Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mirkowy ogród (początki)

Mirkowy ogród (początki)

Mirka 21:57, 19 cze 2017

Gosialuk napisał(a)
Dziękuję bardzo za odpowiedź. Byłam na działce i śnieżnik już wysypał nasiona, więc tylko delikatnie przykryłam ziemią i oznaczała miejsce.
O szałwię muszkatołową nie ma się co martwić. Daje bardzo obfity samosiew. W promieniu 1 metra sama szałwia. To z własnego doświadczenia, bo w mieszance bylin wysokich trafiła się jedna, a teraz wyrywam siewki, bo zagłuszyłyby wszystko.
Piękne trawy i liatra po roku też pięknie wyrosła. A żywopłot może da radę. Mamy w tym roku dość mokro. (st)
Gosiu to super będziesz mieć swoje sadzonki.U mnie szałwia może się siać .Jest piękna i długo kwitnie.
Mirka 22:00, 19 cze 2017

iwka napisał(a)
ja bym obstawiała, że to turzyca FC, chociaż moja mniej zielona, ale z tego co pamiętam, to młode też były takie.

Miałam tyle siewek liatry i wszystko gdzieś zaginęło, nie wiem czemu.
Iwonka odpisałam u ciebie
Margerytka40 08:14, 20 cze 2017

Ja w tym roku wysiałam naparstnicę jednoroczną. Podobno zakwita w tym samym sezonie,trzy miesiące od wysiania. Ciekawa jej jestem. Fajnie by było gdyby z roku na rok się wysiewała i kwitła ale nie mam pojęcia czy nasionka przeżywają zimę tak jak te dwuletnie.
Mirka 10:30, 20 cze 2017

Asiu a ja mam Ostóżki jednoroczne i wysiewają się.tak samo nagietki.Ciekawa jestem i ja czy ci się wysieją.Na wszelki wypadek zbierz nasionka A i pokaż jak zakwitnie
Radziu2013 10:36, 20 cze 2017

Kurcze Mircia, byłem na tym targu i pani zamiast mi przywieść muszkatołową to przywiozła mi zwykłą omszoną Powiedziała że tamtą brzydką miała i że ona się starzeje i coś się tam z nią robi po dwóch trzech latach

I bujam się teraz dalej jeśli chodzi o muszkatołową ( omszoną oczywiście wziąłem )

A nie zebrałabyś mi może nasion muszkatołowej? Może by mi się udało i sam bym sobie ją wyhodował
Margerytka40 11:07, 20 cze 2017

Mirka napisał(a)
Asiu a ja mam Ostóżki jednoroczne i wysiewają się.tak samo nagietki.Ciekawa jestem i ja czy ci się wysieją.Na wszelki wypadek zbierz nasionka A i pokaż jak zakwitnie

Tak myślałam żeby właśnie zebrać na wszelki wypadek. Pokażę o ile faktycznie zakwitnie. Ostróżki jednoroczne też kiedyś miałam ale zginęły mi gdzieś.
Mirka 11:15, 20 cze 2017

Margerytka40 napisał(a)

Tak myślałam żeby właśnie zebrać na wszelki wypadek. Pokażę o ile faktycznie zakwitnie. Ostróżki jednoroczne też kiedyś miałam ale zginęły mi gdzieś.
U mnie się wysiały ale zanim się zorjetowałam że to one to większość już na kompoście leżała bo myślałam że to zielsko

Asiu z sadzonek zielnych ukorzeniałam derenia w zeszłym roku.Dziś taki duży jest Nawet gdzieś u siebie instrukcję obrazkową zostawiłam
ElzbietaFranka 11:15, 20 cze 2017

Po baletach ciezka praca. Pielenia od groma, ale dam rade. Roze zaczynaja rozkwitac powoli zawsze czekam na ten okres wtedy u mnie znowu kolorowo. Lawendy tak samo nowo posadzone i pieknie kwitna.

Roza pnaca, ktora zmarzla pieknie odbila i ma duzo kwiatow.
Mam duzo roz posadzonych w zeszlym roku i teraz na wiosne. Te wiosenne to niktore herlawe ale mam nadzieje, ze dojda do siebie.
Po njedzieli zacznie sie pelny rozkwit roz u mnie. Jest opozniony ze wzgledu na prxymrozki i musialy na nowo odbic.
Mirka 11:25, 20 cze 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Po baletach ciezka praca. Pielenia od groma, ale dam rade. Roze zaczynaja rozkwitac powoli zawsze czekam na ten okres wtedy u mnie znowu kolorowo. Lawendy tak samo nowo posadzone i pieknie kwitna.

Roza pnaca, ktora zmarzla pieknie odbila i ma duzo kwiatow.
Mam duzo roz posadzonych w zeszlym roku i teraz na wiosne. Te wiosenne to niktore herlawe ale mam nadzieje, ze dojda do siebie.
Po njedzieli zacznie sie pelny rozkwit roz u mnie. Jest opozniony ze wzgledu na prxymrozki i musialy na nowo odbic.
Ja od poniedziałku mam urlopik
Róży ci u mnie ani jednej nie no mam dwie róże rugosa takie zwykłe.Pachną fajnie.
ElzbietaFranka 11:36, 20 cze 2017

Mirka zapodam tylko musze przesiasc i zgrac to wszystko w jeden katalog bo mam rozpirz wszedzie od miesiaca.
Jeszcze dostalam kataru i mnie gardlo boli od zimnego picia.
Jutro przyjezdza ekipa podcinac tuje bo za duze i wiatr moze przewrocic na tym wydmuchowisku.
To na razie.