Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kiedyś będzie tu ogród 07:22, 25 maj 2020

Do góry
Makao_J napisał(a)

A co to są te kropki czarne?
Aniu jak już Gosia napisała- to robota ropuszek.

krysinski napisał(a)
Rozmowy z sąsiadem o współdzieleniu kosztów ogrodzenia mogą pójść łatwiej, jeśli wspólnie podejmiecie decyzję o jego wyglądzie. Sąsiad będzie wtedy czynnie uczestniczył w projekcie i oboje będziecie zadowoleni. A żeby się osłonić i mieć prywatność na ogrodzie można zainstalować przesłony, np. Screeno Line.
Fajne przesłony, ale akurat u mnie w tym konkretnym miejscu zupełnie bez sensu- i tak nie spełniałyby swojej roli. Pójdzie poprostu siatka.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 07:22, 25 maj 2020

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Po deszczu majowa zieleń jest wyjątkowo nasycona. W nocy spokojnie padało. Tak jak trzeba, bez gwałtowności.

Byliny zarosły już puste przestrzenie. Od czerwca zrobi się kolorowo.

Trochę biją po oczach tawuły, ale wybaczam im tę krótkotrwałą "kurczakowatość". Za moment będą przyjemnie miodowe. Perukowca o tej porze też zaledwie toleruję. Zrehabilituje się jesienią.

Ślicznie zielono. Ja ostatnio też mam zwiększoną tolerancję na kurczakowatość nawet mi się limonka zaczyna podobać

A co to za srebrna bylina na ostatnim zdjęciu na przedzie rabaty?
Małymi krokami-Ogród Wioli 07:19, 25 maj 2020

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Palibinki pięknie kwitną i pachną ba odległość, to była dobra zmiana

Jeżówka się spieszy

Koniec

Wiolu, pięknie
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 07:06, 25 maj 2020

Do góry
zawitka napisał(a)

Tyle przywiozłam od Hani I w 2 dni obleciałam z tym ogród swój i Córki .

Normalnie, jak ze sklepu, tyle dobra
Ania -Spełnione marzenie 07:01, 25 maj 2020

Do góry
Ania111 napisał(a)
I jeszcze moja ulubiona tuja.
Jestem z nie bardzo dumna .
Dostałam ją ja miała 50 cm
A teraz ma 160 cm w ciagu 5 lat troche urosła

Aniu, to świerk conica.
Piwonie dorodne masz.
Ogrodówki i u mnie biedne, ale coś tam zakwitnie.
Rabatki miodzio
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 07:01, 25 maj 2020

Do góry

Bodziszek dla Izki Pozdrawiam
Ptasi gaj 06:52, 25 maj 2020

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Urośnie 80 cm to spory mój to był liliput. EM jak zobaczył bo był go odbierać to powiedział do pana ze szkółki czy się nie pomylił bo przyjechał.po drzewko a nie po badylka w doniczce. To była nowosc kosztował bardzo duzo.
Niedaleko mojego osiedla rosną piękne buki czerwone i zielone też wąskie i duże. Te zielone pięknie się przebarwiają. Zrobię fotki to dam znać warto mieć je w ogrodzie.

A to moje Buczki. Po prawej uratowany rododendron w zeszłym roku

Róże ruszyły u mnie. Werbena patagońska samosiejki też pełno przy kostce znowu trzeba poprzesadzac. Ciągle coś się dzieje.

Elu , podziwiam twój pięknie wymuskany ogród.
A tych czerwonych rybek to trochę ci zazdroszczę.
Marzą mi się takie w stawie.
Może kiedyś. i ja będę je mieć..
Ogródkowe perypetie:) 06:51, 25 maj 2020

Do góry
abiko napisał(a)
zmieniłam krzesło.. wreszcie

i polujemy

Idealnie krzesło pasuje.
Kociaki śliczne ii na dodatek masz wodę w ogrodzie i się nie nudzą.
Chyba nowe kociaki, jakoś ich nie kojarzę.
Podziwiam wzrost byliny, zdrowa i dorodna
Jurajski Ogród 06:48, 25 maj 2020

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Kasiu, Danusiu, bardzo dziękuję

Piękny widok czuć przestrzeń i dopieszczenie
Nasz przydomowy ogródek 06:33, 25 maj 2020

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Jolu - latają ale w ograniczonym zakresie od czasu do czasu.

Haniu pogoda ładna ale nie za gorąco. W sam raz.

Iza dzięki. Pierogi nigdy się nie przejedzą.

Jest na czym oko zawiesieć Kanarki cudowne.
No i warzywnik pierwsza liga
Choroby trawnika 06:22, 25 maj 2020

Do góry
fenix napisał(a)
Witajcie.

Trawnik tydzień temu prezentował się tak

Trawnik nienawożony od 5 tygodni, co oczywiście już widać ale chyba nie tu jest problem.
Pojawiły się ciemniejsze miejsca, najpierw myślałem ze tam poszło więcej nawozu i dlatego jest ciemniejsza, jednak teraz w tych miejscach trawa ewidentnie zamiera. Robi się brązowa. Ciężko mi to ująć na zdjęciach z bliska o telefon przekłamuje barwy.

Ziemia była wzbogacana ziemią z łąki (czarna, tłusta), po wymieszaniu glebogryzarką była badana w laboratorium. Uzupełnione braki nawozowe, pH w okolicach 6,8, jedynie zasolenie było na granicy normy.

Trochę w ciemno wykonałem oprysk Amistarem. Ale może ktoś z fachowców widzi problem?

- Zasolenie raczej nie bo trawa miała się dobrze.
- Przenawożenie tez odpada bo trawnik nie widział nawozu od 5 tygodni.
- Trawa się trzyma, pędraki raczej jej nie podgryzają choć parę sztuk chrabąszczy majowych widywałem podczas zakładania trawnika.
- Ziemia jest dość tłusta ale przepuszczalna na tyle ze woda szybko się wchłania.

Pomóżcie, szkoda trawnika...taki był ładny...

Pozdrawiam Sławek

Zrob inne zdjecia bo tu nic nie widac
Na prosto pod tujami kolo zjezdzlni ?
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 06:20, 25 maj 2020

Do góry
vita napisał(a)

Zabudowę tarasu buduję, od lutego. Mam nadzieję, że to ostatnia inwestycja w moim życiu. Zakończenie w lipcu, może?

Świetnie i ile nowych możliwości
Kamasaja cudowna, może i ja na nowo je posadzę
...i czadowa donica na ostatniej fotce
Przerwa na kawę... 06:11, 25 maj 2020

Do góry
inka74 napisał(a)
U was home office, u mnie garden office - w takich okolicznościach przyrody uczyłam się ustawień nowego CMSa, a co mi tam dopiero lekki deszczyk mnie przegnał.

Teraz pozostaje pytanie co powinno tam być pod nogami i jak rabaty przekształcić.

A teraz po tej imprezie poleżakuję…
Jest mega!

Ja bym rozplenice my z obu stron dała, żeby cię miziały po stópkach
Przerwa na kawę... 06:08, 25 maj 2020

Do góry
Basia_KRK napisał(a)

Inka, mój czosnek, to same liście.. wywalam go, jak uraczy mnie swoim kwitnięciem w tym roku (widać maleńką główkę i niewiele większa zakwitnie). Czy z tych polecanych czosnków, masz sprawdzony ten, który ma najmniej liści?

Basia, u mnie do tej pory i Purple i Krzysztofy rosły jak gooopie…
Aż tu nagle w trzecim roku połowa Krzysztofów poszła w liście. Chyba taki rok, nigdy tak nie było.
Liczę, żr za rok się chłopaki opamiętają…
Ogrodowe marzenie Mrokasi 05:58, 25 maj 2020

Do góry
mrokasia napisał(a)

Śliczna ta zielenina, i cienista i frontowo-grabowa. A możesz mi napisać co to jest? Wygląda jak czosnek, ale liście ma inne.
Raczkujący ogród u Gosi ;) 01:07, 25 maj 2020

Do góry

Jest jak jest...z uwagi na brak czasu niestety nie jest wszystko na tip top ale małymi kroczkami do przodu
Ptasi gaj 00:33, 25 maj 2020

Do góry
CD

Tutaj przy kostce też pielenie. Kostka granitowa beznadziejna wąska ktoś mi kit sprzedał i teraz co roku tak mam nie można tego wymienić bo siatka założona. Zresztą jak ogród wśród łąk i pól to tak jest nasiona się sieją te chciane i nie chciane.

Na koniec chciałam pokazać takie coś spadlo na mnie z drzewa podobno co dopiero z kokona wyszło po skrzydłach syn poznał bo ma skrzydełka sklejone i jeszcze nie rozwiniętą. Duży owad ok 4 ćma.

Ptasi gaj 00:19, 25 maj 2020

Do góry
Monia81 napisał(a)
O ten brzeziniak Elu z tą soczystą trawką wygląda rewelacyjnie powiem ci zainteresował mnie ten dąb, aże jeszcze w kolumnę rośnie to już wogóle super sprawa, spisałam nazwę, to będę szukać orliki w tej ilości wymiatają, ja teraz poluję na czysto białe U nas od wczoraj co jakiś czas leje, dobrze bo sucho już było, może coś więcej popada to przynajmniej by zbiorniki napełniło, coby na podlewanie było pozdrawiam Elu

Witaj Monia

Nie wiem czy białe orliki są te moje to ecru są ładne nie powiem, ale wydają mi się jakieś małe kwiatki względem tych różowych.
Na tej rabacie orlikowej nastąpią zmiany tylko czekam aby przekwitły część chore przenieść w inne miejsce. Te różowe mam wszędzie rozsiewają się i rosną gdzie popadnie.
Czasami się zastanawiam jak ja mogłam to wszystko sama znieść w reklamówkach. Oprócz drzew i krzaków.

Poniżej klony pięknie się przebarwiają na biskupi kolor jesienia. Teraz mają bordowe ogonki ktoś mi metki pozdejmowali i zapomniałam nazwę. Ft

Ten kopiec po prawej stronie foty bedzie cały różowy. Po prawej stronie biala gaura. Różowa zamówiona czekam na przesyłkę

Mam też i tak. Ta rabata mi sen z powiek spędza ale jeszcze będzie czysto i nowe nasadzenia. Najpierw pielenie i kora.

Ostatnie tulipany kwitną bylo ich więcej ale nornice zaatakowały.

Podmiejski ogródek 00:10, 25 maj 2020

Do góry
makadamia napisał(a)

na najwyższej kwaterce pojawiły się dwa cisy i trochę bylin z innych miejsc ogrodu - oczywiście, jak to ja, nieustająco sadzę za ciasno

Ojejuuuu!!! Ale żeś tu dobra nawsadzała!
Podmiejski ogródek 00:03, 25 maj 2020

Do góry
makadamia napisał(a)

Uwielbiam takie światło w ogrodzie. Potrzebujesz na tych rabatach jeszcze dużych liści: astilboidesa, rodgersji, rabarbaru.
Spóźniłam się trzy minuty z życzeniami: najlepszego
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies