Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 13:45, 24 maj 2020

Do góry
Magleska napisał(a)

Mega! Fajnie że każdy ma inne oko, można się zaskoczyć we własnym ogrodzie Cudownie Ci wszystko rozkwita, pewnie trudno Ci wrócić do domu
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 13:43, 24 maj 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Cudnie o tej porze roku
Azalie robią mega robotę

Tak, azalie odwalają robote, bo rodki słabo w tym roku, muslę że susza je wykonczyła. Poza tym w tym roku opóźnienie w kwitnieniu,no 19 maja juz miałam liliowce
Ogród z wilkiem zamkn. 13:36, 24 maj 2020

Do góry

No ta fota zwaliła mnie z nóg - boska!
Oczka bardzo ciekawe, doskonały pomysł z klonami w ich pobliżu. Świetne to zielone między nimi, nie wiem co, płożące. Brawo Ty
Dwa ogrody 13:26, 24 maj 2020

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
a te sprawiły mi niespodziankę
są o pojedynczych kwiatach, podwójnych, potrójnych, a te mają po pięć kwiatków na jednej łodyżce, dopiero zaczynają kwitnąć, przyszły późno i posadziłam w doniczki, będą miały nową miejscówkę, ciekawa jestem ich ostatecznego wyglądu

Dobrej nocy.

Tej wiosny też miałam dużo różnych żonkili, te miniaturowe mnie zachwycały.Łaziłam na kolanach,pstrykałam im fotki i wąchałam

Szklarnia piękna, marzę o takiej na emeryturze Szykuję się na emeryturę stażową
Ostatnio posadziłam kilka róż jadalnych, pod tę emeryturkę

Czym będziesz podlewać buraczki na mszyce ?
Ptasi gaj 13:12, 24 maj 2020

Do góry
CD

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 13:10, 24 maj 2020

Do góry
Jestem jedną z tych cichych wielbicielek Twojego talentu, jedną z tych, które uczysz i uświadamiasz, poszerzasz horyzonty, każesz patrzeć dalej i głębiej, każesz nie przestawać w staraniach, cierpliwości i pracy.

Zostawiam dla Ciebie wiersz Katarzyny Łatki, żebyś na nowo sobie przypomniała, że dla wielu z nas Jesteś jedyna w swoim rodzaju.

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 13:09, 24 maj 2020

Do góry
Haniu no zaczely juz przedwczoraj ale padalo, wiec fotki dzis
Ta na drugiej fotce w tym roku pierwszy raz tak ladnie kwitnie. Kupilam krzaczek za 1 € i taki marniutki byl ale co rok coraz wiekszy i teraz juz jest jak nalezy

bodziszkow mam juz cale nostwo tu tylko kilka, ktore wpadly w obiektyw
Ptasi gaj 13:07, 24 maj 2020

Do góry
Magleska napisał(a)
Ela

nie wyrabiam się ,żeby pisać na bieżąco -jakoś za dużo obowiązków się nakłada na mnie
Wnusio -fajny chłopczyk -taki mały słodziak

ogród też prezentuje się super
Miłej Niedzieli

Madziu też czasu nie mam tylko zaglądam. Ja to prześledzenie wątek od końca i dopiero pisze a to trwa. Nie odpisuje jednym zdanie tylko się angażuje w to co widziałam i co myślę. Dla mnie napisanie jednego zdania to wstyd wolę się nie wpisywać taka jestem

Dzięki, że wpadlas.

Jestem i też ciężko pracuje wczoraj była ładna pogoda dzisiaj zimny wiatr jak tu co kolwiek robić. Mam tego dużo do obrobienia i nawet niedzielę zarywam na szczęście padał deszcz cała noc nie rzęsisty ale padał to już coś.

