Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ogród Cioci cz. 3 13:36, 27 lip 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Tutaj w centrum nie wiedza jakie wypieki robia Slazaczki. Pyszne dorty, kolocze, kranckuchy palce lizac, nie mowiac o roladach z kloskami i czerwonom kapustom a na deser szpajza.

Pogoda u nas jak w całej Polsce. Od popoludnia sie przejasnilo, ale jest cieplo.

Ta tecza jeszcze sloneczkiem podswietlona.

Śląsk to zagłębie smakoszy i dobrej kuchni. Cóż w centrum tego nie zrozumieją
Ptasi gaj 12:00, 27 lip 2017

Do góry
gosika67 napisał(a)
Elu ja też lubię lawendy ale jak kupuję w szkółkach czy na rynku przeważnie nie mają nazw. Muszę sobie zapisać te nazwy podane przez Ciebie. U mnie widać, że są różne i kolorem i szybkością kwitnienia.Wkurzają mnie te ,które się pokładają. Mam też szczypki starszych swoich, bo cały czas się wysiewają.Na necie wczesną wiosną kupiłam różową , ale jeszcze nie kwitnie i szału nie ma.
A co sądzisz o innych kolorach lawend: białej, różowej?

Lawenda "viva" ta pokladajaca sie to moim zdaniem najbardzie nie lubiana.
Ja preferuje kontrasty kolorowe. Biala i rozowa jakby ja moze ladnie wkomponowac to by byl ladny efekt ale nigdy nie mialam lewend w tym kolorze.

U mnie lawendy tez sie wysiewaja. Najlepiej szybki efekt to odgiac galazke i przysypac ziemia, szybko sie ukorzeniaja.
Ogród średniowieczny i nie tylko 23:59, 26 lip 2017

Do góry
Witam Marek. Przyszlam od Renii z ogrodow japonskich. Przejrzalam twoj watek od poczatku i pozniej 20 str konca.

Twoje pierwsze wpisy mnie zaskoczyly bedac historykiem sztuki.

Pomijajac wszystko zgromadziles w ogrodzie przepiekne rosliny. Roze eleganckie bardzo ich duzo. Rabata pod murem bardzo ladna tlem jest mur.

Pokus sie aby na ten mur/parkan posadzic bluszcz zimozielony delikatnie nie duzo tego bluszczu pod kontrola, ja bym tak zrobila, myslałes o tym.
Moze sie myle, ale w sredniowiecu juz bluszcze byly.
Japoński ogród Reni i Matiego 23:31, 26 lip 2017

Do góry
Tyle sie naczytalam o tych wszystkich cudach na paznokciach, jak mam cierpiec to lepiej krotkie paznokietki i pomalowane lakierem, zmyje i mam spokoj.
Doswiadczen na sobie robic nie bede.

Zurawki tez mozesz posadzic od wschodu jak masz gdzie. Sprobuj posadzic zamiast źurawek lawende bedzie jej tam dobrze lubi slonce i nie cierpi na brak podlewania. Tylko niskie krzaki nazwy na moim watku 2 str od konca.

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 23:20, 26 lip 2017

Do góry
Gwara Ślaska ma duzo nalecialosci niemieckich, wiec w kulinariach tez sa takie nazwy z niemieckiego. Na biglu wisi ancuk w antryju a pod spodkym koszula ze sztulpami.
To tyle juz mi troche wylecialy z glowy rozne slakie powiedzonka, ale wystarczy kilka dni pobytu i godom jak oni a jeszcze jak wypije jakiegos sznapsu to mi sie jezyk rozwiazuje na calego.

Pa dobrej nocy.
Japoński ogród Reni i Matiego 22:59, 26 lip 2017

Do góry

Źolte zurawki czy przypadkiem nie rosna od strony poludniowej. Jezeli tak to trzeba je usunac bo slonce je sparzy ktoregos dnia. Przesadz do cienia.
Widze, ze masz tez pierisy rosna najlepiej w polcieniu, w kwasnej ziemi, musza miec zawsze wilgotna ziemie nie znosza przesuszenia.

Bardzo mi sie podobaja te kamiory granitowe na obwodkach.

Ale jesteś Elu spostrzegawcza żółte żurawki rosną faktycznie od strony południowej więc je przesadzę na stronę zachodnią co prawda też w słońcu ale będą miały trochę cienia.

Kamień granitowy z odzysku jak Panowie budowlańcy zmieniali nawierzchnię asfaltową to pod spodem był właśnie ten cudowny kamień. Większość gdzieś składowali ale sporo udało mi się "odkupić" za niewielkie pieniądz lub też dostałam za robienie kawki.
Moja działka. 21:06, 26 lip 2017

Do góry
Witam Bogusiu. 300 m ale jakie kolorowe. Roze przepiekne. Kwiatow od groma bardzo ladnie podoba mi sie.

Witam cię u siebie,jak się ma tak małą działkę to chce się mieć wszystko ,dlatego u mnie taki misz- masz .Róże przekwitają,trzeba czekać na drugie kwitnienie.
Mój ogródek 21:03, 26 lip 2017

Do góry
Patrycja zmienilas awatara, wiesz ze nie wiem u kogo jestem na watku?
Po cholere to robicie, Zoja tez i wiele innych.
Ja kojarze watki z awatarem jak zmieniony nie wiem o co biega.

Elaaaa, Kobiety zmienne są
Moja działka. 20:35, 26 lip 2017

Do góry
Witam Bogusiu. 300 m ale jakie kolorowe. Roze przepiekne. Kwiatow od groma bardzo ladnie podoba mi sie.
Mój ogródek 20:26, 26 lip 2017

Do góry

Elu
Musisz skupic sie na loginach a nie avatarkach
Obrazki sa po to aby je zmieniac - tak jak kolor paznokci, wlosow, sukienke itd.

Edit: na obrone dodam, ze Danusia tez zmienia avatarki
Ogród Cioci cz. 3 20:24, 26 lip 2017

Do góry
Tutaj w centrum nie wiedza jakie wypieki robia Slazaczki. Pyszne dorty, kolocze, kranckuchy palce lizac, nie mowiac o roladach z kloskami i czerwonom kapustom a na deser szpajza.

Pogoda u nas jak w całej Polsce. Od popoludnia sie przejasnilo, ale jest cieplo.

Ta tecza jeszcze sloneczkiem podswietlona.
Mój ogródek 20:15, 26 lip 2017

Do góry
Ogród z uśmiechem 20:08, 26 lip 2017

Do góry
Jolu jestes mistrzynia w fotach ptactwa i innych naszych mniejszych braci.

Piekna roza ta Eis.... zapisalam zaraz bede sprawdzac ja.
Anna i Ogród 15:17, 26 lip 2017

Do góry
ROZA piekny losos przerosniety tluszczykiem .
Ogród Ani :) 15:15, 26 lip 2017

Do góry
Wiem, ze na Slasku to urodziny sie obchodzi, ale dobrych źyczen nigdy nie za duzo.

Wszystkiego dobrego.

Ptasi gaj 15:08, 26 lip 2017

Do góry
pestka56 napisał(a)
Muszę sobie spisać

Juz mozesz czytac.
Ptasi gaj 14:46, 26 lip 2017

Do góry
Kasiu na poprzedniej stronie moj wpis z 12.58 napisalam o odmianach ktore mam i jestem zadowolona niska piekne szare wybarwienie lisci i lodyg i ladnie kwitnie, na niebiesko. Zajrzyj na pw.
Gożdzikowa - wiejski ogród 11:31, 26 lip 2017

Do góry
Basiu piekna kukurydza za siatka. Rowna przy takich opadach bedzie wysoka.
Rabatka dodatkowa juz sie nie miescisz z chciejstwami.

Ja tez mam w jesienia lub wiosna dwie do zrobienia i na tym koniec.
W lasku bo tam Sodoma... i przy suchym oczku wywieziony kompost tam mokro i trzeba podwyzszyc wszystko.
Anna i Ogród 11:18, 26 lip 2017

Do góry
Aniu wszystkiego dobrego. To dla Ciebie.

Anna i Ogród 11:16, 26 lip 2017

Do góry
Witam Aniu. U ciebie to chyba deszcz nie pada takie wszystko swieze, nie zmoczone.
U mnie krety harcuja na calego kopce ziemi na pol taczki. Sasiedzkie koty leniuchy wyleguja sie w mojej kocimietce bocian ma mniejsze gniazdo od ich legowiska. Scielam ja w sobote moze sie opamietaja, ze trzeba cos z siebie dac aby dalej lezec.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies