Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

MiraR 23:43, 19 sie 2015

babka napisał(a)

Też czytałam.... bez przesady, nie dajmy sie zwariować Iwona ! Mnie się nie podoba ton niektórych wpisów, nie komentuję ich bo szkoda czasu.

Babko napisałaś to czego bałam się głośno wyrazić
Iwka ani się waż poczuwać gorsza bo masz czerwień w ogrodzie..bo ogrodowiskowe kolory są inne,stonowane jakby.Czerwień i te róże "Montana" to można powiedzieć wizytówka Twojego ogrodu.Jak doczytałam w któryś dzień,że Montany chcesz wysadzić bo ma tam być miejsce dla angielskich róż..to smutno mi się zrobiłoNa szczęście odmieniło Ci się i róże dalej goszczą przed tarasem i cieszą Was Jak sama napisałaś zaglądają Wam na taras.Moja koleżanka uwielbia czerwień,żółty w ogrodzie i kupuje większość roślinek żółtych,czerwonych bo takie lubi,jej ogród kipi i wabi kolorami,jest bardzo wesoły.Nie ma monotonii.
MiraR 23:45, 19 sie 2015

A ja wręcz uwielbiam do niej latać na pogaduchy i podglądać co tam u niej zakwitło
margaretka3 00:00, 20 sie 2015

Uwielbiam czerwień w Twoim ogrodzie!!! Dalie za stipą wyglądają rewelacyjnie!!!! (Ile wykrzykników mam postawić?)
Aż Ci zazdroszę tego połączenia.
bacowa 00:05, 20 sie 2015

Zbierałaś nasiona stipy, ja już zebrałam, ale jakoś odechciewa mi się tej trawy,ta ubiegłoroczna już o tej porze taka brzydka, i wszędzie pełno młodych siewek,już nie mam siły tego pielić.
Iwk4 00:10, 20 sie 2015

Dziewczyny, dziękuję wam za te wpisy
Przyznaję, że Montana jest wizytówką mojego ogrodu
Dla Was na dobranoc (to tylko jedna gałązka)
Iwk4 00:13, 20 sie 2015

bacowa napisał(a)
Zbierałaś nasiona stipy, ja już zebrałam, ale jakoś odechciewa mi się tej trawy,ta ubiegłoroczna już o tej porze taka brzydka, i wszędzie pełno młodych siewek,już nie mam siły tego pielić.

Ciekawe, ja jestem na etapie zachwycania się nią. Ale faktycznie czytałam, że dwuletnia o tej porze denerwuje i ją podcinają, a trzyletnia jest tragiczna.
W sobotę będę w domu, to będę zbierać.
babka 00:24, 20 sie 2015

Iwk4 napisał(a)

I co, to niby nie jest piękne ???? ....... trzeba nie mieć oczu
Donia72 00:48, 20 sie 2015

O, a co Ty masz za latarenki? Pokaż bliżej to otoczenie
inag 00:50, 20 sie 2015

Iwonka, ja na przykład u siebie nie miałam czerwonych kwiatów w ogrodzie ale to nie oznacza, że ich nie lubię! Wręcz przeciwnie! (Ostatnio kupiłam sobie róże red leonardo i jestem nią zachwycona!!!) Moja babcia co roku sadzi cynie, astry itd w rozmaitych kolorach. Co chwilę słyszę, jak ktoś przechodzi obok i komentuje jaki ma piękny i zadbany ogród. Nie uważasz, że byłoby nudno gdyby wszyscy postawili na rośliny w tych samych barwach???
Zawsze też się buntuję, jak ktoś mówi, że coś jest brzydkie, niedobre itd. Lepiej powiedzieć: "MI się nie podoba", "MI nie smakuje"... Innym pewnie będzie się podobało, smakowało, pasowało. Jedni lubią żółć, inni błękit, jeszcze inni pomarańcz. Każdy jest inny i to jest fajne...
Masz piękny ogród. Zawsze znajdzie się ktoś, kto go skrytykuje. Nie ważne jaki by był. Ja mam sporo bieli i usłyszałam ostatnio: "Czy mnie nie pogięło z tym kolorem? Czy zbieram kwiaty na komunię???
Głowa do góry! Jest pięknie!
inag 00:55, 20 sie 2015

I ja też stawiam na Polar bear. Mam i jestem w nich zakochana. Kwiaty przeogromne, wielgachne, pełne, bardzo mięsiste. Nie przypala ich słońce. U mnie rosną obok vanilek i te są wręcz brązowe - tak popalone Z polarami zero problemów a kwiaty niesamowite..