Trochę fotek rannych

Dąb monument ten wąski ma ok 6 m wysokości. Polecam bardzo szykowny

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 12:59, 24 maj 2020

Do góry
Bratki same sie rozsialy

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 12:47, 24 maj 2020

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Na pewno jest to hortensja ogrodowa, trzeba więc stosować wszystkie zalecenia dotyczące tej odmiany. Ponieważ kwitnienie jej zostało przyspieszone przed sprzedażą, należy wobec tego przywrócić jej normalne tempo rozwoju. A to będzie dopiero w przyszłym roku na wiosnę. W tym roku posadzić, podlewać, dodawać odżywki jak dla hortensji i pozwolić jej naturalnie zrzucić kwiatostany. Nie urywać ich nawet jak będą brzydkie. One zabezpieczają przyszłościowe pąki szykujące się do kwitnienia właśnie tego lata. To tyle. Powodzenia.

Co do nazwy, to tak jak napisała poprzedniczka.

Dziękuję za odpowiedzi . Hortensję dostalam w zeszłym roku w maju i wtedy tak wyglądała. Nie znałam wtedy Ogrodowiska i dlatego dopiero teraz proszę o pomoc. W tym roku kwietniowe nocne przymrozki ją trochę uszkodziły. Nie wiem czy dobrze zrobilam, ale obcięłam po miesiącu te przemarźnięte pędy i na chwilę obecną krzaczek tak się prezentuje:

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 12:40, 24 maj 2020

Do góry
Kasya napisał(a)
Miłej soboty
Mój kręgosłup dzisiaj najlepiej funkcjonuje w pozycji zgiętej tylko muszę poszukać czegoś do podpierania się : D

Ślicznie wyglądają tawuły
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 12:40, 24 maj 2020

Do góry
deszczowymaj napisał(a)
Asiulku a Ty masz dzisiaj imieniny ?

Jeżeli tak to Wszystkiego Najlepszego ..a jeżeli nie masz ..to też Wszystkiego Naj

Mam i dziękuję bardzo
Zielony zakątek z Antonówką 12:39, 24 maj 2020

Do góry

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 12:37, 24 maj 2020

Do góry
pierwsze

kolejne sie szykuja

Kłopoty - problemy z trawnikiem 12:30, 24 maj 2020

Do góry
Witam,
Czy to jest chwastnica ?
Jakieś skuteczne sposoby na usunięcie ?
Rozsiała mi się w trawniku.
Z góry dziękuje za odpowiedź.
Zielony zakątek z Antonówką 12:22, 24 maj 2020

Do góry

Zielony zakątek z Antonówką 12:21, 24 maj 2020

Do góry
AnnaMS napisał(a)
Witaj Krakusie dziękuję, blaszak już stoi, ale trzeba okno dorobić, dokupić parę rzeczy, doprowadzić prąd (światło, gniazdko - kubek herbaty w ogrodzie obowiązkowo ), pouszczelniać przy posadzce ...

Aniu, pięknie :0
A ten 1 widoczek jest przepiękny.
I wielkie hosty.I trawki zółciutkie, soczyste.
I cudny kolorek rodka
I subtelne, urocze konwalijki
Sezon 2017 u Hanusi 12:12, 24 maj 2020

Do góry
Nie wiem , Grażynko, Ja robię taką fermentowaną również. Ale w domu już bym jej nie użyła. Naki napar gorący polecają na mszyce, w zielarskich poradnikach. Gorący, bo na prędko zrobiony, ale używać po ostudzeniu. No bo jak tu gnojówką po różach traktować. Nie uchodzi.

Myślę, że właściwości podobne, może gnojona ma więcej azotu, a ta z naparu wszystko dobro co w niej jest.

Orliki, to samosiejki. Jak masz kilka kolorów, to się miksują i różne mutacje powstają. Jednego roku miałam zajawkę na granatowe, a potem pokazało się, że różne się wysiały.

Zielony zakątek z Antonówką 12:01, 24 maj 2020

Do góry
... i jeszcze troszkę konwalii, szkoda że już przekwitają ...

kukliki

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies