Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 09:03, 17 paź 2017

Magleska napisał(a)

No i super Twój Ogród

mrokasia 09:04, 17 paź 2017

Magleska napisał(a)

Piękne to zdjęcie
A to z jest tylu domu ? ........Fajowo

Tak Magda, to z tyłu domu . Lubię ten zakątek .
mrokasia 09:07, 17 paź 2017

Johanka77 napisał(a)

Kwiatostany ma jak moja miskAnt Ferner Osten. Wczoraj wrzuciłam jego zdjęcie. Porównaj sobie.
Mogę usunąć zaraz

Hmmm, może to rzeczywiście Ferner Osten? Zaraz pójdę do Ciebie oblukać.
A jakie ten Twój ma liście?
Mój sie jeszcze nie przebarwia, zauważyłam tylko 1 czy 2 liście, które nabrały fioletowego odcienia.
Foty zostaw .
mrokasia 09:22, 17 paź 2017

Zalatana ostatnio jestem, nie mam czasu na nic . Zaległości na O. rosną, nie wiem czy nadrobię.
Ale przynajmniej ładna pogoda wreszcie .
W ogrodzie coraz więcej jesiennych kolorów - u mnie przede wszystkim żółto . Poranne słońce, leciutka mgła, rosa - lubię to .

Nie wszystkie rośliny idą jednak spać:

UrsaMaior 09:31, 17 paź 2017

Pięknie Ja też jesienna jestem. Od 2 dni próbuję się podnieść rano na fotki mgły, ale bez sukcesów eehh... Widziałaś moje nowe nabytki?
ren133 09:41, 17 paź 2017

mrokasia napisał(a)

Nad zieloną hakone pomyślę rzeczywiście , tam z tyłu rośnie runianka ale hakone będzie lepsza, może albostriata? Ale chciałabym tam zostawić bergenię i te bodziszki. Hakone z bodziszkami będzie grała? Jeśli tak to wtedy już bez silverów, prawda?

A hakone z jarzmianką?
I jeszcze mam pytanie o wymiary tej donicy: dł, szer, wys
mrokasia 09:57, 17 paź 2017

UrsaMaior napisał(a)
Pięknie Ja też jesienna jestem. Od 2 dni próbuję się podnieść rano na fotki mgły, ale bez sukcesów eehh... Widziałaś moje nowe nabytki?

Rób foty z okna w sypialni .
Właśnie byłam u Ciebie, widziałam tego derenia. Cudny!!!
Odczuwam coś na kształt zazdrości, żeby nie powiedzieć zawiści...
mrokasia 10:04, 17 paź 2017

ren133 napisał(a)

A hakone z jarzmianką?
I jeszcze mam pytanie o wymiary tej donicy: dł, szer, wys

Reniu,
hmmm, jarzmianka mówisz??? Nie mam jeszcze żadnej, a są śliczne...

Donica ma 50 cm wysokości. Ma kształt prostokąta - boczne ściany długości 3m a przednia i tylna 4,5m długości. Spora jest .
ren133 10:58, 17 paź 2017

mrokasia napisał(a)

Reniu,
hmmm, jarzmianka mówisz??? Nie mam jeszcze żadnej, a są śliczne...

Donica ma 50 cm wysokości. Ma kształt prostokąta - boczne ściany długości 3m a przednia i tylna 4,5m długości. Spora jest .

Głęboka jest! obstawialam do 2m ... i nie wydaje sie aż taka wysoka ... podpytuję bo buduję taką właśnie wys ok 50cm i trochę sie martwiłam, że może za wysoko będzie ale u Ciebie fajnie to wygląda A masz jakieś zdjęcie z dalszej perspektywy?
mrokasia 11:23, 17 paź 2017

ren133 napisał(a)

Głęboka jest! obstawialam do 2m ... i nie wydaje sie aż taka wysoka ... podpytuję bo buduję taką właśnie wys ok 50cm i trochę sie martwiłam, że może za wysoko będzie ale u Ciebie fajnie to wygląda A masz jakieś zdjęcie z dalszej perspektywy?

Reniu, po zbudowaniu uznaliśmy, że można było zrezygnować z ostatniego rządka cegieł ale było już za późno . Wtedy miałaby 42cm wysokości. Nie ma co ukrywać - jest spora, ale z drugiej strony rośnie w niej słusznych rozmiarów krzew, więc musiało mieć to jakieś sensowne proporcje. Także zależy co tam będzie w tej Twojej donicy rosło i co jest w pobliżu.
Teraz nie mam dostępu do zdjęć ale zerknij na stronie 140 i 31. Jeśli będziesz chciała więcej to wieczorkiem coś wrzucę.