Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Ogródek na betonie 14:37, 08 maj 2013

Do góry
aniula napisał(a)

Teraz dumam, co dalej?

Magnolia zostaje, boję się, że mogłaby nie przeżyć przesadzania, a i tak nie mam dla niej gdzie indziej miejsca. Myślę więc, co dać jej do towarzystwa...

Aniula - tak popatrzyłam na te zdjęcia i pierwszą moją myślą - taką zupełnie spontaniczną - więc niekoniecznie dobrą ale i tak ci ją napiszę było coś takiego - zostawiałabym tutaj tą magnolię, jest malutka - a jak urośnie no to cóż, można nawet lekko ciachnąć i podsadziłabym ją tylko czymś co tworzy kwitnące a potem zielone kobierce... np. tak jak masz floks... nie wiem co jeszcze bo się nie znam - może jakieś bodziszki, nie wiem... ale coś co i kwitnie i jest ładne z liści i niskie i zadarniające. Magnolia kwitnie cudnie, jako krzew też jest ładna, byłaby ozdobą i "pierwszą damą" tej rabatki, a do tego coś co bedzie urokliwe - może nawet zakwitnie wtedy co magnolia... ale jednocześnie nie byłoby jej konkurencją. Skoro nie chcesz jej stamtąd zabrać to tak sobie pomyślałam. No i napisałam i proszę uprzejmie się nie śmiać z moich spontanicznych pomysłów
"Baśniowy" Ogród 13:01, 08 maj 2013

Do góry
Basiu... jak robale atakują to nie baw się w ekologię.. z głową zastosuj chemię... ekologia jest dobra zapobiegawczo... ale jak ci wszytko pada to czasami nie ma wyjścia.
Piękna magnolia.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:49, 08 maj 2013

Do góry
Jak już wszystko pięknie kwitnie! I wiśnia i magnolia i kompozycje w donicach Brzózki naprawdę ładne, podoba mi się, że mają gałęzie już od dołu ( u moich zaczynają się na wysokości 1,8m ). No a zestaw mebelków to w ogóle wymiata!!!
W sprawie magnolii i rh pytałaś IPO?
Bajkowy ogród Weroniki 11:34, 08 maj 2013

Do góry
Kontrolnie wpadam sprawdzić poduszki floksowe.... prawie białą magnolia śliczna, a Kajtuś jak prawdziwy Pan włości ... chodzi i mówi to wszystko moje
Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 11:04, 08 maj 2013

Do góry
Migdałki przed wejściem wyglądają cudnie ... Magnolia to piękność ... moja mnie tak zauroczyła, że chyba dokupię kolejną
buziak
To będzie zaczarowany ogród 11:04, 08 maj 2013

Do góry
na osobny post zasługuje moja wreszcie kwitnąca magnolia . Po trzech latach wreszcie doczekałam się kwiatów . Więc wybaczcie tę ilość zdjęć

Ogródek na betonie 10:41, 08 maj 2013

Do góry
A teraz muszę Was trochę przestraszyć dzisiejszym widokiem z okna. Pobojowisko. Plac magazynowy. Rupieciarnia. Nie wiem jak to nazwać, ale mam nadzieję, że się wkrótce zmieni...

Oprócz tego, że zrobiliśmy okropny bałagan, zza magnolii wyprowadziliśmy jeszcze jedną azalię i dwa wielkie jałowce.
Tak było przed:

A tak chwilę później:

Przywędrował tu za to bukszpanowy kandydat na kulkę. Pewnie nie jest to dla niego najlepsze miejsce, ale musiał pilnie uciekać z dotychczasowego miejsca pobytu i nie znalazł tymczasem gdzie indziej schronienia.

Teraz dumam, co dalej?

Magnolia zostaje, boję się, że mogłaby nie przeżyć przesadzania, a i tak nie mam dla niej gdzie indziej miejsca. Myślę więc, co dać jej do towarzystwa...
SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 10:26, 08 maj 2013

Do góry
Marzenko radosne
Atena35 papuzie są cudne, a magnolia cieszy oko
Grembosiu dziękuję
Aniu magnolia mnie oczarowała ... chyba chciałabym jeszcze jedną !!!
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 10:17, 08 maj 2013

Do góry
Wyszłam na chwilę, chyba się przeziębiłam, katar, kaszel, zapchane zatoki, brr... dobrze że na targach nie muszę być

Rzut okiem w lewo:

I w prawo

Samosiejka skąd? nie miałam takiego koloru bratków nigdy

Przed domem sporo cienia:

Carnival de Nice zaczynają kwitnienie:

Tegoroczny nabytek-magnolia-zmordowana wczorajszą burzą i porywistymi porywami wiatru, ale kwiaty ma olbrzymie:
Magnolia liliflora "Nigra"

Umbraculifery wczoraj były cudne, po burzy już mniej

Nowy nabytek - malinojeżyna Tayberry:

Poletko przed garażem:

Wiąz Wredei wrednie zmarzł, na szzcęście nad miejscem szczepienia odbił, mocno go przycięłam, nie ma teraz przewodnika

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:42, 08 maj 2013

Do góry
anula_wn napisał(a)
Aga, do Twojego ogrodu to można wycieczki zapraszać ! ślicznie masz
kosiarka super pomysł, rh wypasione, magnolia cudna - zaczynam coraz bardziej rozważać jej zkup (tylko gdzie ja ją wcisnę....)

To kiedy przyjeżdżasz z wycieczką do mnie? Zapraszam serdecznie !
SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 09:24, 08 maj 2013

Do góry
Piękna ta magnolia Dianko, cieszy co dzień każdym rozkwitniętym kwiatkiem. U mnie duża też ma coraz więcej.
Ogródkowy chaos u monitki 01:57, 08 maj 2013

Do góry
Monitka widzę, że działasz wiosennie mariken i magnolia cudne Pozdrawiam
A miało być tak pięknie.... 01:40, 08 maj 2013

Do góry
I druga magnolia zakwitła.
Dąbrówka tez zakwitła
O....! 23:29, 07 maj 2013

Do góry
witam dziewczyny
na kilka dni wyjechałam, z ogrodem nie mogę 'wyjść na prostą' - non stop praca w nim a i tak mało co widać efektów przy moich hektarach ... dzisiaj zakupilam troche roślin do nowych rabat, ale to poczatek na ten sezon...
pokażę jak zrobię...
kilka ujęć z ogrodu
jeszcze kwitnie magnolia, a między sosnami i jodłami rh i azalie - niedługo zaczną kwitnąć

poczatki kwitnienia jednego z rh

od strony wsch - rabata przy domu zaczyna wypełniac sie bylinami, metasekwoi przybywaja nowe liście

kwitnie tawuła śliwolistna

biały bez rozpoczyna kwitnienie
Mój kawałek raju II 23:22, 07 maj 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)
Aniu, widzę że magnolia jeszcze w pąkach- która to taka późno kwitnąca
Ładny ma kolor

Ula magnolia nazywa się Ann zaczyna kwitnąć kiedy Messelka przekwita dzisiaj otworzyła kwiaty
Pszczelarnia 23:12, 07 maj 2013

Do góry
Wiem, powtarzam się, ale bardzo urzekł mnie Twój warzywniaczek, te wiklinowe płotki, klosze, miodzio, sielsko, anielsko...
A magnolia rzeczywiście zachwyca, mimo, że po przejściach.
Pozdrawiam cieplutko pracowitą Pszczółkę.
Rododendronowy ogród II. 22:52, 07 maj 2013

Do góry
Magnolia Aleksandrina piękność. Pozdrawiam Bogdziu.
Rododendronowy ogród II. 22:27, 07 maj 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Bożenko magnolia jest cukiereczek: No i juz pieknie tez kwitnie u Ciebie rh, jak będziesz miała czas to zajrzyj do mnie i moze rozpoznasz czy to Baden Baden?

Zrób zdjęcia liści albo sama obejrzyj czy mają brzegi lekko pofalowane ,tak jakby nieco skręcone.
Rododendronowy ogród II. 22:20, 07 maj 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Bożenko, z tą magnolią to magia a i rh juz pokazuja na co je stać, zajmij sie goścmi, a potem nas dopieszczaj fotkami

Magnolia na zdjeciach wygląda dużo gorzej niestety.Wstawię fotki jak nie bedzie grzmiało ale na najbliższe dni burze zapowiadaja.Buziaczki.
Rododendronowy ogród II. 22:13, 07 maj 2013

Do góry
Margarete napisał(a)
Witaj Bożenko,
ale u ciebie tych gości wiele - i wirtualnych i tych na zywo, wcale sie nie dziwie - bo jest tak pieknie u ciebie a ty taka ciepła i zyczliwa dla wszystkich.
Te zdjęcia ze stawikiem i lasem sa urzekajace, rzeczywiście jak z jakiegoś folderu reklamujacego wypoczynek w dzikim uroczysku. A magnolia - boska, moj Susan ma 1 kwiatek ale dopiero była sadzona w ubiegłym roku , jest malutka ale i tak mnie cieszy. Czy ty swoje magnolie czyms nawozisz że tak obficie kwitna czy to raczej zasługa wieku tych roslin... ?
Buziaki zostawiam i juz ciesze sie na ogladanie nastepnych fotek z rododendronami....

Małgosiu magnolie nawoże tak jak kilka postów temu pisałam do Marzenki. A rh sama przeciez w tym roku u mnie obejrzysz bo jesteśmy umówione na 25 maja u mnie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies