Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

Ogród u stóp klasztoru 16:10, 23 sie 2012

Do góry
alinak napisał(a)
na dobranoc jeszcze inne kfiotki z mojego ogródka ...bo przecież nie samą różą żyje człowiek

JEŻÓWKA , SADŹCE I WERBENY NA ANGIELSKIEJ

PYSZNOGŁÓWKA ( MONARDA ) NA ANGIELSKIEJ

JĘZYCZKI - PRZEWALSKIEGO I ROCKET

AKANT

RDEST i rozplenica Hameln w tle

Alinko, masz rację Róże piękne są, ale to, co tu pokazałaś, wcale nie odstają
Są piękne
A pysznogłówka mnie zachwyciła
Wszystkie te kwiatuchy chcę mieć. No chcę Wpisałam na listę chciejstw
Ogród w Tarnowie 15:33, 23 sie 2012

Do góry
Strasznie dawno śladu nie zostawiałam, choć czasem zaglądałam, podziwiając niezmiennie Twój ogród
To dziś postanowiłam jednak nie zaglądać "na gapę"

Piękny Twój ogród, nieustająco, bez względu na pore roku

Piękne kwiaty kupiłeś, nie mogę doczekać się kiedy pokażesz, jak wkomponujesz je w ogród

Ryszardzie, mam jeszcze pytanko:
Czy Twój milin i bluszcz pnią się na siatce czy na jakiejś pergoli?

Richie napisał(a)

Początki 15:25, 23 sie 2012

Do góry
Gosia, ile Ty masz tych wątków? Bo już nie wiem, gdzie Cię szukać

No jeśli wybór miedzy szmaragdami a dereniem, to jednak do szmaragdów bym się zdecydowanie skłaniała.
Da osłonę i kolor przez cąły rok, a dereń liście zgubi i do wiosny - nic...
Kwiatki i rabatki u Elizy 14:10, 23 sie 2012

Do góry
eliza3 napisał(a)
Len, dla tych którzy lubią i dla tych którzy może polubią.

Elu, w życiu nie widziałam lnu na żywo, a już zupełnie nie przyszłoby mi do głowy, że może tak pięknie zdobić ogród!
Super pomysł
Chyba zapożyczę

Dzięki za wizytę
Mój ogródek pod Gdańskiem 14:00, 23 sie 2012

Do góry
Moniko, miłego dnia
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 13:47, 23 sie 2012

Do góry
Oj, Sebek, jak u Ciebie pięknie
Dziś dopiero zauważyłam, że wizytówkę edytowałeś
Rododendronowy ogród II. 13:40, 23 sie 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

16 lat ciągle miałam wysokie ciśnienie najmniej 180 a najczęściej 200 a przy złej pogodzie 260 ( bardzo często) z drugim bywało lepiej bo koło 80 ale i 108 też sie zdarzało., ale teraz jest dobrze ale mam inny kłopot zobaczę co jutro powie lekarz.Pewnie nic nie powie tylko jakieś badania będą potrzebne.Pozdrawiam Teresko.

16 lat nie mogli trafić z lekami? Bożeszszsz, to to moje cisnienie mnie wcześniej wykończy

Masz inny kłopot zdrowotny? To zyczę, żeby się jak najszybciej i skutecznie rozwiązał Dużo zdrówka
Ogród Dominiki 12:50, 23 sie 2012

Do góry
Dominiko, o te 50 km w wózeczku chciałam zapytać
Czym je zrobiliście, na rowerach?
Jak taki wózeczek wygląda? Masz moze fotkę albo źródło?

Twój ogród mnie nieustająco zachwyca
Początki 12:42, 23 sie 2012

Do góry
Bociek, jak to "w przeciwieństwie do Tereski?"
Tereska sądziła, że winobluszcz zostaje, więc zielone tłó i odgrodzenie od sąsiada czymś dodatkowym już nie jest konieczne
A potem juz ino myślała, co może być w zamian, nic nie pisała

Jeśli ma być zasłonięcie, to musi coś być. Ja bardzo lubię szmaragdy, mają taki piękny kolor i pokój. Ale jeśli masz tam 80 cm, to musisz mieć świadomość, że one rosną nie tylko w górę Wiem, bo mam Miał u podstawy - po jakiś 20 latach, tak na oko - ze dwa razy więcej niż 80 cm
A przecież przy samej siatce też go nie posadzisz. Więc albo zakładasz, że po iluś tam latach je zamienisz na mniejsze, albo je sukcesywnie z obwodu trochę strzyc
Bo o ile rozumiem, tam ma być zachowana możliwość przejazdu, dobrze kojarzę?

Danusia poleca, żeby taki jednolity żywopłot czymś urozmaicać - inną tują (żółtą np.)

Ja niedawno widziałam szmaradgy (już duże dość) połączone z jakąś żółtą niższą, kulistą tują. Musze powiedzieć, że to fajnie wyglądało. (kilka szmaragdów, jedna kulka, znowu szmaragdy itd.).
Ogród pod starym modrzewiem 12:25, 23 sie 2012

Do góry
Milenko, gdzieżeś się zapodziała?
Byłam, pooglądałam, poszarogęsiłam się pod nieobecność włąścicielki...
Pszczelarnia 12:20, 23 sie 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
o rany, u mnie wisi 5, muszę i ja sprawdzić; wszystkie wykopane u nas na ogrodzie
dzięki Zbyszek

Moja też wykopana u nas na działce

Dzięki, Zbyszku
ogrodoweimpresjejolki 12:19, 23 sie 2012

Do góry
Tess napisał(a)

Ci co mają abonament na zerkanie na "ogrodoweimpresjejolki" powinni być zadowoleni

O Matko, gdzie ten abonament się nabywa? Bo ja chyba na gapę oglądam...

Teresko, każdy miły wpis w moim wątku automatycznie przyznaje abonament jego autorowi
Wiele osób nie miało świadomości, że taki abonament posiada

Boćkowe perypetie ogrodkowe 11:57, 23 sie 2012

Do góry
Ależ pięknie się wszystko rozrosło No, no
Robale przebrzydłe, czego tam szukacie? Bociek, może rozłóż coś pod drzewam (płachty, prześcieradła stare czy co tam masz) i strząśnj mocno i jeszcze i jeszcze. Powinny pospadać.

Ale tym to mnie zabiłaś:

bociek napisał(a)
Rosnie mi chlebek z zakwasu, ktory rowniez jest moim dzielem

To to też umiesz robić???
Na zakwasie... slinka mi leci
Pszczelarnia 11:50, 23 sie 2012

Do góry
Gapię się na tę podkowę (sorry, dziwewczyny, ze Wy w roli głównej a ja o statyście), jak jest powieszona i myślę, czy mój M. we własciwą stronę naszą nad Rozlewiskiem powiesił.

Podkowa, żeby szczęście przynosiła, musi tak właśnie wisieć ?

Spotkanie objazdowe - okolice Warszawy wrzesień 2012 11:28, 23 sie 2012

Do góry
Tess, tak to HRS Dawidy. Ostry zakręt i dużo banerów i dużo kwiatów przed.
ogrodoweimpresjejolki 11:22, 23 sie 2012

Do góry
jotka napisał(a)

Ci co mają abonament na zerkanie na "ogrodoweimpresjejolki" powinni być zadowoleni

O Matko, gdzie ten abonament się nabywa? Bo ja chyba na gapę oglądam...
Ogród w Alei Lipowej... 11:05, 23 sie 2012

Do góry
justi napisał(a)
temat rozmnażanie roślinek .... ciąg dalszy... nowe małe tardivy się ukorzeniły przez odkłady

dobrze urosła im bryłka korzeniowa

Nie dobijaj mnie!

Jak Ty to zrobiłaś???
Ogród w Alei Lipowej... 11:04, 23 sie 2012

Do góry
justi napisał(a)
Mam fotki tych żurawek samosiejek i posadzonych już do doniczek, będzie taka moja mała hodowla ,
a potem to M mnie chyba na targ z tym wygoni

i begonie samosiejki

O Matko, ile ich jest?

