)

Sasanki dzisiaj w końcu udało mi się wsadzić w grunt A to niebieskie to goryczka bezłodygowa. ....

Zapytałam bo właśnie zamówiłam sobie goryczkę chińską i wydawała mi się podobna tylko termin kwitnienia mi nie pasował, ta chińska jesienią kwitnie
Urszulla 09:05, 05 kwi 2014

Aniu, wcale nie ma śmiechu Pięknie kwitnie ta magnolka mała a cieszy
ja u Kapiasów się rozglądałam. Byłą Susan i Betty, a ja szukałam Nigry i Genie.
danuta_szwajcer 18:50, 05 kwi 2014

Aniu pieknie Ci magnolia zakwitła, widze, ze to chyba taka sama jak u mnie Ale zostaw troche fiołkow dla mnie bo masz slicznie, mam białe a Twoje sa takie lekko niebieskie? No i sucho bardzo, deszczu brak niestety. Pozdrawiam serdecznie
boguslawa_ma... 09:42, 06 kwi 2014

Miłej niedzieli
anna_g 10:05, 06 kwi 2014

Matyldo dziękuję za uznanie dla mojej magnolki - na razie takiej cieniutkiej - też mam nadzieję, że sie zrobi niedługo piękniejsza A tą goryczką chińską to mnie zaintrygowałaś - też jest piękna - w sumie to całkiem podobna - a skoro kwitnie jesienią to najlepiej byłoby mieć obie...

Ula ta Genie też śliczna - kolor taki ciemny i lubię taki kształt kwiatów... Obyś znalazła

Danuśka odpisałam u Ciebie. Dobrej niedzieli

Bogusiu Tobie też miłej
Skula 11:59, 06 kwi 2014

anna_g napisał(a)
Bogusiu - to nabytek z zeszłego roku no ale pierwszy raz kwitnie - chudzina taka ale mam nadzieję, że się zabierze. Bardzo chciałam mieć magnolię to i cieszę się jak jaka goooopia.

ja kiedyś czytałem o magnolii, że bardzo ale to bardzo nie lubi przesadzania
a tym czasem moja była już przesadzana 4 razy
teraz znalazła miejsce docelowe - mam nadzieję !
rośnie sobie w zacisznym miejscu przed bramą - a nie dalej jak wczoraj dowiedziałem się że będą nam robić drogę z kostki
fajna wiadomość tylko pewnie będę musiał przesunąć mój parawan z roślin bliżej płotu - no mam nadzieję że własnie magnolia nie będzie musiała być ruszana
gierczusia 19:02, 06 kwi 2014

anna_g napisał(a)
Nic nie poradzę na to że znowu ją obfociłam - wiem, wiem, świr jest no jest ale tak się z niej cieszę

]

Anulka .... Noo Ty i świr ??.. Ja CIem proszem ....

Fajna ta magnolia , nie wiedziałam że one tyle czasu potzrebuja by stać się gigantycznym kwitnących drzewem ... Achhhhh.. Ćwiczą tą naszą cierpiliwość aj ćwiczą

Ściskam
gierczusia 19:04, 06 kwi 2014

Te róźowe sasanki widziała własnie w Jurajskim .... Są naprawdę zjawiskowe ..a ja tak koffam takie subtelny róż .... Jaka ja jestem zła ,że u mnie już placu ni ma ...echhh.. To jest niesprawiedliwość ....

Może mi oddasz troszku areału ??
Kindzia 09:35, 07 kwi 2014

Trzy ma kwiatuszki, ale jakie znaczące Malutka jest, ile byś kwiatuchów chciała? Co Ty myślisz, że ile może taka mała magnolcia???

Mój żółtek, przed moim wyjazdem, jeden kwiatuszek pokazał
anna_g 20:56, 07 kwi 2014

Kindzia napisał(a)
Trzy ma kwiatuszki, ale jakie znaczące Malutka jest, ile byś kwiatuchów chciała? Co Ty myślisz, że ile może taka mała magnolcia???

Mój żółtek, przed moim wyjazdem, jeden kwiatuszek pokazał

Jaka malutka Kasiu, no jaka malutka - dyć prawie taka jak ja no może ciut mniejsza i na pewno znacznie chudsza Ja siem cieszem z tych kwiaciorków jak wariatka - tylko się zastanawiam nad jej kształtem że takie chuderlok wybujały do góry - i tak sobie myślę czy czasem jej nie ciachnąć ciut, ciut... no niby wiem, że niby magnolki niby nie lubią cięcia ale... niektórzy piszą że jak tylko ciut ciut to się ładnie zagęszcza... muszę to przemyśleć.