Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Gożdzikowa - wiejski ogród 00:20, 21 cze 2017

Do góry
Basiu kominki sie nie dlugo skoncza. Jak pozgrywam wszystko to pokaże.
Moje roze obmarzly i musza miec wiecej czasu na regeneracje sa bardzo ladne, ale jeszcze troszeczke czasu musza miec do rozkwitu.

A poza tym jestem przeziebiona i ledwo zipie.
Sezon 2017 u Hanusi 00:15, 21 cze 2017

Do góry
Witaj Haniu. Trzeba obrywac wszystkie zbedne liscie u pomidorow do pierwszego kwiatu.
Tylko czerwone wino polwytrawne lub wytrawne lampka kazdego dnia a dlugo wiecznosc zapewniona no i warzywka.
Z ogródka na wsi 00:05, 21 cze 2017

Do góry
Radziu widze na zdjeciach maszyny rolnicze, to ty syn "bałera"?

Widze w ogrodeczku mydlo i powidlo. Ladne grzadki. Ogoreczki i ziemniaczki ladne.
Mirkowy ogród (początki) 23:33, 20 cze 2017

Do góry
Sa takie kwiaty, choc bys sie .... to nie beda rosly i koniec. Ja tez nie lubie naparstnic za to bardzo,lubie ostrozki i nie chca u mnie rosnac.

Do klematisow tez nie mam reki, ale zafascynowana nie wiem u kogo gdzies na slasku polaczenie roz z klematisami i w tym roku kupilam 4 co z tej uprawy bedzie nie wiem. W kazdym razie duzo czytalam na ten temat i chyba robilam troche bledow w uprawie.
Nie wolno sie porywac na wyszukane okazy zaczynac trzeba od najbardziej nie wymagajacych a bedzie dobrze.

Zobacze zeby nie zapeszyc rosna dobrze.
"Póki życie trwa..." 23:23, 20 cze 2017

Do góry
Witam Beato. Przyszlam od Kindzi za sprawa twojego pytania o Promanal czy pryskac czy podlewac. Oczywiscie pryskac ale nie teraz bo sparzysz rosliny. Promanalu uzywa sie do ciezko wytepienia szkodnikow ktore zeruja na roslinach szczegolnie iglakach, ale pryskanie odbywa sie wczesna wiosna, nigdy latem. Zreszta poczytaj w internecie na temat opryskow tym preparatem.

Jeszcze odnosnie tui ktore usunelas. Ja po przymrozkach majowych mkalam takie same. Jednak w srodku byly zielone i juz pieknie odbily.
Nie doczytalam sie kiedy ta brazowawosc tui nastapila wiec nie moge nic poradzic na przyszlosc.
Aby tuje male ladnie rosly trzeba ne nawozic wiosną i jesienia nawozem jesiennym i podlewac nawet zima jak jest zucha zima. Tuje nie znosza suszy, ale tez nie lubia byc zalewane.

Piekne surfinie czy petunie.
Gożdzikowa - wiejski ogród 14:46, 20 cze 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Czesto zastawiony stol zalezy od kieszeni zapraszajacych i taki jest wyszynk.
Z pustego nawet Salomon nie naleje.
Tez kiedys bylam na takim weselu przez 3 dni meki, trudno bylo odmowic.
Niektorzy to nie maja wyobrazni jak zapraszaja gosci.

Jak robilam wesele na spolke to przez trzy kolejne soboty jezdzilam do domu weselnego sprawdzac, czy nie oszukuja ze za ta kwote jest takie jedzenie.
Jakby bylo cos nie tak spalilabym sie ze wstydu.
Na tym koniec o weselach.

Ela ja od 10 lat dwa razy w roku chodzę na takie bale ...ale takiej lipy to jeszcze nie było...I tu przypuszczam,że nie bylo zależne od kieszeni (bo to ta sama kieszeń od lat)a po prostu nie fortunny wybór ...Jeszcze z organizatorem nie rozmawiałam i nie wiem czy to byla wersja dla ubogich ...czy ten nowy dom weselny do bani

No i dobra ,,,niech będą kwiatki

Ogród z łezką II 14:39, 20 cze 2017

Do góry
Ale ten real najnowszy. Ogród ma to do siebie że musi być dogladany regularnie jak spuszczony z oka to rośnie wszystko a najbardziej chwasty.
Też po wyjeździe mam dużo roboty.

To prawda

U mnie nie ma regularnego doglądania i jakoś daję radę. To się zupełnie nie stresuj, też dasz
Kwiaty we włosach 12:11, 20 cze 2017

Do góry
Witam piękny rozkwit róż. U mnie jeszcze dużo w paczkach. Po przymrozki musiały odbić na nowo ale jest ich bardzo dużo wiec jest nadzieja na kolor w ogrodzie.
Mirkowy ogród (początki) 12:06, 20 cze 2017

Do góry
Mirka zapodam tylko musze przesiasc i zgrac to wszystko w jeden katalog bo mam rozpirz wszedzie od miesiaca.
Jeszcze dostalam kataru i mnie gardlo boli od zimnego picia.
Jutro przyjezdza ekipa podcinac tuje bo za duze i wiatr moze przewrocic na tym wydmuchowisku.
To na razie.
Na razie
Ogród z łezką II 12:00, 20 cze 2017

Do góry
Ale ten real najnowszy. Ogród ma to do siebie że musi być dogladany regularnie jak spuszczony z oka to rośnie wszystko a najbardziej chwasty.
Też po wyjeździe mam dużo roboty.
Mirkowy ogród (początki) 11:36, 20 cze 2017

Do góry
Mirka zapodam tylko musze przesiasc i zgrac to wszystko w jeden katalog bo mam rozpirz wszedzie od miesiaca.
Jeszcze dostalam kataru i mnie gardlo boli od zimnego picia.
Jutro przyjezdza ekipa podcinac tuje bo za duze i wiatr moze przewrocic na tym wydmuchowisku.
To na razie.
Gożdzikowa - wiejski ogród 11:29, 20 cze 2017

Do góry
Czesto zastawiony stol zalezy od kieszeni zapraszajacych i taki jest wyszynk.
Z pustego nawet Salomon nie naleje.
Tez kiedys bylam na takim weselu przez 3 dni meki, trudno bylo odmowic.
Niektorzy to nie maja wyobrazni jak zapraszaja gosci.

Jak robilam wesele na spolke to przez trzy kolejne soboty jezdzilam do domu weselnego sprawdzac, czy nie oszukuja ze za ta kwote jest takie jedzenie.
Jakby bylo cos nie tak spalilabym sie ze wstydu.
Na tym koniec o weselach.
Mirkowy ogród (początki) 11:25, 20 cze 2017

Do góry
Po baletach ciezka praca. Pielenia od groma, ale dam rade. Roze zaczynaja rozkwitac powoli zawsze czekam na ten okres wtedy u mnie znowu kolorowo. Lawendy tak samo nowo posadzone i pieknie kwitna.

Roza pnaca, ktora zmarzla pieknie odbila i ma duzo kwiatow.
Mam duzo roz posadzonych w zeszlym roku i teraz na wiosne. Te wiosenne to niktore herlawe ale mam nadzieje, ze dojda do siebie.
Po njedzieli zacznie sie pelny rozkwit roz u mnie. Jest opozniony ze wzgledu na prxymrozki i musialy na nowo odbic.
Ja od poniedziałku mam urlopik
Róży ci u mnie ani jednej nie no mam dwie róże rugosa takie zwykłe.Pachną fajnie.
Mirkowy ogród (początki) 11:15, 20 cze 2017

Do góry
Po baletach ciezka praca. Pielenia od groma, ale dam rade. Roze zaczynaja rozkwitac powoli zawsze czekam na ten okres wtedy u mnie znowu kolorowo. Lawendy tak samo nowo posadzone i pieknie kwitna.

Roza pnaca, ktora zmarzla pieknie odbila i ma duzo kwiatow.
Mam duzo roz posadzonych w zeszlym roku i teraz na wiosne. Te wiosenne to niktore herlawe ale mam nadzieje, ze dojda do siebie.
Po njedzieli zacznie sie pelny rozkwit roz u mnie. Jest opozniony ze wzgledu na prxymrozki i musialy na nowo odbic.
Ogród Cioci cz. 3 10:35, 20 cze 2017

Do góry
Malgosiu witam. Widze, ze masz duzo roz Bonica ja od wiosny zeszlego roku tez mam ponad 10 krzakow chcialam sie zapytac czy tniesz bonice czy nie jezeli tak to na ile od ziemi. Ja w jesieni scielam i dosyc ladnie odrosly.
U mnie jeszcze roze w paczusiach, aleza tydzien pewnie juz beda w rozkwicie. Pojedyncze kwiaty gdzie niegdzie u mnie.

Poza tym piekny "łikend" spedzony w ogrodach przeze mnie podziwianych.
Masz tez pieknie, lawenda z bonika bardzo ladnie wyglada, moze tez doloze lawende do bonici.