I begonie też się u Ciebie sieją?

Justi, przyznaj się tu zaraz, co robisz - mikstury o tyle czarodziejskie co tajne im zadajesz, voo-doo jakieś odprawiasz?

Na targ nie pozwolimy Masz nadwyżki? Chętnie przyjmę
MIKRO ogród - czyli 1 m2 nagrzanego betonu 10:43, 23 sie 2012

Do góry
Witajcie dziewczyny! (I panowie, jeśli się tu trafiają )

Trochę mam zaległości w pracach balkonowych, ale próbuję nadrobić. Aktualnie jestem w fazie niezadowolenia Gdyż, ponieważ, bo, porozsadzałam wszystkie kwiatki z ,,poczekalni" do skrzynek i... zrobiło się pusto. Znowu widać brzydkie brązowe skrzynki, prażący żwir pod balkonem i tu i ówdzie kawałki betonu...

Jestem niezadowolona, też dlatego, że nie udało mi się zrealizować dwóch ważnych rzeczy - kratki i trejaża, co by mnie zasłoniły (choć odrobinę) przed wzrokiem sąsiadów z góry, z boku, z przodu i ze wsząd - a zaczynają zapuszczać ,,żurawia" coraz częściej i na dłużej... Normalnie człowiekowi na ręce patrzą jak pracuje!

Kratki o tyle są problematyczne, że potrzebuję do ich zamontowania siły roboczej z wiertarką udarową - a tu występuje silna koalicja ojcowsko-męska, że to moja fanaberia skandal... mało, że nie chcą mi dziur wywiercić to jeszcze odmawiają pożyczenia wiertarki! A plany powiem szczerze są napoleońskie - gdyż wymyśliłam sobie taki trejaż-koronkę, który zrobiłabym z nylonowego, lub innego sznurka (oczywiście w miarę moich kiepskawych umiejętności szydełkowych), miałby się po tym piąć powojnik tangucki... Prawda, że brzmi ciekawie? No kilku haczyków tylko potrzebuję w ,,suficie" balkonu... co do sznurka jeszcze się nie mogę zdecydować... macie jakieś rady co do materiału i kolorystyki?

Beato - koniecznie wyciągaj tę koszulę! Zwłaszcza z rękawów wychodzą niezłe woreczki Zresztą noszę się od jakiegoś czasu z myślą założenia wątku z RECYKLINGIEM w ogrodzie i nie tylko - mogę podesłać linka jak się robi np. włóczkę ze starej podkoszulki (zrobiłam tak już kilka koszyków na bibeloty)

Tess - podbudowujesz mnie zawsze rób balkon, rób! Zwłaszcza, że lubisz rozmnażać - możesz go potraktować jako taką ,,szkółkę", gdzie jak rośliny wieloletnie nie będą się mieścić zawsze możesz wysadzić do ogrodu lub oddarować (Hakonechloa dobrze rośnie w donicy )
Widziałam ostatnio przepiękny słoneczny balkon gdzie były w skrzyniach kolorowe berberysy, irgi, parę mini-iglaków, trochę wrzosów i przepiękne rozchodniki - bardziej mi się podobają ostatnio zestawienia z roślin wieloletnich niż sezonowych nawet, wtedy naprawdę balkon przypomina ogród.

Tyle gadania. Czas na pokazywanie

Z cyklu ,,proroctwa Danusi" - ot takie cudowności (trzy duże donice) można u nas znaleźć obok... hm... ,,dzwonów" do segregacji odpadów
(dzwonek już po fryzjerze)
Kiedyś będzie tu pięknie ... 10:15, 23 sie 2012

Do góry
Tess napisał(a)
O Matko, potwór mnie potwornie przeraził Nie miałam pojęcia, że on tak potwornie wielki jest

Ależ fajne spotkanie miałyście
A fotek u kogo szukać?

Teresko zdjęcia są u Marzenki ...proszę

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1491-kiedys-bedzie-tu-pieknie?page=645
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies