Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Bawarka 20:25, 06 mar 2020

Do góry
Dla pani Krystyny z firmy Rozeogrodowe.pl- obiecane potwierdzenie, ze te slimaki sa naturalna bronia w walce ze swoimi pobratyncami

Dowod kanibalizmu

Jeszcze raz dziekuje
Początki nowej grządki 20:13, 06 mar 2020

Do góry
Hej Makadiamia, milo ze zajrzalas tak dokładnie ulica jest od polnocy. Rabata jest caly dzień na sloncu. Masz racje w najwezszym miejscu tak bedzie nieco ponad metr. Te dwa brzuszki z falek maja 2.5m. Brzuszek od wjazdu do domu jest "grubszy" 4m a ten na szambie az 8m. Bo chcielismy ten dekiel z szamba schowac w rabacie, zeby nie sterczal w trawniku. Myślałam o zywoplocie, chyba najbardziej z cisa mi sie tam widzi ale nie jest to warunek konieczny, pomyslam zeby odsunac sie nieco od plotu, zeby w razie czego zmiescil sie tam żywopłot gdybym kiedys w przyszlosci go chciala. Moze na jesieni z takich patyczkow jesli juz, bo niestety ale sadzonki w doniczkach przekraczaja moj budżet. Myslalam tez zeby na ten panel od plotu puscic bluszcza taki zwykly ciemnozielony, ale nie wiem czy go nie wypraży to slonce. Pisalam ze nie jest to warunek konieczny bo dom stoi dosc daleko od szosy, gdyby stal blisko pewnie juz dawno bym sie szczelnie zasadzila żywopłot dawalby zapewne fajne tlo, ale licze ze trawy ozdobne mógłby spełnić poki co ta role. Wysylam rysunek z pomiarami, sorrki jesli proporcji nie odtworzylam jak należy, ale mysle że bedzie widac o co chodzi
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 19:36, 06 mar 2020

Do góry
Szybki spacer po zaprzyjaźnionym centrum ogrodniczym... czy muszę mówić że pojechałam tylko po ziemię i ewentualnie coś do prymulek do doniczki?!
czy muszę mówić, że przygarnęłam jeszcze parę innych roślinek?
Piękne ciemierniki, oj piękne. No i nie będzie prymul z czymś w donicy na wejściu, ale są ciemierniki.

Czy macie Camelia Japonica u siebie? Ja się w koncu skusiłam na biało-kremową. Super mieć kwiaty w lutym/marcu na zimozielonym drzewku. W sąsiedztwie sporo osób ma więc mam nadzieję, że i u nie się przyjmie. Muszę jej tylko dobrą miejscówkę znaleźć i tak żeby była widoczna z domu zimą

Kupiłam też do domu
- 2 anturia i monsterę, trzeba odbudować liczbę roślin w domu bo bardzo podupadła. Oj bardzo!
- pachnące narcyze, jeśli dobrze pamiętam bridal crown. Poprzedni zakup okazał się być źle oznaczony i zupełnie inny niż bridal crown. oby ten był dobry!

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 19:18, 06 mar 2020

Do góry
Za ciemiernikami podążyły.... istne szaleństwo
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 19:16, 06 mar 2020

Do góry
Byłam dziś w O.I i do koszyka wpadły mi ciemierniki... jak to się stało? Nie wiem
Motylogród 19:13, 06 mar 2020

Do góry
No to wreszcie co nieco podziałałam. Choć ciężko było rano wyjść do ogrodu, temperatura +1 jest mało komfortowa
Ścięłam resztę traw, zrobiłam reorganizację na azaliowej, podlałam róże wywarem ze skrzypu. Niestety, w końcu się rozpadało...

Moje małe słoneczka Niestety, brak prawdziwego słonka spowodował, że nie chciało im się płatków rozchylić.

Madziu-Zakręcona, ja też mam dopiero jednego krokusika

I spóźnione przebiśniegi.
Ptasi gaj 19:05, 06 mar 2020

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Była piękna niedziela więc i ruch w oczku
Rybki już chcą żreć, ale jeszcze czekam bo różnie może być w marcu

Śliczne masz rybeńki u mnie jeszcze śpią...
Już nie mogę doczekać się zielonego trawnika, dzisiaj też zauważyłam żółte krokusiki na trawniku
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 18:53, 06 mar 2020

Do góry
Agania napisał(a)
No masz

Cmokam z zachwytu
Małymi krokami-Ogród Wioli 18:44, 06 mar 2020

Do góry
Dzisiaj zimnica, więc tylko na chwilkę wyskoczyłam do ogrodu... wysypałam korę na rabacie niedawno zmienianej...fajnie widać jak sesleria już urosła

Jutro jak pogoda dopisze to też mam plan po południu coś podziałać , pewnie nie tylko ja

W moim małym ogródeczku - Dorota 18:42, 06 mar 2020

Do góry
AgataM napisał(a)
Ale wiosennie....Przepiękne wszystkie zakupy. Pierwiosnki przecudnej urody
Jakoś nie mogę nic sensownego wymyślić tym pierwiosnkom, ale zastanowię się nad nimi jutro.

W moim małym ogródeczku - Dorota 18:39, 06 mar 2020

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Matko ale wiosny naniosłaś do domu Cudne kolorki,będzie się działo
Niestety nie mam umiaru jeśli chodzi o roślinki. Teraz na przedwiośniu każdy kwiatuszek bardzo cieszy.

W moim małym ogródeczku - Dorota 18:34, 06 mar 2020

Do góry
anpi napisał(a)
Dorotko,i u Ciebie wiosenne zakupy. Mnie trochę pogoda zniechęca do wyruszenia na polowanie Nawet hortensje już są w sprzedaży? W którymś z marketów? Mam ochotę na nie do donic przy wejściu ,albo do tych co robiłam. Ale jeszcze za wcześnie. U nas nad ranem przymroziło.
Czekam na Twoją domową dekorację z nimi. U mnie w bukietach już różne gałązki puszczają listki, tak sobie przybliżam wiosnę!
Podglądałam dziś znów Twoją wizytówkę, tam to dopiero energia kolorów!!! Trochę zaczerpnęłam!!! Tak długo trzeba czekać na takie widoczki.
Ja jakoś nie mogę się zabrać za swoją wizytówkę...jakiś ciągły brak czasu! I niby ten czas tak szybko leci...a do tej prawdziwej ciepłej, słonecznej wiosny się jednak dłuży...
W środę byłam w Biedronce, a tam przeróżne hortensje : białe, limonkowe, lekki róż, prawie bordo, no i błękitne kolorki.
Wszystkie kolory fiołków miniaturek, różyczki i wiele innych doniczkowych kwiatuszków. Wszystkie w nienagannej jakości.
Wczoraj byłam na wizycie kontrolnej w Kielcach, a po drodze jest duży punkt z roślinami. Tam kupiłam bratki, nie jeździłam specjalnie po drodze zajechaliśmy.
U nas też są jeszcze przymrozki, więc nie wynoszę na zewnątrz kwiatuszków.
Ja do wizytówki przygotowania robiłam podczas sezonu. Założyłam folder i tam wrzucałam ciekawsze zdjęcia. Do zimy miałam spory wybór, ale były już z pierwszej segregacji, więc poszło jakoś. Miło mi, że odwiedziłaś moją wizytówkę, też czasem przeglądam wizytówki.
Cas szybko leci, ale bociany u nas w tym roku są o miesiąc wcześniej niż rok temu. Wiosna jednak będzie szybciej.

Ogród bez reguł 18:34, 06 mar 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)
Jola, ale ja do felka tylko w białych rękawiczkach

Jesteś rozgrzeszona, możesz używać
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 18:32, 06 mar 2020

Do góry
Ciemierniki wykopałam u rodziców.

I czosnki

Padam na twarz a powinnam sprzątać tutaj
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:31, 06 mar 2020

Do góry
Dzisiaj dostałam od mężatego... zrobił mi niespodziankę
Skromną ale o dziwo wie co lubię

Blaszanki

Ogród od początku. 18:10, 06 mar 2020

Do góry
Minął prawie rok od moich pierwszych koncepcji ogrodu, a raczej ogródka, bo szaleć nie ma gdzie.
Trochę w glowie sobie poukładałam, wiele poczytałam tu na forum.
w ub. roku powstało ogrodzenie z paneli, co dalo nam wiecej intymnosci. Co w tym roku uda nam się zrobić? Plany wielkie, a życie pewnie je zweryfikuje.

Panele są tylko z dwóch stron, od frontu i od zachodu będzie siatka.
Prace nad ogrodem wstrzymuje budowa garażu. Budowa miała ruszyć w ub. roku, niestety nie udało się. Ale mam nadzieję, że wiosną tego roku juz nic nie stanie na przeszkodzie.
Ogród bez reguł 17:56, 06 mar 2020

Do góry
Jola, ale ja do felka tylko w białych rękawiczkach

Ogród Cioci cz. 3 17:55, 06 mar 2020

Do góry

Najgorsze że zapominam o tym i ciągle chcę więcej

Jak każda z nas Śliczne dekoracje U mnie sroki namiętnie kradną Krzysiowe ptaszki, a jak się okazują za ciężkie to je rzucają gdzie bądź, a ja potem chodzę, szukam i zbieram i taką zabawę mamy
Ogród Cioci cz. 3 17:08, 06 mar 2020

Do góry

W górach jeszcze białe widzęOgłosiłam donicową wiosnę

No tak - jak masz stokrotki, to już wiosna na całego
Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 16:59, 06 mar 2020

Do góry
Informacja dla koleżanek skupionych wokół Lublina ,aktualnie są w OB. .I dużo jest te pi 21 zeta ,te stoja w ogrodzie tym duzym na zewnatrz Są też jeszcze białe na zewnątrz budynku prxy wejściu głównym chyba po 15 zeta

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies