Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Chodźże na pole, do mojego ogrodu 09:30, 23 cze 2020

Do góry
Basia_KRK napisał(a)
I jeszcze widoczki ogólne Widać, że po deszczu zieleń bujnęła!

Świetne rozwiązanie. Mam nierówność w ogrodzie, która mnie denerwuje. .
A ogród pięknie się prezentuje.
Ogrodowe marzenie Mrokasi 09:03, 23 cze 2020

Do góry
mrokasia napisał(a)
No właśnie ta jedna tylko taka wyrywna choć pozostałe też w pąkach . Zobaczymy jak będzie w tym roku bo w zeszłym sezonie byłam rozczarowana ta jeżówką.

Wyskoczyłam na chwilę przed dom z aparatem .

A u Ciebie szał szałwii uwielbiam je, ale one mnie nie .Popatrze u Ciebie
Moje jeżówki w pączkach dopiero jakby lata jeszcze nie było

Generalnie piękna ta frontowa!
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 09:01, 23 cze 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Kotki dziś.

O Mamuńciu! Jakie robaczki słodkie. "My w ogóle nic nie broimy..." - prześliczności!
A Budynia rudego pojadem i zjem.
Choroby i szkodniki hortensji, hortensja - Hydrangea 09:01, 23 cze 2020

Do góry
Dzień dobry. Potrzebuję pomocy. Co może być przyczyną zmian na kwiatach horyensji widocznych na zdjeciach? Stosowałam nawóz subsyral 100 dni. Pozdrawiam
W moim małym ogródeczku - Dorota 08:55, 23 cze 2020

Do góry

Dorotko co to za różyczka?
Przerabianie ogródka pod swój gust 08:50, 23 cze 2020

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
Masakra jaki busz sie zrobil

Te tez w tym roku powariowaly. Kolor maja baardzo ciemny i sa szerokie i nabite.

Ojej jeszcze nigdy nie widziałam takich tłustych ostróżek. Wyhodowałaś jakąś nową odmianę! Czy one są wysokie, bo ze zdjęcia nie widać. Jarzmianek i ostrogowców jak zwykle zazdroszczę. U mnie nie chcą rosnąć. Ciekawa jestem twojej pysznogłówki. One ostatnio u mnie awansowały i teraz napalona jestem na wszystkie odmiany.
Przerabianie ogródka pod swój gust 08:32, 23 cze 2020

Do góry
Masakra jaki busz sie zrobil

Moj pies to wyglada jakby byl caly czas smutny.

Szalwie nabieraja kolorkow

Te tez w tym roku powariowaly. Kolor maja baardzo ciemny i sa szerokie i nabite.

Pysznoglowka

Eddie musial szukac swojego jedzenia obecnie chowanie w ogrodku to zadne wyzwanie. Za kazdym razem w kilka sekund wszystko znajduje.
Ogród Małej Mi 2017 07:55, 23 cze 2020

Do góry
Basen był poniżej kołnierza.... Dziś się nie zdziwię jak się przelewa...

Nie narzekam bo oni mają gorzej.....ja mam mój szczyt górki...śpię spokojnie..domu nie zaleje.
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 07:52, 23 cze 2020

Do góry
Ogród Małej Mi 2017 07:52, 23 cze 2020

Do góry
Zalało nas ...na szczęście ja mieszkam na górce i powódź mi nie grozi. Co nie mienia faktu, że wodą się wszystko nasyciło. Zalane domy i ulice. Współczuje ludziom co walczą o swoje domy.
Pierwszy raz woda z oczka się wylała. Pada 2 miesiące. Ostatniej doby spadło wg moich szacunków 150 litrów na metr. I dalej pada,taki cały tydzień zapowiadają. Sama nie wiem czy lepsze 3 miesiące deszczu czy 3 miesiące suszy. Wybór jak w polityce... Lepsza dżuma czy cholera.
Woda stoi i wszędzie

A taki jest trawnik każdy krok to woda... Nie mam zagłębionego terenu i mam wyprofilowane. Po prostu woda jest wszędzie.
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 07:50, 23 cze 2020

Do góry
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 07:47, 23 cze 2020

Do góry
Waldemar napisał(a)
Cześć wszystkim,
Od jakiegoś czasu śledzę ten temat.
Założyłem trawnik w malutkim ogródku obok mieszkania tak gdzieś na początku kwietnia 2020. Najpierw odkorzenianie, przekopanie, wyrównanie itd. Jakiś tydzień-dwa przed siewem sypałem polifoske.
Trawka wzeszła, początkowo wszystko ok, ale teraz jest jakoś nijako.

Mam wrażenie, że te źdźbła które wzeszly wiosną rosną dość cienkie, a całość jest strasznie rzadka. Trawnik mimo wilgoci nie zagęszcza się.
Nasiona które wykorzystywałem to mieszanka z leroy Merlin "do cienia", bo słońce dochodzi tu tylko rano, tak do 11 a później jest już niestety cień.

Gleba moim zdaniem jest dość zbita, po posianiu nie przykrywalem nasion dodatkową ziemia, tylko przegrabilem.

Jakieś porady, czy po prostu mało słońca i tak już musi być?

W cieniu trawnik słabo rośnie, rzednie i tak musi być, inaczej nie będzie, wzloty i upadki, po nawożeniu nieco lepiej, ale generalnie ciągle coś trzeba z nim robić. Nie ma czegoś takiego jak trawa do cienia. Mam też ten problem w bukszpanowym, spory cień, lepiej rośnie na kawałkach, gdzie dociera więcej słońca. Posyp nawozem wieloskładnikowym do trawnika.
Ogród Małej Mi 2017 07:42, 23 cze 2020

Do góry
Katkak napisał(a)
Naparstnice jak drzewa . Nowy filtr zacny. Ciekawa jestem fontanny.

Fontanna jest z nieba i wystarczy.
Zalane wszystko. Oczko +

Kłopoty - problemy z trawnikiem 07:42, 23 cze 2020

Do góry
chriss napisał(a)
Szanowni ,

Proszę o pomoc w identyfikacji mojego problemu. Trawnik 4-letni, na bieżąco nawożony równomiernie, niemożliwe, żeby w tym miejscu dostał więcej azotu.
Trawa koszona regularnie 2x w tygodniu, odmiana Barenbrug Green Universal.

Dodam, że nie mam zwierząt, które mogłyby obsikiwać ogród. Czasem bezpańskie koty się tu kręcą, ale raczej interesują je donice z kwiatami niż trawa.
Trawnik jest również regularnie podlewany przez system nawadniania automatycznego. Nigdy wcześniej takich plam nie miałem.

To choroba grzybowa czerwona nitkowatość traw. Sprzyja jej wilgotna pogoda, a ponieważ leje non stop to nic dziwnego. Także zachwianie równowagi pomiędzy azotem a fosforem i potasem prowadzi do tej choroby. Poczytaj w necie o tej chorobie. Najlepiej na stronach producentów trawników z rolki.
Ogród z plażą 07:17, 23 cze 2020

Do góry
Ja bym usunęła trawę która jest między roślinami
Bo jak tam kosic ?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies