Sylwia, bardzo mnie cieszy, że poidełko przetrwało sezon
A po zdjęciach Iwonki stwierdzam, że Ty za skromnie bogactwo swojego ogrodu prezentujesz, na zdjęciach Iwonki widać więcej
Witam. Potrzebna pomoc, jak zwalczyć komose ? 5 tygodni od wysiania, bardzo mało trawy (barenbrug whatersaver), na całym ogrodzie przeważa komosa. Kosić czy potraktowac chwastoxem i zrobić dosiewke ? 90% zieleni to komosa ratunku.
Aniu wiesz jak u mnie ciężko ostatnio z czasem, ale mnie zmobilizowałaś!
Trzeba nadrobić , bo majowe zdjęcia się przeterminują.
Żarnowiec w tym roku obficie kwitnie.
U mnie też pąki na różach. To, co dzieje się z mszycami w tym roku, to ja nie pamiętam. Są w takich ilościach i odmianach, że szok. Pryskamy i nie pomaga. Rośliny padają, przestają rosnąc, zwijają liście.
Tym razem syn spełnił marzenie mamusi, sprawnie mu poszło z wykonaniem tego pomocnika.
Teraz ogród opanowały orliki, więc jest róż- fioletowo, ale innych kolorów też nie brakuje
I teraz nie wiem, co napisać ... . Bo Monty to jednak wyższa półka ogrodniczkowania (ach te szopki).
To glina z perzem poddawana rozkładowi na tzw. gorącej pryzmie. Przekładana żywokostem, pokrzywą, zieleniną, obficie sypana guanao. Po ułożeniu zostanie przykryta czarną tkaniną i podlewana w upalne dni.
Ja jeszcze w temacie szarej wody dodam, że można to tak zorganizować w domu, że nie będzie to uciążliwe dla domowników. Tylko trzeba wynosić wodę albo bezpośrednio pod rośliny albo postawić przed drzwiami lub na tarasie duży pojemnik i tam zbierać póki nie użyjemy do ogrodu.
U nas jest w zlewozmywaku w jednej komorze miska i w prysznicu też są miski.