Ogladam dalej

Bonici cięłam jesienią na wysokość 40 cm.Wiosną miałam skracać ale żal mi było bo pięknie się opuściła i zostawiłam.Tej jesieni niżej ciachnę tak o 10 cm.
Zestawienie lawendy z bonicą podpatrzone w Jurajskim ogrodzie.
Ogród z łezką II 08:58, 20 cze 2017

Do góry
Witaj Kindziu widze w oryginale, Buczkowice tez. No i jak tam bylo na wyjezdzie? Pogoda wam dopisala bylo pieknie. Teraz to szybko autostrada, ale tam tez korki, przed Wroclawiem. Za waskie te autostrady, tyle tirow ze mozna sie pociac. Kiedy bym nie jechala w strone Karpacza to zawsze stoje w korku.

Naszych zdjęć w oryginale jest sporo na forum
Było rewelacyjnie Jak zaczęło padać w Zielonej, pojechaliśmy dalej na zachód, tam trafiliśmy na dobrą pogodę do zwiedzania różanego ogrodu
Powrót był z tym wielkim korkiem, dlatego dopiero wczoraj wróciliśmy z Pszczyny, nie zdążylibyśmy posadzić w niedzielę...
Zwykle mamy szczęście na A4, wczoraj trochę mniej. Chociaż pamiętam, jak wracaliśmy z ZG z malutkim Figiem, jechaliśmy 7 godzin...zamiast 4...to rekord do tej pory.
Ogród Cioci cz. 3 01:14, 20 cze 2017

Do góry
Malgosiu witam. Widze, ze masz duzo roz Bonica ja od wiosny zeszlego roku tez mam ponad 10 krzakow chcialam sie zapytac czy tniesz bonice czy nie jezeli tak to na ile od ziemi. Ja w jesieni scielam i dosyc ladnie odrosly.
U mnie jeszcze roze w paczusiach, aleza tydzien pewnie juz beda w rozkwicie. Pojedyncze kwiaty gdzie niegdzie u mnie.

Poza tym piekny "łikend" spedzony w ogrodach przeze mnie podziwianych.
Masz tez pieknie, lawenda z bonika bardzo ladnie wyglada, moze tez doloze lawende do bonici.

Ogladam dalej
Mirkowy ogród (początki) 21:28, 19 cze 2017

Do góry
W poprzednim wpisie strzeliłam byka ma byc źywoplot a nie rzywoplot musialam wtedy nie myslec.

Mirka piekna ta szalwia muszkatalowa. Dziekuje za trawki takke ladne tak szybko urosly takie juz dorodne.
Tak sie nieraz zastanawiam jak ty to wszystko ogarniasz tu siejesz, tu flancujesz do doniczek, potem do gleby i to tylko w "łikendy" to jest nie mozliwe.

Juz przyjechalam i jutro jade na działe. Podobno roze kwitna chwasty do kolan bo padalo i jest cieplo. Bede w zywiole, ale moga mi na widok tez rece opasc i nic nie bede robila.
Wiesz przez te kilka dni to tak sie rozleniwilam, poprzestawialy mi sie godziny. Ide juz spac.

Elu to się wybalowałaś Ja cały weekend tyrałam na działce nie wiedziałam co pierw robić.Ale od poniedziałku idę na urlop to ogarnę działkę.

Rozplenica Black
Gożdzikowa - wiejski ogród 14:44, 19 cze 2017

Do góry
Właśnie wesele udane jak dobry zespół. W drugi dzień był dysk dzokej to dopiero były balety. Od Abby, Rick martin, nawet klasyka przerobiona na disco i polo juz nie wspominam to obowiązek nie ma wtedy zabawy. A teraz idziemy na jednego... było minęło.

Też tak uważam Jak nie ma na zabawach disko polo to co to za zabawa? Ja jak mam świetny humor( ale na prawdę musi być świetny ) to i w domu przy sprzątaniu słucham. W ogóle denerwuje mnie jak ktoś narzeka - eeee disco polo- a wszyscy przy tym się zawsze najlepiej bawią
Gożdzikowa - wiejski ogród 14:42, 19 cze 2017

Do góry
Właśnie wesele udane jak dobry zespół. W drugi dzień był dysk dzokej to dopiero były balety. Od Abby, Rick martin, nawet klasyka przerobiona na disco i polo juz nie wspominam to obowiązek nie ma wtedy zabawy. A teraz idziemy na jednego... było minęło.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies