Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

W Gąszczu u Tess 10:18, 05 wrz 2012

Do góry

Gosia z łopatą w Kubusiowie musi polatać, żeby wsadzić łupy

Przyznam się publicznie, że choć pomysł z przesunieciem citronelki na drugi plan wydawał mi się dobry, to jednak z niego zrezygnowałam. Pomysłodawcę prosze o wybaczenie
Bo tak jak piszesz - citronelki robią piorunujące wrażenie na pierwszym planie. Tu będą.

Były już u mojego płota wszystkie sąsiadki z mojej ulicy z pytaniem co to
i z ochami i achami nad rabatą
Mój kawałek raju II 10:12, 05 wrz 2012

Do góry
O, Aniu, też jeszcze o tej porze roku dzielisz żurawki? Sebek i Danusia odradzają, że mogą się nie ukorzenic dobrze przed zimą i wymarznąć...
Ale ja też teraz dzieliłam.
Kupiłam zurawkę Eart Angel, nie dlatego, że mi się jakoś bardzo podobała, tylko dlatego, że kępka była cudownie rozrośnięta. Z jednego egzemplarza zrobiłam 17 (słownie: siedemnaście) sadzonek
A ta żurawka nie jest może jakoś pięknie wybarwiona, ma barwy raczej stonowane, ale ciekawa jest. Zamierzam ją zastosowac do nasadzeń na obwódkę wokół pni. Nie pamietam, kto mi to radził (chyba EwaG), ze w takim małym ogrodzie jak mój powinnam stosować rosliny o stonowanych barwach, bo to poszerza i strwarza perspektywę.

A citronelki są świetne do dzielenia. Ładnie i szybko się krzewią i tak jak piszesz - każda sadzoneczka daje się oddzielić z korzonkiem

Miłego dnia Aniu

PS. Trzmielina w kulkę wymiata
Żurawka - Heuchera 09:57, 05 wrz 2012

Do góry
Myślę, że masz rację - to Palace Purple. Kwiatostan wysoki, i kolor kwiatów się zgadza.
U mnie też jest bardziej zielona, niż purpurowa.
W Gąszczu u Tess 09:33, 05 wrz 2012

Do góry
Irenko, Kindziu-Kasiu, Ewciu, Grupo-Agnieszko, Joasko, bardzo dziękuję za odwiedziny.

Też macham Z uśmiechem szerokim na gębuli macham

Ozzi - nie naciskaj, bo się zamknę w sobie
Ja tu takie dylematy wewnętrzne mam (żółta z przodu czy z tyłu; kulka lekko w lewo, czy w prawo; trawka z boku czy z przodu)... To są sprawy, urośnięte już do spraw wagi państwowej

Muszę się przyznac, że choć wszelkie zasady ogrodowiskowe znam, to w ich stosowaniu i przestrzeganiu marne postępy czynię

Nie powinnam realizować chciejstw, jesli nie mam planu co z nimi zrobić... No nie powinnam ...

Przedwczoraj kupiłam horti Magical Candle (laureatka tegorocznej Zieleni) i zawilec biały - nie pamietam nazwy, wysoki na jakieś 60 cm i teraz właśnie kwitnie. Piękny jest...

No i wrzosy do donic kupiłam, bo czas zmienić dekoracje, ale to nie jest chciejstwo, to kalendarz
Ogród w lesie 09:21, 05 wrz 2012

Do góry
Skarbnikiem klasowym zostałaś? Gratuluję

Też zauwazyłam słaby ruch na forum, ale nie wpałam na to, że to może być wynikiem początku roku szkolnego.
Rh będą pięknie rosnąć u Ciebie, już dawno to pisałam I słusznie prawisz, że wrzosów miec nie musisz, skoro odmawiają współpracy

Strasznie jestem ciekawa co też Ci Ev wymyśliła
Mój mały raj na ziemi :) 09:13, 05 wrz 2012

Do góry
Zajrzałam po ogrodzie pochodzić, a tu woda wszędzie
ale się porobiło. Mam nadzieję, że szybko awarię usuną i ogród szybko obeschnie.
Miłego dnia
Kolorowe rabaty 09:02, 05 wrz 2012

Do góry
Fajny konkurs
Nie ma zwycięzcy?
Pomysły na wejście do ogródka-przedogródek 08:58, 05 wrz 2012

Do góry
Fajne to określenie dla horti ogrodowych - okrywowe! Mogę zapożyczyć i używać?

Bardzo rozsądnie podchodzisz to sprawy urządzania ogrodu. W zimę sobie spokojnie poplanujesz, inni pewnie pomogą, bo czasu będą mieć więcej
Kalina klawisze z laptopa wyrywa? Zdolne dziecko
Kiedyś będzie tu pięknie ... 08:52, 05 wrz 2012

Do góry
Marzenko, masz rację - graby by tu pięknie wyglądały
Ja nie lubię bambusów.

ale masz fajnie z tym nawadnianiem Zazdraszczam
W Gąszczu u Tess 08:03, 05 wrz 2012

Do góry
an_tre napisał(a)

[

W moim gąszczu spotykam takie widoczki:

Takie widoczki lubię

Sliczne
Ja tez macham i pozdrawiam.
Pomysły na wejście do ogródka-przedogródek 21:41, 04 wrz 2012

Do góry
Hehe Tess złapałaś mój skrót myślowy-okrywowe horti w sensie że na zimę okrywać trzeba dopiero przeczytalam co nabazgroliłam

Na nasadzenia mam miejsca z kraweznikiem z desek rabata ma 3,5 szerokości bodaże także jakieś tło zimozielone ma być, a przed hortensje i trawy
Generalnie zmniejszyłam rabaty na korzyść miejsca do zabawy dla dziecka ( chcę domek ze zjeżdzalnią i huśtawkami), ale w końcu ogród ma być dla całe rodziny.W zimę zrobie jakiś konkretny plan działania o ile w moim wypadku sie da a pozniej stopniowo będę realizować.Puste miejsca na rabacie póki co będą zajmowały cebulowe i pomidorki koktajlowe, bo w priorytecie za rok jest plac zabaw i taras żeby już duże inwestycje zostały powiedzmy skończone.Mam kilka pomysłów ale poradzę się was w czasie bardzie niesprzyjającym siedzeniu na ogródku i jak mi Kalina przestanie klawisze z laptopa wyrywać jak piszę przy niej miłego wieczorka
Rododendronowy ogród II. 20:36, 04 wrz 2012

Do góry
Tess napisał(a)

Na razie nie mogę sie podzielic bo ciągle jestem na etapie dokupywania .Może ktos ma nadwyżki. Pozdrawiam i zyczę miłego dnia.

Aleja nie w tym sensie, że od Ciebie, Bożenko
Przecież doczytałam, że dopiero nabyta
Miłego dnia

Teresko wiem że Ty nie w tym sensie, to ja głośno myślałam że nie mam sie czym podzielic bo chętnie to robię.Pozdrawiam serdecznie.
MIKRO ogród - czyli 1 m2 nagrzanego betonu 20:21, 04 wrz 2012

Do góry
Ozz jestem pierwszy raz u ciebie. Przyznaję się bez bicia że zwyczajnie szczena mi opadła. Kapitalny pomysł. Dziękuję za rady w moim wątku i trzymam kciuki za twój wiszący ogród. Tess miała rację jesteś oryginał ( w bardzo pozytywnym tego słowa znaczeniu ).
Ogródek Lilki 19:42, 04 wrz 2012

Do góry
Tess , rozbawiłaś mnie do łez. Miłosierdzie spłynie jutro , postaram się coś cyknąć ale nie wiem co. Wydaje mi się że wszystko już widziałyście - chociaż kompozycji " floksowo - rudbekiowej " chyba nie . No coś tam wybiorę
Nasz przydomowy ogródek 18:22, 04 wrz 2012

Do góry
Tess napisał(a)

Czy może ktoś wie jak się ta roślinka nazywa? Ma kolorowe urocze listki.

tę roślinę widziałam u Finki, zachwycająca, więc ona sporo ci na ten temat powie

Moim zdaniem to hutujnia.

I to nawet odmiana 'Chameleon' Miałem taką, ale niestety wyparowała
Nasz przydomowy ogródek 17:03, 04 wrz 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Czy może ktoś wie jak się ta roślinka nazywa? Ma kolorowe urocze listki.

tę roślinę widziałam u Finki, zachwycająca, więc ona sporo ci na ten temat powie

Moim zdaniem to hutujnia.
Ogrodnik mimo woli 17:01, 04 wrz 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Oczko wodne masz przepiękne
I te cudne lilie - czy wszystkie od Roberta?

Jaką głębokość ma oczko? Zostawisz ryby na zimę w oczku, czy jakoś inaczej bedą zimować?

Lilie mam od dziewczyny mojego syna i od Roberta...... teraz Ci nie powiem które są które na 100%.. te dalsze to napewno od dziewczyny , a z tymi mam już problem, bo nie ja ustawiałam kosze Mogę dojsć po koszach w jakich rosną i po sposobie sadzenia Ale czy to ważne.. śliczne są wszystkie

Napewno żółte będą od Roberta Jakieś z tych niekwitnacych już pokazują pąki ....

Oczko ma w najgłębszym miejscu jakeiś 1,2-1,3m... Ryby muszą przezimować w oczku...bo innego pomysłu na nie nie mam... zobaczymy jak to będzei .. oczko nowe wiec i doświadczenia oczkowego brak....
Ogrodnik mimo woli 16:41, 04 wrz 2012

Do góry
Oczko wodne masz przepiękne
I te cudne lilie - czy wszystkie od Roberta?

Jaką głębokość ma oczko? Zostawisz ryby na zimę w oczku, czy jakoś inaczej bedą zimować?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 16:18, 04 wrz 2012

Do góry
Irenko, przegapiłam 900 strone, tak wiele się u Ciebie dzieje
Gratulacje
I kfiatek - najładniejszy, jaki mam

Ogrodnik mimo woli 16:03, 04 wrz 2012

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies