Lawenda "viva" ta pokladajaca sie to moim zdaniem najbardzie nie lubiana.
Ja preferuje kontrasty kolorowe. Biala i rozowa jakby ja moze ladnie wkomponowac to by byl ladny efekt ale nigdy nie mialam lewend w tym kolorze.
U mnie lawendy tez sie wysiewaja. Najlepiej szybki efekt to odgiac galazke i przysypac ziemia, szybko sie ukorzeniaja.
Witam Marek. Przyszlam od Renii z ogrodow japonskich. Przejrzalam twoj watek od poczatku i pozniej 20 str konca.
Twoje pierwsze wpisy mnie zaskoczyly bedac historykiem sztuki.
Pomijajac wszystko zgromadziles w ogrodzie przepiekne rosliny. Roze eleganckie bardzo ich duzo. Rabata pod murem bardzo ladna tlem jest mur.
Pokus sie aby na ten mur/parkan posadzic bluszcz zimozielony delikatnie nie duzo tego bluszczu pod kontrola, ja bym tak zrobila, myslałes o tym.
Moze sie myle, ale w sredniowiecu juz bluszcze byly.
Tyle sie naczytalam o tych wszystkich cudach na paznokciach, jak mam cierpiec to lepiej krotkie paznokietki i pomalowane lakierem, zmyje i mam spokoj.
Doswiadczen na sobie robic nie bede.
Zurawki tez mozesz posadzic od wschodu jak masz gdzie. Sprobuj posadzic zamiast źurawek lawende bedzie jej tam dobrze lubi slonce i nie cierpi na brak podlewania. Tylko niskie krzaki nazwy na moim watku 2 str od konca.
Gwara Ślaska ma duzo nalecialosci niemieckich, wiec w kulinariach tez sa takie nazwy z niemieckiego. Na biglu wisi ancuk w antryju a pod spodkym koszula ze sztulpami.
To tyle juz mi troche wylecialy z glowy rozne slakie powiedzonka, ale wystarczy kilka dni pobytu i godom jak oni a jeszcze jak wypije jakiegos sznapsu to mi sie jezyk rozwiazuje na calego.
Ale jesteś Elu spostrzegawcza żółte żurawki rosną faktycznie od strony południowej więc je przesadzę na stronę zachodnią co prawda też w słońcu ale będą miały trochę cienia.
Kamień granitowy z odzysku jak Panowie budowlańcy zmieniali nawierzchnię asfaltową to pod spodem był właśnie ten cudowny kamień. Większość gdzieś składowali ale sporo udało mi się "odkupić" za niewielkie pieniądz lub też dostałam za robienie kawki.
Witam cię u siebie,jak się ma tak małą działkę to chce się mieć wszystko ,dlatego u mnie taki misz- masz .Róże przekwitają,trzeba czekać na drugie kwitnienie.
Tutaj w centrum nie wiedza jakie wypieki robia Slazaczki. Pyszne dorty, kolocze, kranckuchy palce lizac, nie mowiac o roladach z kloskami i czerwonom kapustom a na deser szpajza.
Pogoda u nas jak w całej Polsce. Od popoludnia sie przejasnilo, ale jest cieplo.
Patrycja zmienilas awatara, wiesz ze nie wiem u kogo jestem na watku?
Po cholere to robicie, Zoja tez i wiele innych.
Ja kojarze watki z awatarem jak zmieniony nie wiem o co biega.
Kasiu na poprzedniej stronie moj wpis z 12.58 napisalam o odmianach ktore mam i jestem zadowolona niska piekne szare wybarwienie lisci i lodyg i ladnie kwitnie, na niebiesko. Zajrzyj na pw.
Basiu piekna kukurydza za siatka. Rowna przy takich opadach bedzie wysoka.
Rabatka dodatkowa juz sie nie miescisz z chciejstwami.
Ja tez mam w jesienia lub wiosna dwie do zrobienia i na tym koniec.
W lasku bo tam Sodoma... i przy suchym oczku wywieziony kompost tam mokro i trzeba podwyzszyc wszystko.
Witam Aniu. U ciebie to chyba deszcz nie pada takie wszystko swieze, nie zmoczone.
U mnie krety harcuja na calego kopce ziemi na pol taczki. Sasiedzkie koty leniuchy wyleguja sie w mojej kocimietce bocian ma mniejsze gniazdo od ich legowiska. Scielam ja w sobote moze sie opamietaja, ze trzeba cos z siebie dac aby dalej lezec.