Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jeżówkowe-Love

Jeżówkowe-Love

Agi2006 13:42, 28 kwi 2020

Boższe!!! 7 szt na m2???? Zbankrutuję A możesz mi Asiu podać na priv gdzie zaopatrujesz się w swoje jeżówki?
galgAsia 13:48, 28 kwi 2020

Pomidory sadzę do gruntu. Dostają zakręcone metalowe paliki, które można potem podwiązać do szkieletu tunelu, jakby się pokładały pod ciężarem owoców.
Zobacz
tutaj
dobry przykład, jak nie należy sadzić - było za gęsto
deszczowymaj 14:12, 28 kwi 2020

Agi2006 napisał(a)
Boższe!!! 7 szt na m2???? Zbankrutuję A możesz mi Asiu podać na priv gdzie zaopatrujesz się w swoje jeżówki?

Spoko 7 na metr jak chcesz plamami sadzić i od razu uzyskać busz

Gdzie kupuję jeżówki ..napiszę tu,chyba mogę szkółki godne polecenia ,więc czemu nie
Albamar ..ale u niego już większość ciekawych odmian wykupiona Green Jewel jeszcze jest

Bylinowyraj.pl tu chyba dostępność od 25maja

dendrofarma (ma profil na fb.Paulina Dendrofarma Krzewy sprzedaż wysyłkowa,można do niej napisać ) teraz ma piękne wielkie sadzonki niedrogo
KasiaBawaria 14:14, 28 kwi 2020

A jak wygladaja siewki jezowek?Bo mam mase czegos na rabcie wokol nich i zastanawiam sie czy to agastache czy jezowki?
deszczowymaj 14:15, 28 kwi 2020

galgAsia napisał(a)
Pomidory sadzę do gruntu. Dostają zakręcone metalowe paliki, które można potem podwiązać do szkieletu tunelu, jakby się pokładały pod ciężarem owoców.
Zobacz
tutaj
dobry przykład, jak nie należy sadzić - było za gęsto

Asik to co ile polecasz sadzić ? a w nóżki mogę coś posadzić ..szpinak,sałata np.?
deszczowymaj 14:19, 28 kwi 2020

KasiaBawaria napisał(a)
A jak wygladaja siewki jezowek?Bo mam mase czegos na rabcie wokol nich i zastanawiam sie czy to agastache czy jezowki?

Tak
popcorn 14:30, 28 kwi 2020

galgAsia 14:46, 28 kwi 2020

deszczowymaj napisał(a)

Asik to co ile polecasz sadzić ? a w nóżki mogę coś posadzić ..szpinak,sałata np.?
Odległości 50-70 cm co najmniej.
Szpinak, sałata nie potrzebują takich temperatur jak pomidory, papryka. Możesz wysiać / posadzić, ale pamiętaj, że to są rośliny które wolą chłód - jak będzie za ciepło, szybko pójdą w kwiaty.
Możesz dać tam różne bazylie - im będzie dobrze w ciepełku
Możesz też wysiać nagietki - przyciągają trzmiele do tunelu, które zapylają pomidory
Kawa 14:48, 28 kwi 2020

sieweczki pierwsza klasa
deszczowymaj 14:50, 28 kwi 2020

galgAsia napisał(a)
Odległości 50-70 cm co najmniej.
Szpinak, sałata nie potrzebują takich temperatur jak pomidory, papryka. Możesz wysiać / posadzić, ale pamiętaj, że to są rośliny które wolą chłód - jak będzie za ciepło, szybko pójdą w kwiaty.
Możesz dać tam różne bazylie - im będzie dobrze w ciepełku
Możesz też wysiać nagietki - przyciągają trzmiele do tunelu, które zapylają pomidory

Nie nooo nie wytrzymam chcesz mnie zabić ? Wyobrażasz to sobie ..ja i trzmiel w tunelu

Bazylię akceptuję tylko suszoną taka świeża jest bllleeeee ,nie będę na nią miejsca marnować