Mój tunel to 3x3,6. Mieszczę w nim kilkanaście krzaczków pomidorów. One nie mogą być na wcisk, muszą mieć przewiew, bo grzyb murowany. A dodatkowo ogórki są podatne na choroby grzybowe i gdzieś kiedyś czytałam (ach, ta skleroza...), że łączenie ich uprawy to proszenie się o kłopoty.
Bardzo dziękuję za odpowiedź. Nie mam więc wyjścia bo potwirdzilas Asiu tylko mój wstępny wybór. Na podium na chwilę obecną Virgin i Green Jewel. A napisz mi proszę która bardziej trzyma się pionu? Nie masz może jakichś zdjęć kęp tych jezowek?
Obie są sztywne ale idealny pion ma Green Jewel jest też ciut wyższa od Virgin
Poszukam zdjęć Virgin ale nie mam chyba zdjęcia całej kępy ..raczej sam kwiat wśród innych kwiatów coś mi tak świta ..
Green Jewel zdjęcia nie mam ,bo dopiero od niedawna jestem właścicielką malutkiej kępki ale ma ją moja sąsiadko/koleżanka stąd wiem jak ona się zachowuje
Asiu a powiedz mi tak z własnego doświadczenia, jeśli docelowo chcę na rabacie grabowej długi szpaler jezówkowo - caradonnowy to co ile sadzić te roślinki? myślałam żeby je troszkę jednak rozrzucić ( może w formie szachownicy) na pasie który ma ok 1m szer. i 8m długości.