Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 01:12, 20 sie 2015

Do góry
Mira, Ana - widzę wspólne ogniwa: fajne dzieci, pasje i doba, co ma 24 godziny
W Kruklandii 00:44, 20 sie 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Mam tak samo - dlatego od jutra zacznę kolejną rewolucję Chyba, bo muszę jeszcze się zastanowić jak się do tego zabrać

Sebek, inaczej tytuł by do ciebie nie pasił

Juzia, zmieniaj sobie po rabatce, przesadzaj, dosadzaj, kombinuj, może coś się uda
Ja na początek bym wydrukowała fotkę - to co cię zachwyca, rozszyfrowała roślinki na niej i sadziła wg zdjęcia. Zobaczysz, ze nie osiągniesz efektu takiego jak na zdjęciu. Ale bliskie ideałowi. Zdjęcia oszukują
Ty będziesz miała piękniej. Buziaki na dobranoc
Aha, i sadź bliżej siebie, ciasno. Najwyżej będziesz później przesadzać. Może w tym jest tajemnica?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 00:43, 20 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Filemon, proszę cię, nie pisz w ten sposób.
Każdy ogród jest inny, a ty dzielisz je na takie, które akceptujesz i te, które na ciebie źle działają.
Ja mam w ogrodzie czerwony i żółty i biały, niebieski ...
Sporo pracy mnie kosztowało, by kolory dawały wrażenie płynności, by się nie gryzły. Ale jak czytam u innych takie wpisy, to mam doła, że kolory mojego ogrodu są nieakceptowalne. Nie chcę się czuć gorsza czytając takie wpisy. Czasami milczenie jest złotem.
A co, gdyby Ana nie zrezygnowała z koloru czerwonego?
Any ogród zachwyca bez względu na dobór koloru begonii... Pozdrawiam

Iwonko!!!!! mówiłam już tyle razy, że mi intensywne kolory u innych się podobają i to bardzo, ale u siebie nie. Wiem, że gdybym miała duży ogród byłby zupełnie inny z mnóstwem kolorowych bylin sadzonych duuużymi plamami, z różnymi topiarami, strzyzonymi francuskimi wzorami, achhh ale jest jak jest.
Wychodzę z założenia, że mój ogród, mój styl domu, ubrania, wychowywanie dzieci ma podobać się/odpowiadać MI a jeśli przy okazji podoba się komuś jeszcze to miło.
Ogródek Iwony 00:24, 20 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

I co, to niby nie jest piękne ???? ....... trzeba nie mieć oczu
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 00:20, 20 sie 2015

Do góry
margaretka3 napisał(a)

Jakoś tak

Najpierw kupiłam cebulki w B., a że mi się bardzo spodobała, to w tym roku wysiałam jeszcze nasionka. Musiałam sprawdzić, jak się wysiewa Ładnie rośnie, obfocę niedługo.
Jeśli masz blisko sklepy B., to lepiej kup, może będą mieć na wiosnę, zakwitną w tym samym roku. Przez ostatnie dwa lata mieli.

A mi nie zakwitła Dokupiłam cebulki w B i to samo. Teraz nie wiem, czy wykopać, czy zostawić na zimę?
Gosia, ta trawkę od ciebie chyba w doniczkę wsadzę do ziemi. Rozłazi mi się tam, gdzie jej nie chcę, a mimo to jej kolor bardzo mi się podoba
Znasz jej nazwę?
Ogródek Iwony 00:13, 20 sie 2015

Do góry
bacowa napisał(a)
Zbierałaś nasiona stipy, ja już zebrałam, ale jakoś odechciewa mi się tej trawy,ta ubiegłoroczna już o tej porze taka brzydka, i wszędzie pełno młodych siewek,już nie mam siły tego pielić.

Ciekawe, ja jestem na etapie zachwycania się nią. Ale faktycznie czytałam, że dwuletnia o tej porze denerwuje i ją podcinają, a trzyletnia jest tragiczna.
W sobotę będę w domu, to będę zbierać.
Ogródek Iwony 00:10, 20 sie 2015

Do góry
Dziewczyny, dziękuję wam za te wpisy
Przyznaję, że Montana jest wizytówką mojego ogrodu
Dla Was na dobranoc (to tylko jedna gałązka)
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 00:01, 20 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

O Matko, jak cudnie
Jak w bajce

Prawda?
I każda roślinka inna
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 23:55, 19 sie 2015

Do góry
07_Rene napisał(a)

Coś tam skrobię w zeszycie. Może jutro wrzucę. Rozważam różne rzeczy i przy okazji myslę, co mogłabym przesadzic gdzie Skomplikowane.
Dziś pół dnia miałam wyjazdowego, żeby sie zdystansować od ogrodu i zamierzeń. Wieczorem tylko parę zdjęć zdrobiłam Nic nowego...

O Matko, jak cudnie
Jak w bajce
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 23:37, 19 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ha, ha... Ja miałam przygodę z cekolem na scianie. Za nic nie chciał się dać zeszlifować. Okazało się, że M dostarczył mi tynk mineralny

nie popełnia błędów tylko ten co nic nie robi
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 23:31, 19 sie 2015

Do góry
Ha, ha... Ja miałam przygodę z cekolem na scianie. Za nic nie chciał się dać zeszlifować. Okazało się, że M dostarczył mi tynk mineralny
Ogródek Iwony 23:28, 19 sie 2015

Do góry
Doniu, bardzo się cieszę. Czasami człowiek ma gorszy dzień. Już dobrze
Idę was poczytać.
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 23:21, 19 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Robiłaś kulki? Fajnie.

aż jedną muszę obliczyć proporcje i użyć właściwych materiałów do następnych Ta może być zbyt krucha bo jeśli klej to powinno być bez żwiru
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 23:17, 19 sie 2015

Do góry
Robiłaś kulki? Fajnie.
Ogródek Iwony 23:08, 19 sie 2015

Do góry
Ok
Już mi lepiej
Ogródek Iwony 23:04, 19 sie 2015

Do góry
O, przeczytałaś u Any?
Nie zauważyłaś jakiś czas temu, że miałam doła ogrodowego?
Jedni nie lubią koloru w ogóle, inni żółtego, teraz czerwony ...
Głośno musiałam sobie powiedzieć, że lubię moje czerwone róże. Moje uszy to musiały usłyszeć.
Mam się schować pod stół, bo na kogoś źle działa czerwony?
Ewa, wiesz, czasami czuję się ... gorsza i muszę sama sobie tłumaczyć, że tak nie jest
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:51, 19 sie 2015

Do góry
Mira napisał(a)

No to ja już "zgłupłam" To Ana sama projektowałaś ogród? Bo ja myślałam,że sama szefowa,muszę dokładniej czytać wątki

Projekt był Danusi, potem Ana modyfikowała dobór roślin, nasadzenia, a zawijaskowa jest pomysłem Any. Doszły też nowe aranżacje, nasadzenia, roślinki
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:48, 19 sie 2015

Do góry
Filemon24 napisał(a)
... dobrze że zrezygnowałaś z czerwieni w ogrodzie. W przeciwieństwie do ciebie ja nie cierpię koloru czerwonego na mnie działa jak płachta na byka hahaha ...

Filemon, proszę cię, nie pisz w ten sposób.
Każdy ogród jest inny, a ty dzielisz je na takie, które akceptujesz i te, które na ciebie źle działają.
Ja mam w ogrodzie czerwony i żółty i biały, niebieski ...
Sporo pracy mnie kosztowało, by kolory dawały wrażenie płynności, by się nie gryzły. Ale jak czytam u innych takie wpisy, to mam doła, że kolory mojego ogrodu są nieakceptowalne. Nie chcę się czuć gorsza czytając takie wpisy. Czasami milczenie jest złotem.
A co, gdyby Ana nie zrezygnowała z koloru czerwonego?
Any ogród zachwyca bez względu na dobór koloru begonii... Pozdrawiam
Ogródek Iwony 22:36, 19 sie 2015

Do góry
Gosiu, następny głos na Polara.
Ogródek Iwony 22:34, 19 sie 2015

Do góry
Mirko, zostały 10 dni urlopu. Wszystkie prace w ogrodzie ze względu na aurę przesunięte w czasie. Za gorąco było, by przekopywać roślinki. Zostało planowanie. Przy wiśniach będzie hortensja - jedna. Dlatego analizuję, którą wybrać i mam wrażenie, że jak jakiejś nie wybiorę - będę żałować.
Trudny wybór. No i mój pan hortensjowy na urlopie. a ja u e-Ma w tym tygodniu. Poczekać muszę.
Ścianka musi też jeszcze poczekać.
Proza zwykłego życia Chwilowo skupiona jestem na sprawach nieogrodowych. Uciekają weekendy, czas leci między palcami ...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies