Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

Ogród nad Rozlewiskiem 23:08, 23 sie 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Teresko jakie piekne zdjęcia i jakie piękne miejsce. Cudnie tam masz.Łabędzie w locie cudowne.

Też mnie zachwycają łabędzie w locie. No, jak pływają też mnie zachwycają
Bożenko, miło że tu zaglądasz
Rododendronowy ogród II. 23:03, 23 sie 2012

Do góry
Ależ ja biorę Pomimo brania mam Dlatego się tak dopytuję ile lat Ci dobierali odpowiedni lek, i martwi mnie to, że będą tego skutki uboczne

Spoko
Rododendronowy ogród II. 23:01, 23 sie 2012

Do góry
Tess napisał(a)

To z czym jutro idę to prawdopodobnie wynik tego wysokiego cisnienia.

Bożenko, nie strasz... moje nadciśnienie też dłuotrwałe jest... Znaczy - należy spodziewać się skutków ubocznych
Dobra, dość o tym, nie ma co się martwić na zapas

Żadne dość Tess ,,jeśli masz nadciśnienie to czym prędzej bierz leki To nie żarty i nie wolno go bagatelizować.Nie straszę,, lecz przestrzegam .Zdrówka zyczę
Zielony galimatias 23:00, 23 sie 2012

Do góry
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)

Żeby nie mieszać? Znaczy, że odmienne zdanie jest?

Oj, tak.
Ty chyba Tess jesteś psychologiem...albo okulistką - przejrzałaś mnie mna wylot!

Łatwe było

Co, fale?
Zielony galimatias 22:59, 23 sie 2012

Do góry
Tess napisał(a)

Ewa! Ja czuwam, czytam, swoje zdanie mam!
Kibicuję Ci (Wam) dzielnie, ale nie będę się wypowiadać, żeby nie mieszać! Ale trzymam kciuki!

Oj, tak.
Ty chyba Tess jesteś psychologiem...albo okulistką - przejrzałaś mnie mna wylot!
Zielony galimatias 22:57, 23 sie 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)
No mnie się ten pomysł Gosi też wydaje najbardziej interesujący, tylko podzieliłabym ogród na 2 części: formalną , ozdobną w kwadracie, potem jakiś szpaler z np. strzyżonego graba lub cisa z przejściem w środku w formie łuku do następnej mniejszej części, np. z warzywnikiem .

Tam nie może być warzywnik, bo to wejście jest Ale reszta OK
Zielony galimatias 22:55, 23 sie 2012

Do góry
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Ewa! Ja czuwam, czytam, swoje zdanie mam!
Kibicuję Ci (Wam) dzielnie, ale nie będę się wypowiadać, żeby nie mieszać! Ale trzymam kciuki!

Rododendronowy ogród II. 22:43, 23 sie 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

To z czym jutro idę to prawdopodobnie wynik tego wysokiego cisnienia.

Bożenko, nie strasz... moje nadciśnienie też dłuotrwałe jest... Znaczy - należy spodziewać się skutków ubocznych
Dobra, dość o tym, nie ma co się martwić na zapas
Rododendronowy ogród II. 20:55, 23 sie 2012

Do góry
Tess napisał(a)

16 lat ciągle miałam wysokie ciśnienie najmniej 180 a najczęściej 200 a przy złej pogodzie 260 ( bardzo często) z drugim bywało lepiej bo koło 80 ale i 108 też sie zdarzało., ale teraz jest dobrze ale mam inny kłopot zobaczę co jutro powie lekarz.Pewnie nic nie powie tylko jakieś badania będą potrzebne.Pozdrawiam Teresko.

16 lat nie mogli trafić z lekami? Bożeszszsz, to to moje cisnienie mnie wcześniej wykończy

Masz inny kłopot zdrowotny? To zyczę, żeby się jak najszybciej i skutecznie rozwiązał Dużo zdrówka

Nie wiem może ja nie mam szczęścia do lekarzy ale gdybym Ci opowiedziała o innych przeprawach zdrowotnych to te 16 lat tylko z ciśnieniem (choc wysokim ) to jak to mówią pikuś. Dlatego nie mam dobrego zdania o lekarzach a na pewno łódzkich.To z czym jutro idę to prawdopodobnie wynik tego wysokiego cisnienia.
Boćkowe perypetie ogrodkowe 20:52, 23 sie 2012

Do góry
O, Bociek, obejrzałam, poachałam i znowu obejrzałam i znowu poachałam
Pięknie masz Oczyska mi powychodziły

Umiesz machać na pożegnanie, umiesz...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 20:50, 23 sie 2012

Do góry
Irenko, melduję, że trawka dotarła

Cała i zdrowa
Stokrotne dzięki

Ten pomysł z patyczkiem w kopercie świetny! Czy on specjalnie wystawał?

Podpytuję, bo muszę ludkom naszym ogrodowym wysłać roślinki, a nigdy jeszcze nie wysyłałam, i nie wiem jak to zrobić, żeby doszły cało
Postawić trawkę nad i... 18:48, 23 sie 2012

Do góry
Tess napisał(a)
No nie tylko. Mozna - na pędraki - stosować niecienie, tam napisane jest. Tylko nie wiem jak i gdzie go zdobyć.

..popytam w naszym centrum ogrodniczym...tam mają wszystko...
Postawić trawkę nad i... 18:33, 23 sie 2012

Do góry
No nie tylko. Mozna - na pędraki - stosować niecienie, tam napisane jest. Tylko nie wiem jak i gdzie go zdobyć.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 18:27, 23 sie 2012

Do góry
asc napisał(a)
Tylko czytam i uciekam....

Aniu cieszę się, że znajduejsz czas na czytanie
Lena - oj bije od nas bije rdość, a buzie się nie zamykają
Ewa - Pozdrawiamy Górny Śląsk DO zobaczenia wkrótce
Anitko - oj tak, mamy fajne znajmości, mówimy NIE malkontentką, wszystkie takie zadowolone i radosne jesteśmy
Tess - dziękuje za odwiedzinki, muszę wreszcie do Ciebie na spacerek się wybrać Potwora się nie bój, jeszcze nie gryzie
Ana - czas najwyższy Wroclove odwiedzić !!! Koniecznie !!!!
Betysia - boso z Francji ale z Panem Kogutkiem???
Diana - oj fajnie nam było, fajnie
Aguś, Pszczółko, Madziu, Irenko - nawet nie wiecie jak było mi przyjemnie Was gościć I za każdym razem fascynuje mnie, jak fajnie nam sie gada jakbyśmy się znały od lat I za każdym razem brakuje nam czasu aby o ogrodach porozmawiać ......
Zielony galimatias 18:25, 23 sie 2012

Do góry
No i człek się stara, po atku gania, coby stan faktyczny ustalic, najlepszej rady udzielić, a ta poszła sobie...
To i ja idę
Może (powtarzam: może) zajrzę wieczorkiem.
Postawić trawkę nad i... 18:23, 23 sie 2012

Do góry
Dobra, już znalazłam - to pędraki.
I masz rację, że to efekt tej inwazji.
Pędraki są larwami chrząszczy z rodziny żukowatych.

Tak mówi Wujek Gugl
http://www.wymarzonyogrod.pl/pielegnacja-roslin/szkodniki_-choroby/pedraki-czyli-larwy-chrabaszczy,1255_3728.htm
Postawić trawkę nad i... 18:18, 23 sie 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Ale jak weźmiesz taką w rękę (no, albo kto inny) albo dotkniesz, to też się rusza, czy zamiera na jakiś czas bez ruchu?

...ruszają się, mąż nawyciagał sporo do wiadra to się jeszcze na drugi dzień ruszały...myślę że to jakiś chrabąszcz albo guniak czerwczyk - rok temu miałam inwazje lotną tego coś....
Postawić trawkę nad i... 18:13, 23 sie 2012

Do góry
Ale jak weźmiesz taką w rękę (no, albo kto inny) albo dotkniesz, to też się rusza, czy zamiera na jakiś czas bez ruchu?
Postawić trawkę nad i... 18:11, 23 sie 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Cześć Agnieszko
Czy te larwy po wykopaniu udają nieżywe, znaczy nie ruszają się? Bo jeśli tak, to opuchlaka masz.
Tak mi wyglądają.

...nie Tess..one się ruszają...brrrrr jest ich tysiące, trawa nie ma korzeni, jak złapie kępkę odchodzi od ziemi sama..
Postawić trawkę nad i... 18:09, 23 sie 2012

Do góry
Cześć Agnieszko
Czy te larwy po wykopaniu udają nieżywe, znaczy nie ruszają się? Bo jeśli tak, to opuchlaka masz.
Tak mi wyglądają.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies