Nie, wysokośc jest idealna. Obejrzałam sobie ją z daleka i dobrze to wygląda
U mnie bedzie drzewo wielopniowe + kulki bukszpanowe ale długość mam 6,60m także sporo dobrodziejstwa tam zmieszczę.
Na drugą to tylko wylatują te rośliny, ktore przesadzam (taki a la przechowalnik sie tam zrobił) ale ponieważ przed serbami mam stipę a śmialek świetnie komponuje się ze stipą dumam jak wkrecić tam tego śmiałka (bo najprawdopodobniej rabata mi sie poszerzy)
Renia to to co Asia pokazała? mieszają mi się te wszystkie rabaty
moja świdośliwa malutka, trzy patyki wsadzone do jednego dołka, razem z cisami z Zapolic kupiłam, teraz może ma z 60 cm i wyszła mnie chyba 6 zł
ale bardzo ładnie się przebarwiła i podoba mi się
Posadziłam ją w bukszpanach i kolejną większą chciałam posadzić na środku też w kulkach przy pergoli. Ta jest mała więc spokojnie mogę przesadzić
a ja myślałam o Karl Foerster ale nie namawiam bo jak moje będą ciągle łapały rdzę to sie z nimi pożegnam ... ale widziałaś u malkul jaką fajną ścianę robią przy tarasie? Zawsze możesz też dać jakąś kostę z cisa i tylko kapnąć jakąś trawką
Iwonko
No właśnie nie chciałabyś mojego rozwiązania na reksiowej?
Zamiast róż hortki? Przecież u Ciebie jest dużo więcej miejsca ... hortki się zmieszczą.
I jeszcze coś pisałaś o SS ... masz je gdzieś przy żywopłocie? A nie lepiej je wyeksponować?
Reniu, po zbudowaniu uznaliśmy, że można było zrezygnować z ostatniego rządka cegieł ale było już za późno . Wtedy miałaby 42cm wysokości. Nie ma co ukrywać - jest spora, ale z drugiej strony rośnie w niej słusznych rozmiarów krzew, więc musiało mieć to jakieś sensowne proporcje. Także zależy co tam będzie w tej Twojej donicy rosło i co jest w pobliżu.
Teraz nie mam dostępu do zdjęć ale zerknij na stronie 140 i 31. Jeśli będziesz chciała więcej to wieczorkiem coś wrzucę.
Głęboka jest! obstawialam do 2m ... i nie wydaje sie aż taka wysoka ... podpytuję bo buduję taką właśnie wys ok 50cm i trochę sie martwiłam, że może za wysoko będzie ale u Ciebie fajnie to wygląda A masz jakieś zdjęcie z dalszej perspektywy?