Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Migawki z ogródka 14:38, 17 maj 2020

Do góry
tulucy napisał(a)
Ciąg dalszy lenistwa.

O nie.... dawaj przepis
Ja dzisiaj ciabatty
Liliowo i kolorowo:) 14:38, 17 maj 2020

Do góry
Czosnki pięknie kwitną, chodz listki nie są ozdobne

Bodziszki białe od Irenki pięknie już zakwitły, te niebieskie za chwilke, rózowe te niskie już kwitną.

A teraz ide poleżeć jak na emeryturze przystało hahaha, najbardziej z tych łózek cieszy się moja psiunia

Hortensjowo 14:34, 17 maj 2020

Do góry
Anda napisał(a)

Jak judaszek urośnie to się prawie będą stykać i to będzie piękne

Co masz w nogach pod judaszkiem? Jedną z tych bylin lub traw bym powtórzyła, żeby była spójność

Mam nadzieję, że będzie pięknie.
Pod judaszkiem rośnie hakone macra, wiosną tulipany EE. Spróbuję powtórzyć hakone, chyba że nie dostanę w szkółce, to zrobię na razie prowizorkę a później podmienię .
Ewa, dzięki za uwagi.
Liliowo i kolorowo:) 14:29, 17 maj 2020

Do góry

Do wysadzenia moje wysiane kwiatuszki, może dziś to zrobie dopóki jest mokro to się fajnie przyjmą, wczoraj miałam tyle pracy, że nie zdąrzyłam.
Tu coś przesadziłam, tam coś posadziłam potem jeszcze cżesc trawnika wykosiłam no i tak szybko czas leci...

Moje przechowane hortensje wszystkie już mają pączki, ale się z nimi nalatałam od wiosny bo ciągle noce zimne. Jak zakwitną to będą cieszyć bo te w ogrodzie niestety wiosenne mrozy zmroziły.

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 14:25, 17 maj 2020

Do góry
Ujrzysz tu coś?

Światełkom kabel idzie "od dołu". Kabelki są naciągnięte raczej, więc możliwości manewru są raczej w dół, w stronę tarasu.

Z tym, że chciałabym uzyskać coś takiego:
https://pl.pinterest.com/pin/12666442690551288/
https://pl.pinterest.com/pin/19844054597241705/

Więc nie wiem, czy nie lepiej byłoby szpaler gęsty od ścieżki, światełka w miarę możliwości dać w stronę domu w linii z drzewami i dziabnąć drugi rząd rozplenic między drzewami a żywopłotem bliżej drzew...
Liliowo i kolorowo:) 14:18, 17 maj 2020

Do góry

Krzewuszki powoli zaczynają

Roże tak wcześnie

Wisteria, chodz w połowie wycięta bo robili remont dachu, teraz musze cos z tym zrobić, mieli to zabrać ale jak to "fachowcy"
Nie polecam wisterii

Liliowo i kolorowo:) 14:12, 17 maj 2020

Do góry
greg66 napisał(a)
Złotlin cos mi słąbo rośnie, muszę koło niego trochę pochodzić, bo zauważyłem jak chodzę to coś to daje

Karaganę poszukam nie znałem. Tak pokupowałem dereni w sumie, 9sztuk (dziś kolejny) ale żeby był taki efekt jakbym chciał to teraz trzeba poczekać. Tak sobie myślę, że syberyjskich nie będę ciął, zobaczę, powinna być jakaś taka wichoratowata forma.
Kaliny też kupowałem (4). Pęcherznice i krzewuszki u mnei ok. Chociaż bordowa pęcherznica musiałem mocną ciąć bo zaczęła być nie ładna.
Inne kolory orlików to z chęcią przyjmę, no widzisz może uda się jesienią mi przyjechać.
Trzymaj się ciepło w tym epicentrum

Oj daje, należy z nimi rozmawiać, a sadzonek złotlinu mam bardzo dużo jakby co, może ta zaraza w koncu sie skonczy to zawitasz do mnie
Pokaze Ci pare orlików, jeszcze nie wszystkie zakwitły. A wiesz, że z pęcherznicami mam to samo i koniecznie musze je mocno przyciąc jesienia chyba. Krzewuszki zaczynają chodz w miejscacg gdzie nie podlewam/ za duży ogród/ to też mocno poprzysychały, tak jak musiałam powycinac pięciorniki.
Straszne to epicentrum u nas zdiagnozowanych ok.1000 i ciagle robia testy a ile cyrkow echh.......dobrze Grzegorz, że mamy te ogrody
Wiciokrzew jako krzew

Rozpoznawanie chorób i szkodników 14:09, 17 maj 2020

Do góry
Anda napisał(a)

Jak je nawozilas do tej pory i w jakiej sa ziemi? Te donice sa bez dna?
Po co pryskalas je miedzianem?

Są to tuleje bez dna, ziemia została wymieniona na ok. pół metra na ziemię ze zdjęcia poniżej. Do tej pory nie były niczym nawożone. Miedzianem pryskaliśmy, ponieważ takie dostaliśmy informację od Pana, od którego zakupiliśmy sadzonki, że "nie zaszkodzi". Dodam tylko, że one tak wyglądały już przed pryskaniem miedzianem, a pod 50-60 cm warstwą ziemi wsypaliśmy odrobinę zeszłorocznego obornika.

Zieleń, drewno i antracyt 13:58, 17 maj 2020

Do góry
A to widok z ławki. Może mniej sielski, ale cieszy mnie niezmiernie. W tym roku przesadziłam i porzadnie przycięłam winogrona. Odwdzięczyły się masą pąków. Mam nadzieję na smaczne zbiory
Chwasty w trawniku 13:58, 17 maj 2020

Do góry
Dzień dobry,
Prosze o pomoc w identyfikacji co na zdjęciu.
Dziękuję.

Liliowo i kolorowo:) 13:57, 17 maj 2020

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Jak pięknie kolorowo, czytam o planach związanych z szumiącą wodą. Ciekawa jestem co wymyślisz.

A wiesz, że znowu wpadł mi inny pomysł bo głownie mi chodzilo o to, że raz brak wody, dwa nie mam sił i zdrowia do czyszczenia tego oczka i te liście, policzyłam też koszt przerobienia na inna fontane no i wyszło, że tam dam mostek, ciut wody będzie dla ptaszków i będzie ozdobą, a fontanne z uwagi na szum wody bo taką miałam cały czas, fakt, ze duzą i z filtrami, dam w inne miejsce i taką z obiegiem wewnętrznym
A to miejsce pod tą brzozą i będzie mostek

Lubie tą gre kolorów liści i te łany niezapominajek, którym pozwalam rosną gdzie chcą

Ostatnio zakochana jestem w angielskich pelargoniach

Rozpoznawanie chorób i szkodników 13:57, 17 maj 2020

Do góry
Inuin napisał(a)
Dzień dobry,

jestem nowicjuszką w dziedzinie pomidorów. Od razu problemy - żółknące i brunatne liście. Pomidory w folii, podlewane są linią kropelkującą, 2xpryskane miedzianem w odstępie 10 dni, od ok. 3 tygodni na docelowym stanowisku. Nie wiem czy to ważne. ale mam mocno zażelaziona wodę. Ktoś może podpowiedzieć co może być przyczyną?

Jak je nawozilas do tej pory i w jakiej sa ziemi? Te donice sa bez dna?
Po co pryskalas je miedzianem?
Rozpoznawanie chorób i szkodników 13:51, 17 maj 2020

Do góry
nicram napisał(a)
Dzień dobry,
mam problem z wiązem górskim. Posadziłem w ogrodzie w 2018 roku. W zeszłym roku dość szybko zgubił liście, część z nich już w sierpniu zasychała. Robiłem oprysk środkiem przeciwgrzybicznym zgodnie z zaleceniem ogrodnika. W tym roku wiąz wygląda bardzo marnie. Ma połowę objętości liści. Wygląda jakby część gałęzi uschła przez zimę. Widać, że w niektórych miejscach wychodzą nowe pędy ale ogólnie drzewko wygląda marnie. Bardzo proszę o pomoc.

Napisz, jak go podlewales w zeszlym roku i teraz, i jak rosnie, w jakiej glebie i na jakim stanowisku.
Migawki z ogródka 13:47, 17 maj 2020

Do góry
Ciąg dalszy lenistwa.
Rozpoznawanie chorób i szkodników 13:47, 17 maj 2020

Do góry
Dzień dobry,

jestem nowicjuszką w dziedzinie pomidorów. Od razu problemy - żółknące i brunatne liście. Pomidory w folii, podlewane są linią kropelkującą, 2xpryskane miedzianem w odstępie 10 dni, od ok. 3 tygodni na docelowym stanowisku. Nie wiem czy to ważne. ale mam mocno zażelaziona wodę. Ktoś może podpowiedzieć co może być przyczyną?

Metamorfozy ogrodowe 13:42, 17 maj 2020

Do góry
2019

Metamorfozy ogrodowe 13:40, 17 maj 2020

Do góry
2011

Ogród Naturalistyczny z duszą prerii. 13:39, 17 maj 2020

Do góry
Na koniec kupiliśmy ziemię .... do wyrównania dołka przed domem z racji nowej drogi.

Piaszczysta ehhhh..... fajnie się ją grabi ale czeka mnie teraz rycie glebogryzarką i mieszanie z moją rodzimą która nie jest wcale taka najgorsza ...

Ogród Naturalistyczny z duszą prerii. 13:36, 17 maj 2020

Do góry
Mój pszaśny warzywniak jak nazwała go moja mama.

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 13:33, 17 maj 2020

Do góry
Kasya napisał(a)
Warzywnik u mnie bałaganiarski ale co tam
a sałata z ostatniej fotki przezimowała i rosnie dalej

Co masz w akwarium?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies