Pamiętam, że go masz i dorodny okaz.
U nas też się ochłodziło, padało z przerwami lub cały dzień, wiało, dziś lepiej.
Aż miesiąc, no to spora różnica. Buziaki
jakoś na zdjęciu słabiej te trybule leśne widać, a cudne
świeżość majowa
Teraz te wczesne i azalie powoli.
Potem cała reszta.
Gosia, te trawy lubią wilgoć, jak się im pomoże na początku, będą rosły, nie poddawaj się, ściskam, dziś ci wyślę, bo jakoś mi umknęło. Buziaki
na rabatach zaczyna robić się gęsto
zaczynają inne czosnki
Basiu dziękuję.
Dużo mam tulipanów z poprzednich lat. Na jesień zakupiłam jakieś niedobitki w B. i je posadziłam i te super kwitną. Ale też się trafiły takie, że tylko liście. Jak się wyrobię, to wykopię jak zaczną zasychać, oznaczę i na jesień sensowniej ulokuję, bo ogród się zmienił i wszystko znowu w łeb wzięło.
Te zwykłe tulipany białe, żółte i czerwone, to mi od kilkunastu lat kwitną, nowe odmianowe czasami giną, choć mam takie, co już są 8 lat.
patyk laurowiśni kwitnie, reszta samosiew
zaczynają czosnki Krzysztofa
jestem w szoku, bo wszystkie róże zapączkowane, tak szybko jeszcze nigdy nie było
zaraz będą kwitnąć, to co będzie w czerwcu?
Eden Rose
Kasia, większość nie ściółkowana, goła ziemia.
Ściółkuje tylko tam, gdzie drzewa i najbardziej mi wysycha. U mnie tyle liści jesienią i igieł, że średnio mi się to sprawdza. Ale jeśli już ściółka, to mam ze zmielonych konarów, zebranych igieł i szyszek, ściętych odpadów, a bardziej widoczne miejsc to ściółkowane zmieloną korą, zakupioną w LM.
mam też rabaty wysypane piaskiem, bo został i żwirem, bo też został, czyli misz-masz.
samosiejki bratków
zakupiona wisteria miała być biała, a jest...
pod drzewem z tyłu domku mam 2 od 9 lat i nie kwitną, tę posadzę tam, może pobudzi do kwitnienia te uparte
kocimiętki po zebraniu z rabat do donic fajnie kwitną
wyłażą, późno, myślałam że padły
nie wiem jakim cudem, tujki się nasiały
Elu
dziękuję za tyle komplementów
skalniakowi mojemu ciężko jest zrobić zdjęcie w całości -bo on około 22 metry długości i 6m szerokości ….jest wielki
a z daleka mam tylko takie zdjęcie z kwietnia ...i też nie jest cały uchwycony
Dzięki Anitko za wyjaśnienia o tulipanach.
Też kupiłam w tym roku 3 cebulki eucomisów. Ale zielonych. Jeszcze nie wypuściły listków. Będą rosły w donicy. Ale chyba za głęboko je posadziłam.
Przepiękne rzeczy wystawiłaś w nowym kąciku. Rarytasiki po prostu.
Przy kąciku herbacianym też dopiero zaczynają.
To nowe odmiany i znów (nie mając dokładnego opisu tyczącego ich wysokości) posadziłam mniejsze z tyłu a wyższe z przodu