Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

ren133 09:09, 16 paź 2017

kasja83 napisał(a)

Mój tata ode mnie odsadzał niedawno-żyją i moje i jego sadzonki

Ja dzieliłam w ubiegłym roku heuflerianę ale to było w drugiej połowie września
iwka 11:14, 17 paź 2017

Iwonka napisał(a)
Iwona wpadam z rewizytą ale jak zobaczyłam ile twój wątek ma stron to lekturę zostawiam na zimę Zerknęłam na ostatnie plany, prawdziwy architekt krajobrazu z ciebie dziewczyno! Będę podglądać, bo ja to zazwyczaj zakup w szkółce a potem biegi ogrodowe w poszukiwaniu wolnej przestrzeni. Stąd tyle zapchaj dziur" u mnie i tegoroczna walka ze spontanicznymi zakupami.
haha architekt ze mnie taki jak z koziej ... Ja niestety również nie radzę sobie z zakupami, chociaż szczerze mówiąc widzę już różnicę, kiedyś to był szał ale ostatnio też przytargałam śliczną turzycę z tesco, tylko etykietę zgubiłam i nie wiem jak się nazywa. dwa razy podchody robiłam, obejrzałam dokładnie czy da się podzielić i jak zobaczyłam ile można z jednej zrobić od razu do koszyka
iwka 11:14, 17 paź 2017

anna_t napisał(a)
no też się powstrzymam jednak. Choć jak się tak ładnie przygotuje rabaty i ona taka świeża wygrabiona to aż nosi ale na wiosnę będę dzialac, masz rację
Ania może jakąś matą przykryj żeby ci nie zarosło do wiosny.

Odradzałam ci dzielenie a sama w sobotę podzieliłam jesienną, głupia jestem ale nie mogłam się powstrzymać. Jedynie na usprawiedliwienie mam to że musiałam ją wykopać i przesadzić w inne miejsce i tak jakoś sytuacja się rozwinęła
iwka 11:15, 17 paź 2017

kasja83 napisał(a)

Ja też lubię areały z potencjałem-choć obrabiania tego nie zazdroszczę
inaczej się obrabia jak musisz skosić trawnik i chwasty gdzieniegdzie wyrwać, a inaczej jak masz puste pole i tylko szpadel w rękach przez cały rok, można się ochwacić
iwka 11:15, 17 paź 2017

ren133 napisał(a)

Ja dzieliłam w ubiegłym roku heuflerianę ale to było w drugiej połowie września
też tak dzieliłam
Kawa 11:21, 17 paź 2017

Iwonka
przyznaję nie nadrobie i tak już ne wiem gdzie co i jak
jak wiesz plany - to nie ja

Magical moonlight - tez się nad nią zastanawiam tylko ta cena..
iwka 11:25, 17 paź 2017

i tak, w sobotę miała być pogoda, z rana piękne a od południa deszcz robota zaczęta więc trzeba było skończyć, wszystkie bluzy i kurtki powyciągałam, oczywiście każda nadawała się do prania, umorusana byłam od gumiaków po czapkę

żeby posadzić 6 hortensji musiałam przesunąć trzy graby, tak się rozpędziłam że i czwartego wykopałam bez sensu ,wysadzić szałwię, pewnie z 10 molini i kilkanaście śmiałków. Głupiego robota, no i oczywiście wszystko wykopane również wsadziłam tam gdzie się dało i wiosną będzie od nowa przesadzanie.

Zajrzałam do swojego kompostownika a tam oczom moim ukazał się piękny puszysty czarniutki kompost, ciesze się jak dziecko normalnie, w końcu chyba wiem na czym to polega nie wiem czy teraz można ale w tej euforii przerzuciłam całą skrzynię

iwka 11:29, 17 paź 2017

Kawa napisał(a)
Iwonka
przyznaję nie nadrobie i tak już ne wiem gdzie co i jak
jak wiesz plany - to nie ja

Magical moonlight - tez się nad nią zastanawiam tylko ta cena..

Kami stoję w miejscu, nie masz co nadrabiać

cena raczej przystępna, za 15 kupiłam na all. wiem że są i po 35 ale zaryzykowałam te tańsze, szału nie ma ale będą z nich ludzie
AniMa 11:54, 17 paź 2017

Iwonka z innej beczki - jak często podlewasz teraz nowo wsadzone cisy????

Ostatnio tez przerzucałam kompostownik - umordowałam się przy tym plastikowym pudle jak ....ale coś już tam się nadaje do wybrania

iwka napisał(a)
i tak, w sobotę miała być pogoda, z rana piękne a od południa deszcz robota zaczęta więc trzeba było skończyć, wszystkie bluzy i kurtki powyciągałam, oczywiście każda nadawała się do prania, umorusana byłam od gumiaków po czapkę

Ja też
Klubik umorusanych po czapkę
iwka 11:59, 17 paź 2017

Ania, podlałam raz po wsadzeniu korzonkiem, później chyba z konewką raz latałam i od tamtej pory nie, bo padało. Jeszcze raz planuję korzonkiem podlać, ale coś mnie martwią bo chyba zółkną. Niemożliwe żeby usychały bo przecież korzenie były ok. Nie wiem czy z tym obornikiem nie przedobrzyłam, ale on jak próchno już był, parę lat zwierząt w oborze już nie ma, raczej nie powinien zaszkodzić

kompostownik mam z palet, super szło tylko pod koniec już miałam obawy, bo jak przerzucałam kiedyś pierwszy raz to natknęłam sie na gniazdo malutkich różowych myszek Zostało mi do przewalenia z 15 cm to może już tam nie będzie niespodzianki