Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeżówkowe-Love

Jeżówkowe-Love

galgAsia 10:20, 27 kwi 2020

deszczowymaj napisał(a)

Pomidory i papryka może cukinia ..a ogórek może być też ? i wypełniacze w wolne miejsca
A będziesz jeszcze miała wolne miejsce...? Bo u mnie, po wsadzeniu pomidorów, cała reszta już mocno na wcisk Na cukinię szkoda miejsca w tunelu, rośnie jak chwast A ogórki zawłaszczą Ci cały tunel...
Makao_J 10:24, 27 kwi 2020

Teraz można kupić grusze na mini drzewkach. Byłam w szoku jak to zobaczyłam ale była szczepiona na 30 cm pieńku. Dlatego znowu zaczęłam się nimi interesować.
Ale mam jałowce sabińskie i to chyba mnie wstrzyma. Niestety
deszczowymaj 10:28, 27 kwi 2020

Agi2006 napisał(a)
Witaj Joanna. Jestem zachwycona ilością jezowek w Twoim ogrodzie. Ja dopiero chcę zacząć przygodę z nimi i szukam jeżówki która by pasowała do szałwi caradonna. Czy mogłabyś mi coś polecić? Wstępnie myślałam o Virgin, green twister, alba lub white Swan. Przed nimi miała by być sesleria jesienna. Byłabym wdzięczna za podpowiedź.

Witam

Ogólnie to polecam wszystkie te które wymieniłaś z tym,że White Swan u mnie się kładzie i jest taka mało zwarta

Ale tak ..na pierwszym miejscu (byłam u Ciebie i widziałam miejsce które dla nich planujesz) polecam Virgin i Green Jewel ..piękne kompaktowe zwarte sztywne długo kwitnące odmiany
Green Twister też warta uwagi ..w ogóle wszystkie jeżówki z serii Green są godne polecenia ..
deszczowymaj 10:31, 27 kwi 2020

Milka napisał(a)

Prawda i jak szybko zwiewają

Na szczęście jestem szybsza od tych paskudników ale liście już mają poszatkowane bryy
deszczowymaj 10:33, 27 kwi 2020

popcorn napisał(a)
Tunel! ale super!

Tunel.. Szkalrnia.. Foliak zwał jak zwał ważne ,że będą pomidory
deszczowymaj 10:35, 27 kwi 2020

BKosimkArt napisał(a)
Asiu dzieje się u Ciebie, bajzel super bo zaraz będziesz mogła sadzić warzywka w środku. Super sprawa. Masz też już sporo kwiecia.
A widok super, teraz w blokowiskach to rzadkość.

No jeszcze chwilka zanim posadzę warzywa ..eM musi dokończyć konstrukcje i zamówić folię ..żeby było taniej sami uszyjemy z niej ubranko na konstrukcje aż się boję
deszczowymaj 10:38, 27 kwi 2020

galgAsia napisał(a)
A będziesz jeszcze miała wolne miejsce...? Bo u mnie, po wsadzeniu pomidorów, cała reszta już mocno na wcisk Na cukinię szkoda miejsca w tunelu, rośnie jak chwast A ogórki zawłaszczą Ci cały tunel...

A jakie masz wymiary Asik swojej szklarni ? ta będzie miała 2x3

Weź pod uwagę fakt że jestem mistrzem upychania

ale mówisz ogórki nieee..hmmm
Anda 10:39, 27 kwi 2020

Ja miewam ogórki pod gołym niebem i przy takich latach jak ostatnio dają radę

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
deszczowymaj 10:44, 27 kwi 2020

Makao_J napisał(a)
Teraz można kupić grusze na mini drzewkach. Byłam w szoku jak to zobaczyłam ale była szczepiona na 30 cm pieńku. Dlatego znowu zaczęłam się nimi interesować.
Ale mam jałowce sabińskie i to chyba mnie wstrzyma. Niestety

Oj w takim razie nie ma co .. prędzej czy później i tak jakieś paskudztwo się przyplącze ..

Mi też bardzo podobają się te mini drzewka ,kolumnowe albo dwie odmiany na jednym drzewie ..fajne ale to raczej ozdobne..chyba bo zbyt wielu owoców z tego nie będzie ..chyba
deszczowymaj 10:48, 27 kwi 2020

Anda napisał(a)
Ja miewam ogórki pod gołym niebem i przy takich latach jak ostatnio dają radę

No to w takim razie posadzę w ogrodzie ..tylko gdzie ? One muszą mieć dużo słońca ? a cukinia też ?
Przy kompostowniku miałabym miejsce ale tam słońce pojawia się tak z doskoku ..hmmm