One rosną praktycznie w rabacie ,nie da rady nie ruszać. Przesadzę go a dwa pozostałe dam póki co przy wjeździe a później będę się martwić. Zobaczymy czy zniosą ten zabieg
Trochę boję się tych rh ale ryzyk fizyk. Na razie przygotowania gleby bo inaczej nic z nich nie będzie . Więc ryję. Pousuwałam niepotrzebne rośliny i chyba poproszę M żeby mi resztę zaorał swoim traktorkiem bo ręcznie to masakra
Zastanawiam się czy proponować ci usunięcie częsci ziemi z tej rabaty. Ok 10cm. Tak by po dodaniu wszystkich próchnicznych dobroci rabata nie "wylewała" się ponad trawnikiem. I tak pierwszy rok po przekopaniu z olbrzymia ilościa liści dębowych, igieł sosnowych, obornika i kory uzyskasz efekt wyniesionej rabaty. Wszystko bardzo będzie systematycznie osiadać wraz z procesem butwienia próchnicy.
Masz na tym stanowisku ciężka glebę czy piaszczystą?
Mączka granitowa zamówiona,dziś wyślę M na zwiady,może uda się zdobyć końskie bobki. Liczę,że do końca tygodnia uda mi się zgromadzić wszystko,co potrzebne. W przyszłym byśmy to wszystko zapodali i niech leży i czeka na wiosnę